De 19 leukste groepsreizen binnen Europa: welke kies jij?

Europa heeft ontzettend veel te bieden, waardoor het erg moeilijk kan zijn om te kiezen wat de bestemming van jouw volgende groepsreis wordt. Ben jij een fervente wandelaar, of ga je liever feesten? Misschien zie je het bos door de bomen niet meer, en wil je graag wat hulp om je favoriet te selecteren. Of je nu droomt van de natuur van het hoge noorden of zonovergoten stadjes van het Mediterrane Zuiden, elke reis belooft een unieke combinatie van cultuur, avontuur en onvergetelijke ervaringen. Dus pak je rugzak, vergeet je camera niet, en vertrek op 1 van deze 19 droomreizen!

Louise

/

30 Apr 2024

19. Op groepsreis naar Magic Lapland

De "Magic Lapland" reis is een once-in-a-lifetime trip in het Finse Lapland. Op deze reis van acht dagen maak je ontzettend veel mee, zo ga je snowscooteren over bevroren meren, sleeën tijdens een huskysafari, langlaufen, en gaan snowshoe hiken. En met een klein beetje geluk spot je ook het noorderlicht! 

Maar dit is nog niet alles, want er is nog veel meer te doen dan je denkt… Tijdens de reis verblijf je in gezellige Finse hutten met sauna's, kun je genieten van heerlijke lokale restaurantjes, en verken de natuurlijke schoonheid van het Arctische landschap. Durf jij in een bevroren meer te springen?

Groepsreis Lapland

Groepsreis Griekenland

18. Roadtrippen door het wilde Griekenland

Een road trip door het wilde en ongerepte Griekse landschap brengt je langs historische ruïnes, idyllische stranden en verborgen parels. Geniet van de Griekse gastvrijheid en proef de heerlijke lokale keuken. Eet jij liever moussaka of tsatsiki? Ook de typische drank Ouzo moet je zeker geproefd hebben!

De "Wild Greece Road Trip" is een 13-daagse avontuurlijke reis die bergwandelen, canyoning, kliffen, raften en bungeejumpen combineert met de rijke Griekse cultuur. Inclusief in de reis zit ook een tweedaagse tocht door het Olympos Nationaal park, het verkennen van de duizelingwekkende kliffen en kloosters in Meteora, en het ontdekken van het oude Griekenland in Delphi, Olympia, Corinthe en Athene.

17. Ontdek leuke stadjes maar ook duistere geschiedenis in Polen

Duik in de diepe geschiedenis en bruisende cultuur van Polen met "Poland Highlights". Een reis die je meeneemt van de historische straten van Krakau tot de serene landschappen van het Tatra Gebergte.

De "Poland Highlights" reis is een 14-daagse trip door Polen, voornamelijk per trein. Het avontuur begint in Krakau, gaat dan naar het Tatra Gebergte en terug naar Krakau. Waarna je ook de geschiedenis van Auschwitz-Birkenau kan ervaren. In Gdansk wordt het vervolgens weer gezelliger! Om de reis af te sluiten ga je nog op dagtrip naar het schiereiland Hel Peninsula, bezoek je het prachtige Malbork kasteel, waarna je tijdens een kajaktocht kunt genieten van de Masurische Meren. De reis eindigt in Warschau, waar je nog even kunt ontspannen of feesten voor je weer naar huis moet.

Groepsreis Polen

groepsreis Noorwegen

16. Roadtrip doorheen het ijzige Noorwegen

Ervaar de adembenemende Noorse fjorden met hun steile kliffen en diepblauwe wateren. Deze roadtrip brengt je naar gezellige stadjes, prachtige fjorden, de zotste kliffen, stevige wandelingen, de hoogste berg en de mooiste fietstocht van het land.

De "Noorse Fjorden Road Trip" is een 15-daagse reis vol avontuur en prachtige uitzichten. Op deze reis neem je geen vliegtuig maar vertrek je vanuit België met de auto naar Noorwegen. Enkele hoogtepunten zijn het bezoeken van de spectaculaire Preikestolen-klif, mountainbiken langs de Rallarvegen, de beklimming van de majestueuze Mount Skåla, en het verkennen van het gezellige stadje Bergen. Deze trip biedt een mix van wandelen, cultuur, en adembenemende natuur, met verblijf in comfortabele hostels en typische Noorse berghutten.

