Latijns-Amerika

Mundero biedt veel groepsreizen aan in Latijns-Amerika. En terecht, want het continent heeft dan ook enorm veel te bieden! Zo kun je niet alleen reizen naar de bekende toeristische plekken, maar ontdek je met ons ook de verborgen juweeltjes van Latijns-Amerika.

Van relaxen op tropische eilanden tot het verkennen van levendige wereldsteden zoals Rio de Janeiro, Panama City en Medellín, Latijns-Amerika heeft voor ieder wat wils. Onze reizen zijn ontworpen om je onder te dompelen in de lokale cultuur en natuur, deel te nemen aan avontuurlijke activiteiten, Unesco werelderfgoed te bezoeken en uiteraard af en toe ook eens een cocktail te drinken op een tropisch strand.

TRIP BRA Middel4

Vulkaanuitbarsting Guatemala

Unieke hike bestemmingen

Wie niet bang is van een uitdagende hike, zal in Latijns-Amerika zeker niet op zijn honger blijven zitten! Je kunt tijdens een tweedaagse een unieke vulkaan beklimmen in Guatemala, en deze zelfs zien uitbarsten! Elke 20 minuten spuwt de Acatenango vuur. Maar ook Peru biedt de mooiste trektochten! Verken de Machu Picchu, ‘s wereld diepste canyon en de jungle allemaal tijdens 1 spectaculaire reis. En ook het Zuiden van Latijns Amerika heeft veel te bieden: in Patagonia ga je naar de prachtigste nationale parken!

11 ongelofelijke ervaringen in Latijns-Amerika

 1. Spot babyschildpadjes in Costa Rica en Panama

 2. Geniet van een 3-daagse jeeptour langs de zoutvlakte van Uyuni in Bolivië

 3. Ontdek de mooiste hike bestemming ter wereld in Patagonië

 4. Beklim een actieve vulkaan in Guatemala

 5. Schrap direct 3 landen tijdens de  ‘Peru Bolivia Chili’ trip

 6. Abseil van een waterval en raft doorheen rivieren in Colombia

 7. Leer surfen op de stranden van Brazilië

 8. Ontdek cenotes, de prachtige natuurwonderen van Mexico

 9. Bezoek de magische Inca stad Machu Picchu in Peru

 10. Fiets langs de legendarische Death Road van de sneeuw tot de tropen

 11. Geniet van lekkere biefstuk in Argentinië met wildlife spotten op Antarctica

TRIP PER GALLERY (20)

Alle reizen naar Latijns-Amerika

Veelgestelde vragen

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online

 • 1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online

 • 1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Wat is die fameuze First Five Korting?

Voor al onze reizen en reisperiodes geven we een korting voor de eerste 5 personen die zich inschrijven. Zie het wat als een 'early bird korting'. De grootte van deze korting hangt af van reis tot reis. Klik hier voor meer informatie over de First Five Korting.

Hoe zit dat nu met die vrijheid?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Hoe worden de vluchten georganiseerd?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Gerelateerde blogposts

Blogpost teaser image

28 Jun 2024

Zeven originele activiteiten voor adrenaline junkies

Ben je ook een adrenaline junkie en probeer je elke vakantie je grenzen te verleggen? Dan horen de volgende 7 activiteiten zeker thuis op je bucketlist!

Geschreven door: Seppe S.

Blogpost teaser image

22 Jun 2023

Zo maak je een authentieke Pisco Sour als een echte pro

Van Peru of van Chili? Wie je ook gelooft, voor ons is het belangrijkste gewoon: ‘t is lekker! Laten we eraan beginnen...

Geschreven door: Seppe

Blogpost teaser image

22 Jun 2023

Een kijkje in het leven van een reisleider: mijn start bij Mundero

De Nederlanse Irene trok haar stoute schoenen aan en solliciteerde in 2019 voor reisleider bij Mundero. Lees haar ervaringen hier.

Geschreven door: Irene