Tien activiteiten die je MOET gedaan hebben in Lapland

Lapland is de ultieme bestemming voor winterse outdoor avonturen in de wilde, ongerepte natuur. Tijdens ons achtdaags avontuur in het Hoge Noorden krijg je de kans om heel wat zaken van je bucket list te schrappen!

Bo

/

22 Jun 2023

1. Spot het Noorderlicht

Het noorderlicht is een magisch fenomeen dat al eeuwen tot de verbeelding spreekt. Het ontstaat wanneer deeltjes afkomstig van de zon aan hoge snelheid botsen met deeltjes uit de atmosfeer.

Om onze kansen op noorderlicht te vergroten, verblijven we tijdens onze reis in het noorden van Lapland, ver weg van luchtvervuiling. Volgens lokale bronnen is het noorderlicht hier bij heldere hemel rond middernacht drie op vier keren zichtbaar!

2. Ga op husky safari

Samen met je nieuwe, fluffy vrienden maak je een 20 kilometer lange tocht over bevroren meren en rivieren. Tijdens de tocht leer je meer over de huskies en raas je met je reisgenoten door de prachtige, witte landschappen. Op de helft van de tocht wissel je van bestuurder zodat iedereen eens de touwtjes in handen kan nemen. Onderweg maken we een tussenstop voor een hapje en een warm drankje.

De echte dog lovers kunnen na de tocht ook nog een bezoekje brengen aan de verblijfplaatsen van de huskies en helpen om hen te verzorgen. Natuurlijk maken we ook tijd om uitgebreid met de hondjes te knuffelen!

Blog NoorderlichtBlog Husky

Blog Sneeuwscooter

3. Maak een sneeuwscooter tocht

Rijden met een sneeuwscooter zorgt voor een echte adrenaline rush! Onder leiding van een lokale gids zoef je 25 kilometer lang aan een hoge snelheid door prachtige winterlandschappen. Je deelt een sneeuwscooter per twee maar ook hier wissel je elkaar af als bestuurder.

4. Bezoek een Finse sauna

Na een koude, actieve dag in Lapland is er niks beters dan terug lekker opwarmen in de Finse sauna! Al onze hutjes in Hetta beschikken over een eigen sauna waar je onbeperkt gebruik van kunt maken. De echte ijsberen kunnen zich wagen aan een bijhorende plons in het ijskoude meer of een sprong in de sneeuw…

5. Ga langlaufen

Langlaufen is een typische wintersport die voor iedereen toegankelijk is. Met een paar langlaufen aan je voeten en stokken in de hand glijd je je een weg over diep besneeuwde paden. Wie graag een extra uitdaging aangaat, kan ook enkele steile stukken naar boven langlaufen om achteraf te kunnen genieten van een snelle afdaling!

6. Wandel met sneeuwschoenen

Een andere manier om je een weg te banen door de diepe sneeuw is via sneeuwschoenen. Met deze metalen schoenen aan je voeten gebonden, is het veel gemakkelijker om te wandelen in de sneeuw zonder dat je er constant in wegzakt. Een wandeling over het meer of doorheen de bossen levert ongetwijfeld weer prachtige foto’s op!

Blog LanglaufenBlog Sneeuwschoenen

Blog Rendieren

7. Skiën & snowboarden

Wie denkt aan een sneeuwvakantie, denkt al snel aan skipistes en de après-ski! Ook op deze reis heb je de kans om een dagje op de latten of een snowboard te staan in Levi. Dit gezellige dorpje heeft een mooi skigebied waar zowel de ervaren als onervaren skiërs zich een dagje kunnen uitleven.

8. Een bezoekje aan een rendierboerderij

Altijd al eens Rudolf willen ontmoeten? Tijdens een bezoekje aan een rendierboerderij krijg je de kans om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen. Voeder de rendieren, geniet van een warm drankje en stel ondertussen al je vragen over deze semi-wilde inwoners van Lapland!

9. Ga ijsvissen

Benieuwd hoe vissen er aan toegaat bij temperaturen tot -35°? Het is op z'n minst gezegd een unieke ervaring! Na eerst zelf een gat te boren door het dikke ijs, laat je je vislijn zakken tot op de bodem van het meer. Vanaf dan start the waiting game... Wie tussendoor even wilt opwarmen, kan zijn medereizigers verrassen met een sneeuwballengevecht op het meer!

10. Lasershooten in de sneeuw

Mag het al eens wat specialer zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van lasershooten in de sneeuw? In het Arctic Adventure Park in Levi vind je een van de beste terreinen om je combat skills te oefenen. Speel in verschillende teams meerdere games tegen elkaar en probeer de beste scherpschutter van het team te worden! 

11. Wat nog meer?

Naast al het bovenstaande zijn er natuurlijk nog heel wat andere activiteiten die je in Lapland kunt doen. Zo zijn een ritje met de slee, geocaching, paardrijden, fatbiken, een middagje wellnessen, en een bezoekje aan the snow village allemaal mogelijk! 

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje naar de Lapland reis van Mundero.

Blog ijsvissenBlog Lasershooten

Europa Hoge Noorden

Trips in de kijker