De vijf meest legendarische bungee jumps in de wereld

Met een rekker aan je benen vastgebonden waag je de sprong en beleef je het unieke gevoel van een vrije val metersdiep naar beneden. Wat een kick! Toch is bungeejumpen meer dan alleen een gevoel van adrenaline. Voor de sprong voer je een mentale strijd met jezelf. Je verstand zegt dat alles veilig en goed geregeld is, maar je gevoel geeft je helaas heel andere signalen. Je wordt soms helemaal overmeesterd door angst, twijfels en paniek in die laatste minuten voor je sprong. Dit is het moment van de ultieme overgave. Om de sprong aan te durven moet je vertrouwen en loslaten. Je neemt kleine stapjes naar de rand van de afgrond, een bende vrienden van je groep juigt je toe en voert de druk nog wat op. Iedereen roept samen… THREE… TWO… ONE… JUMP!!! 

Dit zijn de 5 bungee jumps waar je tijdens een Mundero groepsreis kan aan deelnemen.

Maarten

/

22 Jun 2023

1. Kanaal van Korinthe, Griekenland - 70 meter

Op slechts 1 uur van Athene ligt het Kanaal van Korinthe. Het is een hele smalle doorgang voor boten die niet helemaal rond het de Peloponnesos willen varen. Over het kanaal hangt een metalen brug waarvan je kan bungee jumpen. Je kent deze plek misschien wel uit het programma “De Mol” van 2020. Hier werd een van de laatste proeven gedaan...  

Georganiseerd door Zulu Bungy. Waag zelf de sprong tijdens onze groepsreis Wild Greece!

2. Nevis Highwire, Nieuw-Zeeland – 134 meter

Queenstown wordt omgeven door de ‘Southern Alps’ en staat bekend als het avonturen stadje voor de Nieuw-Zeelandse backpacker. Bij zo’n extreme bestemming hoort dan ook een extreme activiteit... Bungee jumpen! Eerst brengt een cabine je via een kabelbaan tot op een hoogte van 134 meter. Je springt daarna rechtstreeks uit de wiebelende cabine de afgrond in, voelt de adrenaline door je aderen gieren en beleeft - hoogstwaarschijnlijk - de sprong van je leven. 

Georganiseerd door AJ Hackett Bungy. Springen kan op onze groepsreis naar Nieuw-Zeeland!

Bungee WGR

Bungee CRP

3. Monteverde, Costa Rica - 143 meter

Monteverde ligt middenin de nevelwouden van Costa Rica. In deze wouden vind je een rijkdom aan fauna en flora zoals tucans, slangen, miereneters en de schattige luiaard. Bovendien is dit een hemelse plek voor avonturiers! Er zijn vele ziplines waar je je super(wo)man waant, maar de kers op de taart is toch wel de bungee sprong van Extremo Park. Dit is de hoogste bungee jump van Centraal-Amerika. Een lange kabel hangt gespannen tussen twee valleien. Je stapt eerst in een soort van karretje dat aan die kabel bevestigd wordt. Deze kar brengt je tot het midden van de vallei waar de gidsen je vastmaken. Alleen de rit met het karretje en het naar beneden kijken, bezorgen je al de nodige rillingen. Nu is het aan jou om de sprong van 143 meter hoogte aan te durven. Drie, twee, één… GO! Je bengelt nu ondersteboven met een fantastisch zicht op het omliggende woud.

Georganiseerd door Extremo Park. Waag zelf de sprong tijdens onze groepsreis naar Costa Rica & Panama!

4. Bhote Koshi River, Nepal - 160 meter

Aan de voet van de Himalaya in Nepal ligt de Bhote Koshi rivier. Behalve raften op de rivier kan je ook springen van een duizelingwekkende hoogte van 160 meter. De canyon ligt op drie uur rijden van de bruisende hoofdstad Kathmandu. 

Georganiseerd door broad adventure. Springen is mogelijk tijdens onze Nepal trip

5. Bloukrans Bridge, Zuid-Afrika - 216 meters

Bungeejumpen is niet meteen het eerste waar je aan denkt bij Zuid-Afrika. Toch is dit helemaal onterecht, want de Bloukransbrug is de hoogste bungee jump ter wereld en dit vanop de hoogste brug van Zuid-Afrika. De brug ligt langs de bekende Garden Route, waar zich ook talrijke Zuid-Afrikaanse wijngaarden bevinden.

Een rit vanuit het backpackers dorpje Plettenberg brengt je naar deze brug. Hier neemt Face Adrenalin het over die je een onvergetelijke ervaring bezorgen. Eerst wandel je over een metalen padje dat opgehangen is onder de brug. Springen doe je vervolgens vanop de boog in het midden van de brug. Het hele spektakel wordt bovendien gefilmd uit verschillende hoeken… Het ideale vakantiesouvenir dus! 

Georganiseerd door Bloukrans Bungee Jump. Waag zelf de sprong tijdens onze groepsreis Discover South Africa!

Bungee ZAF2

Afrika Azië Oceanië Europa Latijns-Amerika

Trips in de kijker