Tien redenen om NIET met Mundero op groepsreis te gaan

Louise

/

23 Apr 2024

Voordat je je inschrijft op Mundero reis, willen we volledig transparant met je zijn. In dit artikel onthullen we tien redenen waarom je beter niet met Mundero zou reizen. Als je de voorkeur geeft aan het comfort van platgetreden toeristische paden en voorspelbare ervaringen, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou. Maar ben je daarentegen klaar voor avontuur, om het onbekende te omarmen, uit je comfortzone te stappen en herinneringen voor het leven te creëren, lees dan verder om de echte Mundero-ervaring te ontdekken.

1. Je wilt 2 weken aan een strand liggen

Mundero is niet de juiste keuze voor jou als je van plan bent om je hele vakantie luierend aan het strand door te brengen. Onze reizen zijn bedoeld voor avontuurlijke mensen die klaar zijn om nieuwe culturen te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Onze bestemmingen bieden een breed scala aan activiteiten, zoals wandelen in de bergen, duiken in exotische wateren en het verkennen van historische bezienswaardigheden.

Als je geen interesse hebt in het ontdekken van de wereld buiten je strandstoel, dan is Mundero niet de juiste keuze voor jou…

warme bestemming groepsreis

surfen groepsreis

2. Je wilt geen nieuwe vrienden maken

Een van de grootste voordelen van reizen met Mundero is de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen voor het leven te sluiten. Onze reizen zijn groepsreizen, wat betekent dat je samen met andere avontuurlijke reizigers je avontuur zal beleven. We geloven dat het delen van ervaringen met anderen een belangrijk onderdeel is van het reizen en dat het hebben van een groep mensen om je heen je ervaring nog waardevoller maakt.

Als je echter liever alleen reist of geen interesse hebt in het ontmoeten van nieuwe mensen, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

Groepsreis nieuwe vrienden

nieuwe vrienden reizen

3. Je bent bang voor lokaal transport

Bij Mundero moedigen we onze reizigers aan om gebruik te maken van lokaal transport om een authentieke ervaring te krijgen. Dit kan betekenen dat je eens in een volle bus moet stappen, op een lokale trein moet springen of zelfs een ritje moet maken op de rug van een motorfiets. Onze reizen zijn bedoeld om je uit je comfortzone te halen en je te laten kennismaken met nieuwe manieren van reizen.

Als je bang bent voor lokaal transport en liever de veiligheid en het comfort van een privévoertuig hebt, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

lokaal transport groepsreizen

Lokaal transport groepsreizen

4. Je wilt het liefst luxueus op hotel

Bij Mundero geloven we dat de accommodatie een onderdeel moet zijn van de reiservaring en dat het niet altijd luxe hoeft te zijn. We kiezen vaak voor kleinschalige, lokale accommodaties die een authentieke ervaring bieden en je in contact brengen met de lokale cultuur. Zo spenderen we de meeste nachten in een hostel, vaak in gemeenschappelijke slaapzalen met je medereizigers. Hostels hebben heel wat voordelen: ze bieden toffe activiteiten aan, hebben een leuke backpack sfeer, voorzieningen om te koken en uiteraard gelijkgestemde, internationale reizigers. Mundero kiest altijd voor het beste hostel op de bestemming, en daar zitten vaak echte pareltjes tussen. Daarnaast ga je soms eens gaan glampen of gaan kamperen in de wildernis.

Als je op zoek bent naar vier- of vijfsterrenhotels met alle luxe voorzieningen, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

Hostel Groepsreizen

Kamperen groepsreizen

5. Je houdt niet van een avontuur

Mundero is er trots op avontuurlijke reizen aan te bieden die je uit je comfortzone halen en je laten kennismaken met nieuwe ervaringen. Onze reizen zijn bedoeld voor mensen die klaar zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan en zichzelf te overtreffen. Niks leuker dan van reis terugkomen en beseffen dat je echt je eigen grenzen hebt verlegd.

Als je echter liever vasthoudt aan bekende routes en geen interesse hebt in avontuurlijke activiteiten zoals raften, wandelen of bergbeklimmen, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

De Quote van Reiziger Tim (Costa Rica Panama, 2023): “Ik twijfelde om de Tarzan Swing te doen, maar onder aanmoediging van mijn groep heb ik het toch gedurfd. Dat is echt het mooie aan Mundero. Steeds die grens verleggen en dingen doen die je alleen nooit zou doen! En dan een applaus van de groep achteraf... Dat maakt het moment echt mooi.”

