Quiz: welke reis hoort thuis op jouw bucketlist?

Hoe je het ook draait of keert, het boeken van een reis brengt toch altijd een beetje keuzestress met zich mee. Er zijn dan ook vele zaken om af te wegen: Blijf ik in Europa of trek ik er liever op uit naar de andere kant van de wereld? Kies ik voor een korte trip of ga ik toch "all the way" voor meerdere weken? Wil ik focussen op cultuur, natuur of toch een beetje van beide? Enzovoort…

Al die verschillende opties kunnen best overweldigend zijn... Daarom helpen wij jou graag een handje op weg! Aan de hand van 10 vragen komen we samen te weten welke reis écht op jouw bucket list moet komen te staan. Beantwoord alle onderstaande vragen en tel op het einde hoeveel keer je A, B of C hebt aangeduid. De letter die je het meest aanduidde is de winnaar en leidt je naar de reis van je dromen! Ben jij ook al benieuwd naar je nieuwe, ultieme reisbestemming? Laten we het samen ontdekken!

Bo

/

28 Dec 2023

1. Wat is jouw reismotto?

A. Blessed are the curious for they will have adventures.

B. A journey of a thousand miles begins with a single step.

C. It feels good to be lost in the right direction.

2. Als ik reis dan wil ik…

A. Het liefst één land helemaal van noord naar oost en van zuid tot west verkennen.

B. Het liefst één specifieke regio van een land grondig verkennen.

C. Graag meerdere landen aftikken op een trip.

3. Op reis ben ik eerder iemand die…

A. Graag in de natuur zit, maar ook niet bang is om een leuke stad te ontdekken.

B. Nood heeft aan een sportieve uitdaging.

C. De natuur opzoekt.

4. Ik heb zin in een reis van …

A. +/- 30 dagen.

B&C. +/- 20 dagen.

5. Count me in voor…

A. Raften in een Glowworm cave.

B. Een bezoek aan spectaculaire tempels.

C. Een chocolade tour.

6. Ik heb een…

A&C. Goede conditie.

B. Zeer goede conditie.

7. Als ik één van deze activiteiten mocht kiezen, dan koos ik voor…

A. Skydiven.

B. Paragliden.

C. Ziplinen.

8. Ik zou in de wolken zijn, mocht ik op reis deze dieren kunnen zien:

A. Zeehonden, dolfijnen, pinguïns en walvissen.

B. Neushoorns, olifanten, apen en misschien wel een luipaard.

C. Luiaards, prachtige vogels, tropische kikkers en bijzondere nachtdieren.

9. Voor mijn absolute droomreis heb ik een budget over van…

A. +/- €4500.

B&C. +/- €2750.

10. Als ik voor de rest van mijn leven op hetzelfde continent zou moeten reizen,

dan koos ik voor:

A. Oceanië.

B. Azië.

C. Latijns-Amerika.

Blog_View_QuizBlog_ziplineMiddel_QuizBlog_ParaMiddel_QuizBlog Beach Quiz

Meeste A?

Klaar voor de meest spectaculaire road trip ter wereld? Nieuw-Zeeland wacht op jou! Aan de andere kant van de wereldbol staan tientallen adrenaline-kicks, wondermooie natuur en bruisende steden op je te wachten. Opgepast, want de Nieuw-Zeeland reis wordt misschien wel het grootste avontuur van je leven!

Meeste B? 

Jij gaat naar Nepal! Nepal is een echte droombestemming voor de sportieve avonturiers! Niet alleen beklim je tijdens de reis een stuk van de Himalaya, er staan ook nog vele andere avontuurlijke sporten op het programma. Een jungle safari en goede portie cultuur zorgen voor de kers op de taart!

Meeste C?

Costa Rica is jouw droombestemming! Natuurliefhebbers zijn in Costa Rica en Panama zeker aan het juiste adres! Verwacht je aan groene nevelwouden, bijzondere dieren, idyllische stranden en een goede dosis avontuur. Daarnaast ook nog eens verzot op lekker eten en een goed feestje? Dan is deze reis echt op jouw lijf geschreven!

Azië Latijns-Amerika Oceanië

Trips in de kijker