Azië

Tijdens deze groepsreizen trek je met een kleine groep naar Azië. Bezoek highlights zoals Angkor Wat, Tokyo, Koh Rong Island, wereldwonder Petra, de prachtige treinrit van Kandy naar Ella in Sri Lanka en zo veel meer... We trekken de prachtige natuur in, verplaatsen ons met lokale transporten en komen in contact met verschillende nieuwe culturen.

Azië is een bijzonder gevarieerd continent: reis van avontuurlijke jungles naar drukke metropolen, van de helderste zeeën naar de spectaculairste bergtoppen, van de witste stranden naar de meest gezellige lokale dorpjes en marktjes. Dit continent is vol met populaire backpackers bestemmingen zoals Thailand, Cambodja en Vietnam, maar heeft ook enkele unieke bestemmingen zoals Nepal, Laos, Japan

TRIP THA Groot8

Azië groepsreis

Activiteiten en eten

De landen in Azië zijn vaak wat goedkoper, waardoor de optionele activiteiten en het ongelooflijk lekkere eten ook goed meevallen qua prijs.

De lekkerste pad thai vind je in Thailand, terwijl je authentieke sushi of wagyu steak kan proeven in Japan. Maar ook qua lekkere drankjes kom je niks tekort, heb je al gehoord van ‘happy water’ in Vietnam? Of drink je liever een cocktail in Bali? In Thailand kun je zelfs volledige buckets bestellen!

Natuur in Azië

Veel mensen denken bij Azië enkel aan drukke steden, maar niets is minder waar! Het continent heeft ook qua fauna en flora ongelofelijk veel te bieden. Zo kun je een zesdaagse trekking door de Himalaya doen, diepzeeduiken in Jordanië, olifantjes bezoeken of zalige eilanden verkennen in Thailand of Sri Lanka 

Hoogtepunten

Hebben Petra, Angkor Wat... ook altijd tot de verbeelding gespeeld bij jou? Op onze trips krijg je de kans deze bijzondere plekken van je bucketlist te schrappen!". We trekken de prachtige natuur in, verplaatsen ons met lokale transporten en komen in contact met verschillende nieuwe culturen. Bij Mundero trek je met een kleine groep tussen de 5-13 personen naar Azië. Je hebt veel vrijheid om naast de inclusieve excursies zelf je favoriete activiteiten te kiezen. Je reisleider biedt altijd heel wat to do’s aan op elke bestemming.

Trip MYA Banner Middel (4)Sri Lanka Groepsreizen

Continent Azië Groepsreizen Nepal

11 onvergetelijke ervaringen in Azië

 1. Snorkel of behaal je duikcertificaat in het tropische Koh Tao

 2. In de voetsporen van Lara Croft in Angkor Wat

 3. Ga ‘back to the basics’ op een meerdaagse boottocht

 4. Voor de echte avonturiers: een 6-daagse trektocht door de Himalaya

 5. Proef het ongelofelijk lekkere eten van Japan

 6. Breng de nacht door in een enorme grot

 7. Ga tuben op de rivier in Vang Vieng

 8. Wil jij graag eens diepzeeduiken? Dat kan in Jordanië

 9. Bezoek de olifanten en hang uit een trein in Sri Lanka

 10. Beklim de vulkaan Rinjani in Lombok

Alle reizen naar Azië

Veelgestelde vragen

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2024 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2024 komen online

 • 1 maart 2024 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2024 komen online

 • 1 april 2024 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Wat is die fameuze First Five Korting?

Voor al onze reizen en reisperiodes geven we een korting voor de eerste 5 personen die zich inschrijven. Zie het wat als een 'early bird korting'. De grootte van deze korting hangt af van reis tot reis. Klik hier voor meer informatie over de First Five Korting.

Hoe zit dat nu met die vrijheid?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Hoe worden de vluchten georganiseerd?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!