5 highlights in IJsland: wat je echt moet gedaan hebben

IJsland is een bijzondere plek. Elke 100 kilometer waan je jezelf weer op een andere planeet. Enne... op de Mundero-trip zal je ongeveer 1700 kilometer afleggen. Dus 17 verschillende planeten op één reis! Het zal wel zijn dat je jezelf soms eens moet knijpen om te testen of je niet aan het dromen bent. 

Volgende vijf highlights maken er ongetwijfeld een topreis van!

Ines

/

27 Jun 2023

1. Ga walvissen spotten in Husavik 

Langs de kustlijn van IJsland kan je maar liefst 23 soorten walvissen spotten. In Husavik ga je aan boord van een expeditieschip op zoek naar deze unieke dieren. De overall die bedoeld is om je warm te houden tijdens de boottocht, maakt de avontuurlijke ervaring helemaal af. En het blijft spannend, want je weet nooit wanneer er een kolos uit het water tevoorschijn komt! 

2. Geniet in één van de warmwaterbronnen... of test ze allemaal een keer uit 

Want de boog moet niet altijd gespannen staan! IJsland is het land van water en vuur. Breng je die twee samen, dan krijg je talloze warme watervallen, meren en warme bronnen verspreid over het eiland. Dankzij geothermische activiteit, borrelt al het warme water in IJsland kokendheet uit de grond. En dat levert zalige plekjes op om te ontspannen tussen het roadtrippen, kamperen en hiken door.  De warmwaterrivier Reykjadalur is een absolute must. De rivier ligt verscholen in prachtige natuur. Terwijl je naar de rivier wandelt, zie je hoe de aarde tot leven lijkt te komen door de stroompjes stomend water die door het landschap kronkelen. Bonuspunten voor de vroege vogels, want ga je vroeg, heb je de prachtige plek helemaal voor jezelf!

BLOG WALVIS IJS

3. Waan jezelf in een film tijdens de Fimmvorduhals Trek 

26 watervallen. 2 gletsjers. 1 vulkaan. En drie compleet verschillende landschappen: de Fimmvorduhals hike is pure verwenning. Deze optionele wandeling is pittig, maar ook één van de mooiste wandelingen ter wereld. Een geweldige ervaring, die Jasmine ook beleefde op groepsreis.

BLOG FILMSET IJS

BLOG GLETSJER IJS

4. Snorkel tussen twee continenten in Thingvellir National Park 

Thingvellir National Park is een fascinerende plaats om te duiken of snorkelen. Wat het zo bijzonder maakt, is dat je duikt tussen het Europese en Noord-Amerikaanse continent. En je kan beide gewoon aanraken! Het water is ongelooflijk helder: je kan maar liefst 100 meter ver kijken onder water.  Maar ook bovengronds is Thingvellir National Park een unieke plek. Je wandelt er tussen de twee continenten terwijl je je vergaapt aan het landschap. Wat een ervaring! Wist je trouwens dat de twee continenten elk jaar nog 2,5 cm verder uit elkaar drijven? Hoe cool is dat?! 

5. Verleg je grenzen op een IJslandse gletsjer 

Op verschillende plekken in IJsland kan je, gewapend met een ijsbijl en ijzertjes aan je voeten, gletsjerhikes maken. Het is altijd onder begeleiding van een gids, want een gletsjer betreed je niet zomaar. Maar wat een kick om op een gletsjer te staan en zo ver je kan kijken alleen maar ijs te zien. Ideaal voor je dagelijkse portie adrenaline! 

Sommige groepen mochten zelfs een lunch bij een uitbarstende vulkaan en het noorderlicht toevoegen aan deze sowieso al geweldige bucketlist. Om maar te zeggen: IJsland verrast altijd. In ieder geval is het een land dat je hart zal stelen!

Ben jij ook benieuwd geworden naar dit prachtige land?

Europa IJsland

Trips in de kijker