15. Avontuur op het eiland Réunion

Hoewel Réunion technisch gezien niet dicht bij Europa ligt, is het wel een deel van Frankrijk. Ook al is Réunion minder te vergelijken met Europa, het eiland biedt wel een avontuurlijke ontsnapping met zijn vulkanische landschappen en tropische bossen. Hoewel Réunion niet super groot is, vind je er een mix van culturen en activiteiten terug.

De "Volcanic Réunion" reis is een 12-daagse trip vol avontuurlijke activiteiten biedt zoals wandelingen door vulkanisch gebergte, een canyoning langs de Grand Galet waterval, downhill mountainbiken van Maïdo naar de kust, en het genieten van pittoreske stadjes. Op de reisroute bezoek je vele leuke stadjes zoals Saint-Denis, Cirque De Salazie, Cirque de Mafate, en de actieve vulkaan Piton de la Fournaise. Voor de liefhebbers van avontuur zijn er ook optionele activiteiten zoals skydiven, snorkelen, en duiken.

Tip: ben je geen liefhebber van lange transporten, dan is deze reis ideaal! Je kunt op Réunion ongelofelijk veel beleven op korte afstand van elkaar.

Reunion Groepsreis

Zweden Groepsreis

14. Prachtige natuur tijdens een groepsreis door Zweden

Zweden biedt een combinatie van prachtige Scandinavische steden zoals Stockholm en wildernis in de uitgestrekte bossen en meren. Ideaal voor liefhebbers van natuur en Scandinavische gezelligheid.

De "Sweden Adventure" reis is een 12-daags avontuur waarbij reizigers Zweden volledig verkennen. Door je met de Mundero auto’s op reis bent, ben je flexibel om te gaan en staan je wilt. Enkele activiteiten zijn een meerdaagse kanotocht door Värmland, een elandensafari in de bossen, en het bezoeken van de grootste waterval van Zweden. De reis begint en eindigt in Stockholm, waar je de stad zowel te land als te water kunt verkennen.

13. Een korte maar krachtige road trip door Slovenië

Slovenië, met zijn prachtige meren, bergen en bossen, is perfect voor liefhebbers van natuur en avontuur. Bezoek het sprookjesachtige meer van Bled en verken de levendige stad Ljubljana.

De "Slovenia Road Trip" van Mundero is een 9-daagse reis die het avontuur in Slovenië omarmt. Je start met de de Mundero auto’s vanuit België waarna je op epische roadtrip gaat naar Slovenië. Enkele toffe activiteiten zijn kajakken op de Soča rivier, een tweedaagse bergtocht naar Mount Triglav, en het verkennen van Ljubljana en het Meer van Bled. Andere opties zijn canyoning, wandelen in de Vintgar Kloof, en het bezoeken van Postojna Grotten of Piran. De reis biedt een mix van natuur, cultuur, en avontuur, de perfecte reis voor jongeren!

Groepsreis Slovenië

Griekenland Eilanden Groepsreizen

12. Ontdek de leukste eilanden van Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland is de perfecte manier om de diversiteit van de Griekse eilanden te ervaren. Van de bekende schoonheid van Santorini tot de leukste feestjes, elke stop brengt iets nieuws.

De "Greek Island Hopping" trip is een 12-daagse reis door de Griekse Cycladen. De reis begint in Athene, gevolgd door een bezoekje aan de eilanden Mykonos, Naxos, Ios en Santorini. Enkele hoogtepunten zijn de prachtige wandelingen in Athene, een boottocht rond Naxos, en de uitzichten en stranden van Santorini. De reis combineert mooie stadjes, leuke feestjes, watersport en ontspanning op de gezellige strandjes.

11. Kamperen doorheen IJsland

IJsland, het land van vuur en ijs, biedt unieke landschappen van gletsjers, vulkanen en geothermische bronnen. Dit avontuur is perfect voor degenen die de ruigere kant van Europa willen verkennen.

De "Iceland Adventure" reis is een 15-daagse groepsreis waarbij reizigers IJsland verkennen tijdens een roadtrip, met een mix van kamperen en verblijf in hostels. De reis omvat heel wat activiteiten zoals het bezoeken van de Golden Circle, Gullfoss, Geysir, de warmwaterbaden van Fontana en Reykjadalur, maar ook een bezoekje aan het vulkanische Vestmannaeyjar Eiland staat op de planning. Andere hoogtepunten zijn het bewonderen van de Skógafoss waterval, het verkennen van de Skaftafell-regio in het Vatnajökull National Park, het bezichtigen van ijsbergen bij Jökulsárlón, en het bezoeken van de Oostelijke fjorden van IJsland. Heel veel onuitspreekbare plaatsnamen dus, maar na ze bezocht te hebben, zal je ze nooit meer vergeten!

