Gezondheid

Indien je je inschrijft voor een avontuurlijke backpackersreis met Mundero, verwachten wij als organisatie dat je op het moment van de reis in goede fysieke en mentale gezondheid verkeert. Deze verklaring geeft ons de bevestiging dat jouw veiligheid - en die van je medereizigers - is gegarandeerd en dat je de reis zonder complicaties kan beleven. 

Wat verstaan wij bij Mundero onder: 

Goede fysieke gezondheid?

  • Je conditieniveau is voldoende hoog om deel te nemen aan de reis.

Voor al onze reizen is minstens een basisconditie vereist. Basisconditie houdt in dat je zonder enige moeite 10km kunt wandelen in een heuvelachtig terrein met een kleine dagrugzak. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat je bij reizen met slechts basisconditie op sommige dagen meerdere kilometers te voet zult afleggen (bv. tijdens een free walking tour). Basisconditie is met andere woorden niet gelijk aan geen conditie! Naast basisconditie zijn er ook nog 3 andere conditieniveaus (gemiddelde/ goede/ zeer goede conditie) die bij een reis kunnen horen. In al deze gevallen is het belangrijk om je vooraf via de website te informeren over wat deze conditieniveaus inhouden en om zelf correct in te schatten of je over de nodige conditie beschikt. Deze conditieniveaus werden bepaald op basis van onze eigen ervaringen ter plaatse en het aantal kilometers en hoogtemeters die je op sommige dagen moet trotseren. Een goede inschatting van je eigen niveau, zorgt ervoor dat je tijdens de reis niet voor onaangename verrassingen komt te staan en dat je als groep over hetzelfde niveau beschikt.

  • Je lijdt niet aan een aandoening die specifieke medische kennis of medische zorgen vereist van onze reisleiders.

Omwille van de veiligheid van de reizigers, vinden we het belangrijk om steeds op de hoogte te zijn van alle medische condities zodat onze reisleiders hierop correct kunnen inspelen. Deze informatie dien je verplicht door te geven bij je inschrijving en zal enkel op vertrouwelijke basis door onze reisleiders worden geraadpleegd. Al onze reisleiders staan steeds met plezier paraat om je te helpen waar ze kunnen. Echter, zijn zij niet medisch opgeleid en beschikken zij niet over de juiste kennis om met bepaalde zaken om te gaan of om medische handelingen toe te passen. Daarom is het als reiziger belangrijk om zelf in te schatten of je op een veilige manier van de reis kunt genieten zonder gerichte medische hulp.

  • Je lijdt niet aan een (ernstige) aandoening die het vlotte verloop van de reis voor jou en/of de andere deelnemers kan verstoren.

Enkele voorbeelden:

  • Je hebt onlangs jouw voet verstuikt waardoor je nog maar moeilijk kunt wandelen.

  • Je lijdt aan een aandoening waarbij er een reële kans bestaat dat je tijdens de reis een ziekenhuisopname nodig hebt.

  • Je hebt last van bepaalde angsten die je kunnen belemmeren om deel te nemen aan activiteiten of transporten.

  • Je lijdt aan een aandoening die moeilijk te controleren valt indien er iets voorvalt.

Goede mentale gezondheid?

  • Je kunt zonder problemen zelfstandig of in kleinere groepjes functioneren.

Ondanks onze reisleiders er steeds 24/7 voor jou zijn, verwachten wij van onze reizigers dat zij ook over de nodige dosis zelfstandigheid beschikken. Op onze groepsreizen wordt er geregeld opgesplitst in kleinere groepjes op vrije dagen en op deze momenten kan het voorkomen dat de reisleider niet in jouw groepje zal zitten. Op die momenten is het belangrijk dat je zelf of met enkele andere deelnemers op een zelfstandige, veilige manier kunt op pad gaan.

  • Je lijdt niet aan een ernstige mentale aandoening die zorgen vereist van onze reisleiders.

Op reis kun je steeds voor een persoonlijke babbel bij onze reisleiders terecht. Zij zullen altijd een luisterend oor bieden en je zo goed mogelijk proberen helpen waar mogelijk. Ondanks hun open karakter, zijn onze reisleiders niet opgeleid om professionele, mentale steun te verlenen. Omwille van deze reden is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of het avontuurlijke karakter van de reis iets kan zijn dat jouw gezondheid of je plezier op de reis kan in gevaar brengen.

  • Je staat open voor het avontuur dat een backpackersreis kan inhouden en dit schrikt je niet af.

Op reis gaan is steeds een avontuur! Je komt terecht op plaatsen waar je misschien nog nooit eerder bent geweest, waar ze een andere taal spreken en waar de manier van leven soms helemaal anders is dan in België of Nederland. Dat hoort onherroepelijk bij het karakter van een avontuurlijke rondreis en daarom is het ook noodzakelijk om sommige van die verschillen steeds in het achterhoofd te houden. Kunnen omgaan met last-minute veranderingen of (onvoorziene) lokale omstandigheden is een must voor elke backpacker. Bij Mundero proberen we bijvoorbeeld steeds te zoeken naar de meest aangename en gezellige plekken om te verblijven. Maar zelfs dan kan het voorkomen dat er in bepaalde landen een andere standaard is qua hygiëne dan de standaarden die we thuis hanteren. Met dergelijke verschillen kunnen omgaan, behoort ook tot de verantwoordelijkheid van de reiziger.

Twijfel je na het lezen van deze voorwaarden of een Mundero reis iets voor jou is? Heb je vragen bij een van deze condities of over een specifieke situatie?

Stuur ons dan gerust een mailtje of bel ons voor meer informatie.