Hoge Noorden

Stap in de wildernis van het hoge noorden en laat je betoveren door de ongerepte schoonheid van de natuur. Of je nu de zomerse betovering van de eindeloze dagen zonder duisternis wilt ervaren of de mystieke winterse magie van het noorderlicht wilt aanschouwen, Mundero's groepsreizen bieden een onvergetelijk avontuur dat je naar de grenzen van de aarde zal brengen. Beide seizoenen geven je een onevenaarbare ervaring.

Hoge Noorden Thema

In de zomer word je verwelkomd door de verbluffende landschappen van het hoge noorden. Trek je wandelschoenen aan en verken de majestueuze fjorden, waar diepblauw water zich een weg baant tussen indrukwekkende kliffen. Luister naar het gerommel van kolkende watervallen die neerstorten van de ruige bergen en voel de ijzige bries die over de krakende gletsjers waait. Met de langdurige daglichtperiodes heb je alle tijd om te genieten van deze prachtige omgeving en de wonderschone natuur om je heen.

In de winter, wanneer de avonden donkerder worden, wacht het noorderlicht op je. Bewonder het kleurrijke spektakel van dansende lichten die de hemel verlichten. Ontdek de betoverende landschappen op een huskysafari, waar je over bevroren meren glijdt terwijl de trouwe honden je voorttrekken door de omgeving. Zorg ervoor dat je je warmste jas en thermisch ondergoed mee hebt, want het hoge noorden zal je uitdagen met zijn extreme klimaat. Tegelijkertijd zal het je belonen met onvergetelijke ervaringen. Onze Hoge Noorden reizen nemen je mee naar de meest bijzondere bestemmingen die dit gebied te bieden heeft.

HogeNoordenThemapagina

HogeNoordenThema

Tien magische ervaringen in het hoge noorden:

 1. Laat je betoveren door het noorderlicht in het sprookjesachtige Lapland

 2. Ontspan in de warmwaterbaden van IJsland

 3. Verken de adembenemende nationale parken van Canada

 4. Ga op een onvergetelijke roadtrip langs de Lofoten

 5. Laat je voorttrekken door enthousiaste husky honden in Finland

 6. Begeef je op een gletsjertocht in Canada

 7. Spot gigantische walvissen in Ijsland

 8. Beleef een unieke treinreis doorheen 3 Scandinavische landen

 9. Waan je een viking op de Faeröer-eilanden

 10. Verken de wateren van Vancouver Island tijdens een zalige tweedaagse kajaktocht

IJsland is een favoriet onder veel reizigers, lees hier een reiservaring 

Bij Mundero streven we ernaar om je het beste van het hoge noorden te laten ervaren. Onze ervaren reisleiders zorgen voor je veiligheid en delen graag hun kennis over de natuur en cultuur van deze betoverende regio. We zorgen ervoor dat je reis een perfecte mix aan activiteiten biedt, zodat je het hoge noorden op de meest authentieke en betekenisvolle manier kunt ervaren. 

Ga met ons mee naar onze koudere bestemmingen en laat je meevoeren naar een wereld vol natuurlijke wonderen en onvergetelijke avonturen. Mundero's Hoge Noorden reizen wachten op je om ontdekt te worden.

Mundero reizen naar het Hoge Noorden

Alle reizen voor Hoge Noorden

Veelgestelde vragen

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online

 • 1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online

 • 1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Wat is die fameuze First Five Korting?

Voor al onze reizen en reisperiodes geven we een korting voor de eerste 5 personen die zich inschrijven. Zie het wat als een 'early bird korting'. De grootte van deze korting hangt af van reis tot reis. Klik hier voor meer informatie over de First Five Korting.

Hoe zit dat nu met die vrijheid?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Hoe worden de vluchten georganiseerd?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!