Groepsreizen Ijsland

Groepsreizen Italië Sicilië

10. Ga op roadtrip op het Italiaanse eiland Sicilië

Ontdek Sicilië, een eiland vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Maar hier vind je ook de lekkerste pizza's, pastas en limoncello. Van de oude Griekse theaters tot de bruisende markten van Palermo, elke dag biedt een nieuw avontuur.

De "Sicilia Road Trip" is een 10-daagse reis vol avontuur en cultuur op het Italiaanse eiland Sicilië. Tijdens de trip zijn er heel wat activiteiten gepland, zoals een bezoek aan de Etna vulkaan, body rafting in de Gole dell'Alcantara, en wandelen in het Zingaro natuurreservaat. Ook staan bezoeken aan de Eolische eilanden, het prachtige dorpje Cefalu, en de stad Palermo op het programma. Daarnaast is er zeker ook voldoende tijd om te ontspannen in de modderbaden van Vulcano en te genieten van de Siciliaanse keuken.

9. Ontdek de mooiste landschappen van Ierland

Ierland, met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en warme bevolking, biedt een onvergetelijke reiservaring. Van de kliffen van Moher tot de gezellige pubs van Dublin, er is voor ieder wat wils.

De "Incredible Ireland" reis is een 12-daagse trip doorheen Ierland. De reis begint in Dublin en gaat naar leuke plaatsen zoals Cork, Killarney, de Ring of Kerry, Dingle, de Cliffs of Moher, Aran Islands, Galway, en Connemara. In Ierland ga je onder meer een whisky brouwerij bezoeken, verken je prachtige landschappen, bezoek je pubs met live muziek, en kun je zelfs gaan surfen!

Groepsreizen Ierland

Groepsreizen Scandinavië

8. Ontdek drie landen met een legendarische treinreis

Een fantastische treinreis door Scandinavië, deze reis brengt je langs de hoogtepunten van Denemarken, Zweden en Noorwegen. Ontdek de unieke cultuur en landschappen van elk van deze Noordse landen.

De "Scandinavian Express" reis van Mundero is een 17-daagse treinreis door Scandinavië, langs de hoogtepunten van Denemarken, Zweden en Noorwegen. De reis begint in Kopenhagen met een fietstocht en een bezoekje aan het beroemde standbeeld ‘de Kleine Zeemeermin’ en andere bezienswaardigheden. In Stockholm ga je het 'Venetië van het Hoge Noorden' verkennen. De reis gaat verder door Zweeds Lapland en langs de Noorse fjorden. Activiteiten omvatten kajakken en wandelen bij de Lofoten, een spectaculaire treinreis langs de Rauma-railway, en het verkennen van de mooie stadjes Trondheim en Oslo.

7. De zon opzoeken in Portugal en Madeira

Hou jij zowel van zon, citytrippen als natuur? Dan hebben wij de perfecte reis voor jou! Van het levendige stadsleven in Lissabon en Porto tot het adembenemende natuurschoon van Madeira, elke dag staat er iets compleet anders op het programma op deze prachtige reis.

De "Portugal en Madeira" reis van Mundero is een 13-daagse avontuurlijke trip die citytrippen in Lissabon, Porto en Coimbra combineert met de prachtige natuur op het eiland Madeira. Enkele hoogtepunten zijn kajakken in de Algarve, de Pico to Pico-route in Madeira, en zwemmen in vulkanische meren in Porto Moniz. Dit is een nieuwe Mundero trip die belooft om een prachtige reis te worden!

Groepsreis Portugal en Madeira

Groepsreis Faeröer

6. Once-in-a-lifetime: de mooiste Scandinavische eilanden

Een reis naar de minder bekende Nordic Islands onthult een wereld van ruige schoonheid. Verken de Faeröer Eilanden en IJsland voor een unieke ervaring ver weg van de platgetreden paden.

De "Nordic Islands" reis is een 15-daagse avontuurlijke tocht door de Faeröer Eilanden en IJsland. Op deze reis staan hikes gepland op de off-the-beaten-path bestemming ‘Faeröer eilanden’, kun je het het leven als een Viking ontdekken in Tórshavn, en ga je kajakken op het 'Lake above the ocean’. Nadat je de Vatnajökull gletsjer getrotseerd hebt, kun je ook gaan ontspannen in de warmwaterbaden. Daarnaast biedt de reis de kans om de fenomenale natuur van IJsland te ontdekken, met zijn vulkanen en watervallen.

