Wildlife

Ontdek de adembenemende wereld van wildlife tijdens de Mundero reizen. In een tijd waarin verstedelijking en overbevolking overheersen, nemen wij je mee naar de meest bijzondere plekken op aarde, waar je de indrukwekkende fauna kunt ervaren. Onze reizen zijn doordrenkt met mogelijkheden om wilde dieren te zien in hun natuurlijke habitat. Van gigantische katachtigen die door de savannes van Afrika slenteren tot kleurrijke vogels die dansen in weelderige oerwouden. Bij Mundero zijn wildlife-ervaringen een integraal onderdeel van onze avontuurlijke reizen.

WILDLIFE BREED 3

Welke van deze negen dieren spot jij als volgende?

 1. Nachtdieren in de Amazone Jungle

 2. De Big Five in Zuid-Afrika

 3. Springende kangoeroes in Australië

 4. Komodo draken in Indonesië

 5. Schattige puffins en wilde walvissen in IJsland

 6. Brutale aapjes en wilde olifanten in Thailand

 7. Spot giraffen en leeuwen op driedaagse safari door Tanzania

 8. Slangen, papegaaien en vogelspinnen in de jungle van Peru

 9. Brulapen en de zeldzame Quetzal in Costa Rica en Panama

Deze ervaringen moeten op je bucketlist:

Tijdens onze Wildlife reizen word je getrakteerd op een scala aan onvergetelijke hoogtepunten. Duik in de weelderige Amazone-jungle en ontdek het nachtleven van deze magische plek. Ga op safari in Afrika en speur naar de Big Five -leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns- terwijl ze vrij rondlopen in hun natuurlijke leefomgeving. In Australië kom je oog in oog te staan met enkele dieren die je nergens anders ter wereld kunt zien. Zoals de kangoeroe, het vogelbekdier en de bijzondere cassowaries vogel. Durf jij de uitdaging aan om te duiken met haaien in Zuid-Afrika? Ontmoet de legendarische Komodo-draken in Indonesië, geniet van het gezelschap van ondeugende aapjes in Thailand en aanschouw impressionante walvissen die gracieus door het water glijden in IJsland. Kortom, in ieder land staat een waaier aan dieren op jou te wachten.

20220816-509

WildlifePuffin

Wilde dieren laten een blijvende indruk achter...

Het avontuur begint zodra je een nieuw land of een nieuwe natuurlijke habitat betreedt. Je wordt omringd door de schoonheid van ongerepte landschappen en krijgt de mogelijkheid om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren. De spanning van het niet weten wat je te wachten staat, het anticiperen op het onverwachte en het moment waarop je oog in oog staat met de wilde dieren is simpelweg onbeschrijfelijk. Het is een kans om te leren over verschillende soorten, hun gedrag en hun leefomgeving. Wildlife spotten op reis is niet alleen leuk, maar laat ook een blijvende indruk achter.

Onze reizen bieden de perfecte gelegenheid om de wonderen van het dierenrijk te ontdekken en jezelf onder te dompelen in hun fascinerende leefomgevingen. Of je nu een gepassioneerde natuurliefhebber bent of gewoon wilt genieten van de schoonheid van wilde dieren, onze reizen zullen je verwachtingen overtreffen en je de prachtige diversiteit van onze planeet laten waarderen.

Ga mee op avontuur en ervaar het impressionante dierenrijk.

Mundero Trips boordevol wildlife:

Alle reizen voor Wildlife

Veelgestelde vragen

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online

 • 1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online

 • 1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Wat is die fameuze First Five Korting?

Voor al onze reizen en reisperiodes geven we een korting voor de eerste 5 personen die zich inschrijven. Zie het wat als een 'early bird korting'. De grootte van deze korting hangt af van reis tot reis. Klik hier voor meer informatie over de First Five Korting.

Hoe zit dat nu met die vrijheid?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Hoe worden de vluchten georganiseerd?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!