Hiken & Bergen

Ain't no mountain high enough… Niks avontuurlijker dan een machtige bergbeklimming! Beklim de hoogste toppen en verleg je grenzen tijdens een reis met zalige wandelingen! Bij Mundero zijn we gepassioneerd door bergen en we delen graag deze liefde met avontuurlijke reizigers zoals jij. Of je nu een ervaren bergbeklimmer bent die op zoek is naar nieuwe uitdagingen of een natuurliefhebber die wil genieten van adembenemende uitzichten, onze Hike & Bergen reizen bieden voor elk wat wils.

Onze reizen zijn ontworpen om je de meest spectaculaire bergbestemmingen ter wereld te laten ervaren. Reis mee van de majestueuze Himalaya in Nepal tot de indrukwekkende Andes van Patagonië tot Colombia. Ga op ontdekking in het mysterieuze Balkan gebergte tot de betoverende Japanse Alpen. Geniet van het ruige Drakengebergte in Zuid-Afrika of beklim de hoogste top van de Atlas in Marokko. Of heb jij liever de adembenemende fjorden en kliffen in Noorwegen of de imposante vulkanen in Guatemala? Onze reizen nemen je mee naar de meest iconische en ongerepte plekken op aarde.

HIKEN EN BERGEN BREED

HikenEnBergen

De negen zotste gebergtes:

 1. Ga mee op zesdaagse trektocht doorheen de adembenemende Himalaya

 2. Schrap een wandelvakantie in Patagonië van je bucketlist!

 3. Ontdek het Andesgebergte in Colombia

 4. Niet veel verlof meer? Tijd voor het onbekende Balkan gebergte!

 5. Beklim een actieve, lava spuwende vulkaan in Guatemala

 6. Ontdek de niet-Europese Alpen tijdens een driedaagse omringd door de Japanse Alpen

 7. Unieke natuur in het Drakengebergte van Zuid-Afrika

 8. Zie de hoogste top van de Atlas in Marokko

 9. Beklim koudere toppen op de fjorden en kliffen in Noorwegen

Wat deze reizen uniek maakt, is de combinatie van avontuur, natuur, en een sterk groepsgevoel. Samen met gelijkgestemde reizigers beleef je onvergetelijke momenten en overwin je samen de uitdagingen van de bergen. Of je nu kiest voor een reis met een wandeling van een paar uur, een stevige dagtocht of een intensieve meerdaagse trektocht, er is voor elk niveau en interesse wel iets te vinden in ons aanbod. Om een geschikte reis te vinden, kun je kijken naar het conditieniveau, gaande van basisconditie tot zeer goede conditie.

Op onze groepsreizen hechten we veel belang aan veiligheid en kwaliteit. Samen met je goed opgeleide reisbegeleider en/of ervaren reisgidsen word je veilig en deskundig door de bergen geleid. We werken ook nauw samen met lokale partners om zo de meest authentieke ervaring te bieden. Zo kun je een driedaagse beklimming doen van de Rinjani in Indonesië, een prachtig meer op 4000 meter hoogte ontdekken in Ecuador of geniet van de combinatie van drie zeer verschillende trektochten door Japan.

hike en bergen Guatemala zonsopgang

Bereid je voor op een avontuur van je leven en laat je betoveren door de adembenemende schoonheid van de bergen. Schrijf je in voor een Mundero Hiken & Bergen reis en ontdek waarom geen berg te hoog is!

Onze mooiste wandelreizen

Alle reizen voor Hiken & Bergen

Veelgestelde vragen

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online

 • 1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online

 • 1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Wat is die fameuze First Five Korting?

Voor al onze reizen en reisperiodes geven we een korting voor de eerste 5 personen die zich inschrijven. Zie het wat als een 'early bird korting'. De grootte van deze korting hangt af van reis tot reis. Klik hier voor meer informatie over de First Five Korting.

Hoe zit dat nu met die vrijheid?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Hoe worden de vluchten georganiseerd?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!