Marokko Full Experience

Marokko

Zo dichtbij, en toch anders, maar Marokko is dichterbij dan je denkt. Je dompelt je tijdens deze onvergetelijke reis onder in de Arabische cultuur en keuken in Marrakech, keert terug naar de middeleeuwen in Fez, beleeft een heus avontuur in de Sahara en het Atlasgebergte, en relaxt uiteindelijk op het strand van het vissersstadje Essaouira.

Hoogtepunten

Via woestijndorpjes naar de torenhoge duinen van Erg Chebbi

Via woestijndorpjes naar de torenhoge duinen van Erg Chebbi

Arabische cultuur en verdwalen in de soukhs van Marrakech en Fez

Arabische cultuur en verdwalen in de soukhs van Marrakech en Fez

Verken het hoogste gebergte van Noord-Afrika: de Atlas

Verken het hoogste gebergte van Noord-Afrika: de Atlas

Watersport, hammams en souvenirshoppen in Essaouira

Watersport, hammams en souvenirshoppen in Essaouira

Reisroute

Tijdens deze rondreis van 15 dagen trekken we in kleine groep naar de mooiste plaatsen die Marokko te bieden heeft. In Marokko zijn de afstanden steeds beperkt, waardoor we ruimschoots de tijd hebben om alle aspecten van onze Mundero Mix aan bod te laten komen. Door de combinatie van een unieke sfeer met een groep jongeren en zon, zee, strand, cultuur, woenstijntochten en hooggebergte, biedt deze reis een grote verscheidenheid waardoor we ons geen seconde vervelen. Uiteraard kunnen we dit alles slechts doen met een goed gevulde maag, dus we zoeken elke dag opnieuw de lekkerste tajines en couscousgerechten.

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Startlocatie

flag of country of departure BE

Deze reis vertrekt uit België.

Vertrek

1 sep. 2024

Terugkomst

15 sep. 2024

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Jordi T
€ 1585
Volzet

Startlocatie

flag of country of departure BE

Deze reis vertrekt uit België.

Vertrek

8 sep. 2024

Terugkomst

22 sep. 2024

Leeftijdscategorie

18 - 25 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen
€ 1625
Volzet

Startlocatie

flag of country of departure BE

Deze reis vertrekt uit België.

Vertrek

15 sep. 2024

Terugkomst

29 sep. 2024

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Michiel DW
€ 1685

Startlocatie

flag of country of departure BE

Deze reis vertrekt uit België.

Vertrek

22 sep. 2024

Terugkomst

6 okt. 2024

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

12 plaatsen

Wie gaat er mee?

1 inschrijving
€ 1495

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1405

Schrijf in tot 13 aug.

Volzet

Startlocatie

flag of country of departure BE

Deze reis vertrekt uit België.

Vertrek

29 sep. 2024

Terugkomst

13 okt. 2024

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Amber R
€ 1645

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug naar Marokko

 • Alle overnachtingen in hostels en guesthouses

 • Lokaal transport met trein, bus en taxi

 • Tours & activiteiten

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Optie: Jebel Toubkal Trek

 • Maaltijden

 • Kleine eigen verplaatsingenn

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Zijn de vluchten inbegrepen in de prijs?

Ja, vluchten van en naar de reisbestemming zijn inbegrepen in de prijs van de reis. Ben je al ter plaatse, wil je langer blijven op de bestemming, of wil je vroeger vertrekken? Dan kan je tijdens je inschrijving kiezen voor de optie om je reis te boeken zonder vluchten. Hiervoor krijg je uiteraard een mooie korting. 

Lokale vluchten ter plaatse zijn altijd inbegrepen voor iedereen (indien van toepassing).

Van waar vertrekken de vluchten?

Reizen met een Belgisch vlagje 🇧🇪 vertrekken vanuit België (Zaventem, Charleroi) of vanuit Eindhoven.

Reizen met een Nederlands vlagje 🇳🇱 vertrekken vanuit Nederland (Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam).