5. Roadtrip doorheen Zuid-Italië

Verken het zonnige zuiden van Italië, van de kustlijnen van Amalfi tot de artisanale mozzarella di Bufalo in Matera. Deze reis biedt een mix van cultuur, geschiedenis en heerlijke pizza's en pasta's, met een prachtig uitzicht op elke hoek.

De "Southern Italy Road Trip" is een 10-daagse reis die de essentie van Zuid-Italië omvat. De leukste activiteiten zijn een privé boot tour rond het eiland Capri, het verkennen van de ruïnes van Pompeii, wandelen langs de Amalfikust vol prachtige Instagram spots, en het ervaren van de Italiaanse keuken. De reisroute leidt je naar Napels, Capri, Vesuvius, Pompeii, Matera, en de regio Puglia. Kortom, deze reis biedt een mix van cultuur, kleurrijke dorpjes, en overheerlijke Italiaanse restaurantjes.

Italië Groepsreis

Groepsreis Balkan

4. Off-the-beaten-path doorheen de Balkan

Verken de Balkan met zijn rijke geschiedenis, diverse culturen en adembenemende natuur. Deze reis neemt je mee door landen zoals Servië, Bosnië en Montenegro, elk met hun eigen unieke charme. Je kunt dus direct meerdere landen van je bucketlist schrappen!

De "Balkan Adventure" reis is een 10-daagse trip door Servië, Montenegro en Bosnië & Herzegovina. Deze reis start in Belgrado waar je kunt citytrippen, er is een rafting op de Tara Rivier, wandelingen in Durmitor National Park, en je brengt ook een bezoekje aan Kotor en Budva. Belgrado biedt een mix van moderne cultuur en historisch erfgoed, terwijl Sarajevo een mix is van verschillende religies. Op de reis vind je avontuurlijke activiteiten zoals raften en hiken, en in Kotor en Budva kun je genieten van zowel natuur als zon.

3. Op groepsreis naar het prachtige Schotland

Schotland is beroemd om zijn dramatische landschappen, historische kastelen en levendige cultuur. Verken de Hooglanden, de sfeervolle steden en misschien spot je het monster van Loch Ness?

De "Scenic Scotland" reis is een 14-daagse tocht door Schotland, waarbij je zowel de steden Edinburgh en Glasgow bezoekt, maar ook natuurfenomenen kan spotten zoals de Isle of Skye. De reis biedt dus een ideale mix van citytrippen, natuur en cultuur. Enkele hoogtepunten zijn de Schotse kastelen, het Loch Lomond, de Hogwarts Express trein, de Ben Nevis berg, en het prachtige Isle of Skye. Maar wist je dat je ook kunt raften of bungeejumpen?

Schotland Groepsreis

Groepsreis Spanje

2. De leukste feestjes en natuur in Andalucia

Reis mee naar de mooiste streek in het zuiden van Spanje, Andalusië. De regio staat bekend om zijn Arabische invloeden, de lekkerste tapas, prachtige hikes, zwoele feestjes en tropische temperaturen.

De "Viva Andalucía" reis is een 9-daagse reis door Spanje. Je gaat er niet alleen de lekkerste tapas kunnen proeven, maar ook de lekkerste sangria. We bezoeken enkele mooie steden waar je kunt gaan feesten, maar ook als avonturier zit je hier op je plaats: wil jij liever gaan parasailen in Málaga of kies je voor een canyoning in Río Verde?

1. Ontdek Centraal-Europa per trein

Een nieuwe reis, maar wat een toevoeging! Ontdek twee onontdekte Europese pareltjes: Slowakije en Tsjechië. Deze korte, maar krachtige groepsreis per trein neemt je mee naar de gezellige hoofdsteden Praag en Bratislava, door de ruwe natuur van het Tatra Gebergte en naar de mooiste fietsroutes in Mikulov.

De "Central Europe Express" is een 10-daagse reis die je meeneemt door twee zalige landen: Tsjechië en Slowakije. Op deze reis ga je niet alleen fietsen door de prachtige natuur, maar ga je daarna ook zalig afsluiten met een winetasting. Daarnaast kun je de mooiste natuur ontdekken (eventueel zelfs per mountaincart!) maar natuurlijke ook genieten van een frisse (en goedkope!) pint.

Groepsreis Tsjechië

Trips in de kijker