Rail Trip

Bij Mundero houden we van treinreizen en dat is niet zonder reden! Niet alleen zijn treinreizen milieuvriendelijk, maar ze bieden ook een ongeëvenaard comfort tijdens het verkennen van nieuwe bestemmingen. Met een handige Rail Pass geniet je van onbeperkte treinreizen binnen een land of regio. Stel je voor: je stapt 's avonds in een nachttrein, slaapt gezellig met je groep in een coupé en voordat je het weet, word je 's ochtends wakker op een nieuwe bestemming. Onderweg maak je kennis met de lokale bevolking en geniet je van het prachtige landschap dat aan je voorbij raast.

railtripthema

Mundero stelde enkele fenomenale treinreizen samen. Voor degenen die willen genieten van de ruige schoonheid van het noorden, biedt onze Rail Trip door Noorwegen, Zweden en Denemarken de perfecte gelegenheid. Trek naar het hoge noorden en bewonder de adembenemende fjorden, pittoreske dorpjes en ongerepte natuur terwijl je ontspannen met de trein reist.

Een andere onvergetelijke Rail Trip is onze reis door Japan, waar je met de beroemde, stipte bullettrain in no-time door het land reist. Bezoek de levendige steden zoals Tokyo, Kyoto en Osaka, en ontdek de eeuwenoude tradities die samengaan met de moderne cultuur van Japan.

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke treinreis, mag een nachtelijke rit door de Sahara in Egypte niet ontbreken. Reis van Cairo naar Aswan en ervaar de mystiek van de woestijn terwijl je door het zandlandschap reist en geniet van de betoverende sterrenhemel.

De vijf treinreis highlights:

 1. Geniet van fenomenale uitzichten op de Lofoten-lijn in het hoge noorden

 2. Raas heel Japan door met de bullet train

 3. Beleef een comfortabele nacht op de nachttrein door de Sahara 

 4. Combineer treinen en rijden op de ongerepte eilandengroep Lofoten

 5. Hou je goed vast terwijl je uit de trein hangt in Sri Lanka

Of je nu een fervent treinliefhebber bent of gewoon overtuigd bent dat de reis belangrijker is dan de bestemming, Mundero's treinreizen bieden gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Stap aan boord van de trein en laat je betoveren door prachtige landschappen, ontmoet nieuwe mensen en maak deel uit van een avontuur dat je nog lang zal bijblijven. Boek vandaag nog je Rail Trip en ervaar de wereld op een unieke manier.

large Travelling with train Fla m Torild Moland TravelStock 388b4c82 a719 4ec1 bfc2 ce3c26e9c4ad ab8ce8cc-28ed-4e78-a3a6-e45619cbbffb

Ontdek de treinreizen van Mundero:

Alle reizen voor Rail Trip

Veelgestelde vragen

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online

 • 1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online

 • 1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Wat is die fameuze First Five Korting?

Voor al onze reizen en reisperiodes geven we een korting voor de eerste 5 personen die zich inschrijven. Zie het wat als een 'early bird korting'. De grootte van deze korting hangt af van reis tot reis. Klik hier voor meer informatie over de First Five Korting.

Hoe zit dat nu met die vrijheid?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Hoe worden de vluchten georganiseerd?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!