Indien er via een van deze luchthavens wordt gevlogen, dan wordt verwacht dat je op de dag van vertrek zelfstandig naar de vertrekplaats geraakt.

In sommige gevallen vertrekken we ook vanuit een andere luchthaven in het buitenland. In dit geval voorziet Mundero een transport per trein naar de luchthaven. Als je vlucht te vroeg vertrekt om er diezelfde dag nog met de trein te geraken, dan voorziet Mundero de dag voor het vertrek al een trein alsook een overnachting dichtbij de luchthaven. De kost van deze extra overnachting wordt gedragen door Mundero. 

Indien je die extra overnachting niet ziet zitten, kan je er uiteraard ook voor kiezen om met eigen transport op de dag zelf tot de luchthaven te geraken.  

Vliegen we samen met de hele groep?

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn echter vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep altijd samen naar de bestemming vliegt. In sommige gevallen maken we daarom gebruik van verschillende vertrekgroepen. Als er in verschillende groepen wordt gevlogen, dan proberen we er voor te zorgen dat iedereen rond hetzelfde tijdstip aankomt op de bestemming. We kunnen dit echter niet garanderen. 

In heel uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je individueel naar je bestemming vliegt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer jij je als laatste inschrijft voor een reis waarvoor de vluchten al een tijdje geleden geboekt waren. Indien dit voorvalt dan zal je gedurende jouw hele vluchttraject in contact kunnen staan met jouw reisleider of met een medewerker van Mundero. 

Vliegt de reisleider mee met de groep?

Normaal gezien zal de reisleider steeds samen met de groep mee reizen naar de bestemming vanuit België of Nederland. In sommige gevallen kan het echter gebeuren dat reisleider niet met de groep mee vliegt.

Als er wordt gevlogen in verschillende vertrekgroepen, dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de reisleider niet in jouw vertrekgroep zit. Indien jouw vlucht eerder zou aankomen dan de vlucht van de reisleider, dan zorgt Mundero voor een pick-up van de luchthaven naar de verblijfplaats. Jij zult dan alvast kunnen inchecken in het hotel en de reisleider sluit dan later aan bij de groep.

Ten slotte kan het ook voorvallen dat de reisleider zich al bevindt op de bestemming. In dit geval zal de groep zelfstandig de vlucht(en) nemen. De reisleider zal je dan opwachten op de luchthaven van je bestemming. 

Hoe verloopt de check-in als de reisleider niet met mij meevliegt?

In alle gevallen waarbij de reisleider niet met jou meereist, zal de reisleider al vooraf de online check-in van jouw vlucht(en) hebben gedaan en je jouw boardingpassen online bezorgen. 

Je bagage zal je wel nog zelf (of met jouw groepje) moeten inchecken op de luchthaven. Om ervoor te zorgen dat deze check-in vlot verloopt, krijg je van Mundero een document waarin alle instructies staan voor een vlotte check-in. Daarnaast zal je ook beschikken over een contactnummer van Mundero, waar je steeds naar kunt bellen mocht er ter plaatse toch een probleem zijn. Indien deze situatie op jou van toepassing is, dan zal de reisleider jou tijdig al deze informatie en documenten bezorgen.

Wat gebeurt er als de vlucht wordt geannuleerd door de airline?

Wanneer je vlucht wordt geannuleerd, dan zoekt Mundero naar het beste alternatief dat aangeboden wordt door de airline. Het kan voorvallen dat je hierdoor een tussenstop van meer dan 12u hebt. Indien de tussenstop meer dan 12u duurt, dan Mundero zorgt voor: een leuke activiteit op de tussenstop, een overnachting in een hotel of toegang tot de business lounge van de luchthaven. 

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online

 • 1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online

 • 1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Waar overnachten we in Marokko?

We verblijven telkens in unieke hostels, guesthouses en kasbahs op een steenworp van de bezienswaardigheden. Er is steeds een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. Er is af en toe een bar en/ of restaurant aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen. Tijdens de Desert tour en Atlas tour verblijven we in tenten of lokale dorpjes. We overnachten hier op een avontuurlijke, maar steeds comfortabele en hygiënische manier. Enige flexibiliteit van onze deelnemers is hier een vereiste.

