Off the beaten track

Mag het eens wat anders zijn? Verleg je grenzen en ontdek de verborgen parels van de wereld met onze "Off-the-beaten track" reizen. Terwijl veel reizigers de bekende toeristische attracties afvinken, gaan wij een andere richting uit. We nemen je mee naar afgelegen gebieden, waar je de authentieke cultuur kunt ervaren, in contact kunt komen met de lokale bevolking en de drukte van het massatoerisme kunt vermijden. Bij Mundero geloven we dat het verkennen van onbekende oorden het pure reizen is. Bereid je voor op een uniek avontuur buiten de gebaande paden!

Off the beaten track breed

Als jonge avonturier wil je waarschijnlijk iets anders dan de standaardvakanties. Bij Mundero begrijpen we dat en daarom hebben we een selectie van minder bekende bestemmingen samengesteld die perfect passen bij de nieuwsgierige reizigers van 18 tot 35 jaar. Of je nu op zoek bent naar exotische bestemmingen in Azië, afgelegen natuurgebieden in Afrika of culturele schatten in Zuid-Amerika, we hebben de ideale reiservaringen voor jou. We streven naar duurzaam toerisme en werken samen met lokale partners om zo authentieke activiteiten te organiseren.

Tien off-the-beaten-track bestemmingen die je zullen verbazen:

 1. Volcano boarding tijdens een tweedaagse vulkaan beklimming in Nicaragua

 2. Ontdek de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia

 3. Begeef je zes dagen in de majestueuze Himalaya van Nepal

 4. Reis naar de Galápagos-eilanden, en ontdek de zeldzame diersoorten

 5. Ga op in de cultuur van Cambodja en Laos, waar je kan proeven van traditionele rituelen

 6. Ontdek de verborgen schoonheid van de Balkan

 7. Verken de meest afgelegen plek op aarde, Paaseiland, met zijn mysterieuze Moai-beelden

 8. Bezoek koffieboerderijen in het prachtige Colombia

 9. Maak kennis met de vriendelijke Maasai-stammen in Tanzania

 10. Spendeer de nacht op een actieve vulkaan in Guatemala

Offthebeatentrackwandeling

Offthebeatentracksfeerfoto

Niets beter dan deze avonturen aan te gaan op een groepsreis met leeftijdsgenoten. Bij Mundero draait het allemaal om het creëren van onvergetelijke reiservaringen die verder gaan dan de typische toeristische trekpleisters. Onze ervaren reisleiders zijn gepassioneerd en goed geïnformeerd over de minder bekende bestemmingen die we bezoeken. Ze zorgen ervoor dat elke reis soepel verloopt en dat je de kans krijgt om de ware essentie van elke bestemming te ervaren. Of je nu houdt van adembenemende landschappen, culturele ontmoetingen of spannende activiteiten, onze reizen bieden voor elk wat wils. Bovendien reis je in een gezellige groep van gelijkgestemde jongeren, waardoor je nieuwe vriendschappen kunt sluiten en onvergetelijke herinneringen kunt delen.

Ontdek de minder bekende kant van de wereld met Mundero en laat je verrassen door unieke bestemmingen die je horizon zullen verbreden. Of je nu een ervaren reiziger bent of net begint aan je reisavontuur, onze reizen bieden je de kans om buiten de gebaande paden te treden en de wereld op een authentieke manier te verkennen. Met onze zorgvuldig samengestelde routes, creëren we een unieke en onvergetelijke reiservaring die je lang na thuiskomst zal bijblijven. Boek vandaag nog je avontuurlijke groepsreis en maak deel uit van de Mundero-community van jonge reizigers die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen en onvergetelijke herinneringen.

De meest afgelegen plekken met Mundero

Alle reizen voor Off the beaten track

Veelgestelde vragen

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2024 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2024 komen online

 • 1 maart 2024 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2024 komen online

 • 1 april 2024 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Wat is die fameuze First Five Korting?

Voor al onze reizen en reisperiodes geven we een korting voor de eerste 5 personen die zich inschrijven. Zie het wat als een 'early bird korting'. De grootte van deze korting hangt af van reis tot reis. Klik hier voor meer informatie over de First Five Korting.

Hoe zit dat nu met die vrijheid?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Hoe worden de vluchten georganiseerd?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!