Quaden groepsreizen

Skydiven groepsreizen

6. Je wilt met een koffer (of 2) reizen

Bij Mundero willen we graag alles uit een reis halen door zoveel mogelijk van een land te ontdekken, dat betekent dan ook dat we vaak van locatie veranderen. We moedigen onze reizigers dan ook aan om licht te reizen en alleen het essentiële mee te nemen. Dit betekent dat je je koffer moet achterlaten en moet overstappen op een trekkersrugzak.

Als je liever met een koffer reist en niet bereid bent om je bagage te beperken, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

backpacken groepsreizen

Backpacken groepsreizen

7. Je hebt absoluut geen conditie

Onze reizen vereisen een redelijke hoeveelheid fysieke fitheid. Zelfs voor ons laagste conditieniveau ‘basisconditie’, zou je in staat moeten om 10 kilometer te wandelen in de Ardennen. Hoewel we reizen aanbieden voor verschillende fitnessniveaus, is het belangrijk om te onthouden dat sommige activiteiten fysiek veeleisend kunnen zijn. Lees hier meer over de verschillende conditieniveaus.

Als je niet houdt van een mooie wandeling, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

Hiken groepsreizen

wandelreizen

8. Je wilt liever met je bomma op reis

De Mundero reizen zijn gemaakt voor jongvolwassenen. We zijn ervan overtuigd dat je de beste reiservaring zal hebben als je met leeftijdsgenoten reis. Hierdoor hebben we drie leeftijdscategorieën gemaakt: 18 tot 25 jaar, 22 tot 30 jaar en 25 tot 35 jaar. Terwijl je in het begin niet van elkaars bestaan afwist, keer je terug met heel wat nieuwe vrienden.

Als je liever tijd spendeert met zestigjarigen, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

Jongerenreizen

jongerenreizen

9. Je hebt amper verlofdagen over

De meeste Mundero reizen zijn langer dan twee weken. Als je dus maar een weekje verlof over hebt, val je snel uit de boot. Bij Mundero beseffen we ook dat je helaas vaak gebonden bent aan je werk, waardoor we enkele epische, kortere reizen hebben ontwikkeld. Ben je toch maar 1 weekje verlof over? Dan hebben we vijf fantastische reizen voor jou klaarstaan! Wat spreekt jou meer aan: Lapland, Jordanië, Slovenië, Spanje of New York?

Als je je verlofdagen liever opneemt om uit te kunnen slapen, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

noorderlicht Lapland

29

10. Je wil een volledig uitgewerkte reis zonder vrijheid

Om op reis te gaan met Mundero, heb je een zekere flexibiliteit nodig. Daarnaast bieden wij ook vrijheid om je reis naar wens in te vullen. Zo zijn er op elke reis wel vrije dagen of momenten die je zelf kunt invullen. Uiteraard helpt je reisleider jou met optionele activiteiten voorstellen en reserveren. Als je echter liever een volledig uitgewerkte reis hebt met een strak schema en weinig ruimte voor spontane activiteiten, dan vind je bij een andere reisorganisatie misschien meer jouw ding. Onze reizen zijn bedoeld om je de kans te geven om je eigen avontuur te creëren en je reis aan te passen aan je eigen voorkeuren.

Als je niet van vrijheid houdt om zelf optionele activiteiten te kiezen, dan is Mundero misschien niet de juiste keuze voor jou…

vrijheid groepsreizen

vrijheid groepsreizen

Ben jij toch het Mundero type? 

Hebben we je niet afgeschrikt? Ben jij klaar voor een volgende internationaal avontuur? Wil jij meer verkennen dan het strand? Reis jij graag met een backpack? Wil jij nieuwe vrienden maken? Ga je het liefst op reis met leeftijdsgenoten? Hou jij ook van spontaniteit? Wil je de lokale cultuur ontdekken en locals ontmoeten? Wil jij de vrijheid om zelf wat activiteiten te kiezen? Als je klaar bent voor een avontuurlijke reis die je uit je comfortzone haalt en je de wereld op een nieuwe manier laat zien, dan is Mundero de perfecte keuze voor jou! 

Tijd om je reis te kiezen! Bekijk ze hier allemaal!

Hulp nodig met kiezen? Stuur een berichtje naar de livechat, bel ons eens op of stuur een mailtje. Wij zijn er om te helpen.