Hoe verloopt het transport in Marokko?

We willen jullie in deze rondreis een zo compleet mogelijk beeld geven van Marokko. Daardoor is transport een belangrijk gegeven en zorgt het tevens voor een onvergetelijke reiservaring en het avontuurlijke karakter van deze reis. Naast de georganiseerde tours per minibus, kiezen we voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met taxi’s, minibusjes, trein, … Deze zijn comfortabel, voorzien van airco en zeer veilig. Marokko is een relatief klein land, dus de transporttijden zijn hier vrij beperkt, wat ons meer tijd geeft om alle bezienswaardigheden uitvoerig te bezoeken.

Wat is het klimaat in Marokko?

We reizen buiten de bloedhete zomer en zullen dus het grootste deel van onze trip in warme maar draaglijke temperaturen reizen. In de woestijn is het overdag heet, maar kan het ’s nachts sterk afkoelen. Breng dus ook zeker een warme trui mee. Ook in het hooggebergte en het winderige Essaouira kan het soms stevig afkoelen. Van zware regens blijven we normaal gezien bespaard. Hoe later op het jaar, hoe meer kans op sneeuw en koude temperaturen tijdens de Atlas trektocht. Wees dus op alle weersomstandigheden voorzien.

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor een reis met gemiddelde conditie wordt verwacht dat je zonder problemen kunt deelnemen aan intensieve wandelingen. Er zijn tijdens de reis af en toe dagtochten in bergachtig gebied of er staan enkele stevige wandelingen op het programma. Het gaat echter niet over meerdaagse wandelingen en de afstanden zijn meestal ook beperkt tot maximum 20 kilometer.

Enkele voorbeelden:

 • Je kunt er een hele dag op uit trekken met een dagrugzak in bergachtig gebied zonder al te veel hoogtemeters te moeten overwinnen.

 • Je kunt gedurende enkele dagen gemiddelde, fysieke inspanningen aan (zoals bijvoorbeeld een driedaagse kanotocht waarbij je elke dag enkele kilometers met de kano zult afleggen alsook enkele kilometers te voet).

Lees hier meer over de verschillende conditieniveaus.

Wat zullen we eten in Marokko?

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Marokko staat bekend om zijn gekruide tajines, lekkere couscousgerechten en overheerlijke munttheetjes. Op de meeste plaatse vinden we ook internationale keuken terug en is het dus zeker geen probleem om even terug te gaan naar oude gewoonten. Ook vegetariërs zullen hier steeds kunnen genieten van de variatie van de Marokkaanse keuken.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)

 • Internationaal paspoort (6 maanden geldig na datum van terugkomst)

 • Zonnecrème

Moet ik me laten vaccineren voor deze reis?

Op wanda.be (een website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde) kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten voor alle bestemmingen.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?

We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans tussen de 25 - 30 dagen voor het vertrek af. Sommige reizen sluiten we iets later af omdat we de reis zoveel mogelijk kansen willen geven om door te gaan. Dat komt omdat door de onzekerheid van de coronacrisis er meer last-minute inschrijvingen binnenkomen. De uiterste afsluitdatum van een reis is 20 dagen voor het vertrek.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken tijdens de reis zal je zelf nog een budget moeten voorzien. Dit reisbudget dien je extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Je vindt een schatting van het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen' bij het onderdeel 'Niet inbegrepen in de prijs'. Deze schatting geeft weer hoeveel geld je ter plekke ongeveer zult uitgeven aan maaltijden en drankjes. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk kan verschillen.

Naast je maaltijden zul je tijdens je reis ook kunnen deelnemen aan heel wat optionele activiteiten. Dit zijn activiteiten die niet zijn inbegrepen in de prijs en waaraan je dus optioneel zult deelnemen. Ook voor deze activiteiten moet je nog een extra budget voorzien. Opgelet: de kosten van de optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de schatting van het reisbudget. Het is immers onmogelijk om in te schatten wie tijdens de reis voor welke extra activiteiten zal kiezen. Welke optionele activiteiten er op jouw reis mogelijk zijn en hoeveel deze kosten, kom je te weten via je reisleider.

Indien er op jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek ook nog wat meer informatie geven over de wisselkoers en de meest handige manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving voor een kostprijs van 7% van de prijs van deze reis. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Vanaf wanneer heeft een reis vertrekzekerheid?

Een Mundero reis heeft vanaf 5 inschrijvingen vertrekzekerheid. Indien de reis geen 5 inschrijvingen heeft tegen de afsluitdatum van de reis, dan geeft Mundero twee opties:

 1. Je kan gratis omboeken naar een andere reis binnen het Mundero reisaanbod en je krijgt een extra korting van €50.

 2. Je kiest voor een volledige terugbetaling. Mundero streeft er naar om dit binnen de 7 werkdagen te doen.

Help ik kan niet meer mee! Kan ik mijn reis zelf annuleren?

We begrijpen dat er altijd iets tussen kan komen. Je kan op elk moment je reis zelf annuleren. Dit doe je door een mail te sturen naar boekingen@mundero.be. Hou er wel rekening mee dat hieraan kosten zijn verbonden. Deze zijn afhankelijk van hoeveel dagen voor de reis je annuleert:

 • vanaf de inschrijvingsdatum tot en met 91 dagen voor afreis: 15% van de totale reissom*

 • vanaf 71 tot en met 90 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom*

 • vanaf 51 tot en met 70 dagen voor afreis: 50% van de totale reissom*

 • vanaf 31 tot en met 50 dagen voor afreis: 80% van de totale reissom*

 • vanaf 0 tot en met 30 dagen voor afreis of no-show: 100% van de totale reissom*

*Eventueel te vermeerderen met annulatiekosten van vliegtuigtickets en/of de prijs van de geboekte annulatieverzekering.

Je kan de volledige annulatievoorwaarden terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Laura

26 jaar

Deze reis was mijn eerste groepsreis en heeft me zeker zin gegeven om vaker aan groepsreizen deel te nemen! Er was een leuke variatie tussen citytrips, wandelen in de natuur en ontspannen. Er was ook voldoende vrijheid tijdens deze reis. Dankzij de goede organisatie moesten wij ons nergens zorgen om maken. Zeker een aanrader!

testimonial author photo

Gonda

25 jaar

Deze groepsreis is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een roadtrip met een afwisseling tussen avontuur, cultuur en natuur. Marokko is een prachtig gevarieerd land met lekkere keuken. Mijn persoonlijke favorieten van deze reis waren: de kamelenrit door de woestijn incl. overnachting in het tentenkamp, beklimming van de Toubkal, bezoek Ouzoud watervallen en bezoek aan de Atlas film studio’s in Ouarzazate. Over de beklimming van de Toubkal had ik eerst getwijfeld om het te doen, maar ben zo blij dat ik het heb gedaan en dat het gelukt is. Er gaan ervaren gidsen mee en je kan op eigen tempo klimmen naar de top en genieten van het prachtig uitzicht!

testimonial author photo

Aukje

27 jaar

Mijn eerste groepsreis en wat een ervaring! Met een fantastisch groep zoveel ontdekt, overwonnen en meegemaakt. Marokko is een adembenemend land met geweldige steden zoals Marrakech en Fes om vervolgens de aan de drukte te ontsnappen in de dessert en de Atlasgebergte. Een goede mix om Marokko te ontdekken!

testimonial author photo

Iniaz

23 jaar

De Marokko full experience was exact dat. Een full experience. Na de reis heb ik echt het gevoel dat ik Marokko gezien heb. Het was de perfecte combinatie van rustgevend, cultureel en avontuurlijk. De reis was ook geweldig geregeld in die zin dat er telkens voldoende opties waren om de reis een individuele touch te geven, terwijl er door de groepsactiviteiten toch een geweldige band in de groep ontstond. Enkele hoogtepunten voor mijzelf waren zeker het beklimmen van de Toubkal, het surfen in Essaouira en in het algemeen de culturele ervaring van de vele steden en dorpjes die bezocht werden. In het algemeen was deze reis een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden.

testimonial author photo

Mailys

23 jaar

Deze reis was een prachtige ervaring. Bij het horen van Marokko, had ik niet veel verwachtingen maar er was een grote variatie aanwezig Het is een combinatie van strand, stad, woestijn en gebergte. De groep was super, en Seppe is een zeer goede reisleider. Het is altijd spannend om te vertrekken maar eens je weg bent vliegt de tijd en wil je gewoon niet meer naar huis. Naar de sterren kijken in de sahara en de top bereiken op de Toubkal zijn echte hoogtepunten van deze reis! Boeken maar!

testimonial author photo

Niels

26 jaar

Geweldige reis, top bestemming en weeral een zalige groep! Keep it up Mundero!!!!

testimonial author photo

Sara

27 jaar

Wanneer je op zoek bent naar een compleet andere cultuur zo dichtbij in afstand maar zo veraf van onze leefwereld ben je voor deze reis aan het goede adres. Laat je onderdompelen in de chaos van dit land maar geef vooral je ogen de kost. We waren een supergoede groep en hebben met z'n allen genoten van alles wat we zagen en deden. Zo deden we als optionele activiteit een quadtour met de ondergaande zon in een prachtig landschap. Beklommen we de Toubkal en gingen we surfen in Essaouira. Daarnaast bezochten we bekende filmlocaties en waanden we ons als Alladin en prinses Jasmine. Een top reis!

testimonial author photo

Lore

26 jaar

De reis naar Marokko was een fantastische ervaring! Ik heb me ingeschreven om nieuwe mensen te leren kennen en grenzen te verleggen. Iedereen uit onze groep respecteerde elkaar. We hebben elkaar echt leren kennen en veel met elkaar gedeeld. Een echte topervaring in het prachtige Marokko!

testimonial author photo

Juun

18 jaar

Ik deed deze zomer de tweeweekse 'Marokko full experience'. Een unieke ervaring die ik mij ongetwijfeld nog lang zal herinneren. De woestijntocht met dromedarissen en de beklimming van de Toubkal waren echt fantastisch! Maar het leukste van de reis vond ik toch wel de super fijne groep, de aangename sfeer onder ons en de top reisbegeleiding door Fleur, waarvoor super bedankt!

testimonial author photo

Kalinka

20 jaar

Marokko is een prachtig land om te ontdekken. Steden, bergen, woestijn, strand... het is er allemaal! Deze reis was een perfecte afwisseling tussen stad en natuur. Ik heb samen met mijn groep zoveel onvergetelijke ervaringen beleefd die mij nog lang gaan bijblijven (bv. het bezoeken van een traditionele hamam of het kameelrijden en sterrenkijken in de woestijn)!

testimonial author photo

Stien

23 jaar

Onze reis naar Marokko was een onvergetelijke ervaring! Het was mijn eerste groepsreis en ik vond het fantastisch. Ik heb het gevoel dat ik Marokko volledig gezien en ervaren heb. De reis was een perfecte mix tussen cultuur, natuur, avontuur en ontspanning. Zeker een aanrader deze full experience eens zelf te ervaren!

testimonial author photo

Femke

24 jaar

Een intense reis met een enorme variatie aan bestemmingen en activiteiten. Stad, zee, bergen, woestijn,… Ik ben mezelf tegengekomen en heb mezelf teruggevonden. Ik heb dingen geleerd en eigen ervaringen en gevoelens kunnen delen. De mooiste reis van mijn leven en het begin van nog veel meer reizen als deze.

testimonial author photo

Soetkin

24 jaar

Deze reis geeft in 2 weken een complete ervaring van Marokko: van de steden, door het maanlandschap naar de woestijn, tot het Atlasgebergte.