Taste of Sri Lanka

Sri Lanka

Deze korte trip boordevol variatie neemt je mee naar het land van de Tamil, de duizenden olifanten, de meest uitgestrekte surfstranden, waanzinnige tempels en de mooiste treinrit doorheen kilometers theeplantages.

Hoogtepunten

Doorkruis het bergachtige binnenland met de trein

Doorkruis het bergachtige binnenland met de trein

Kom tot rust op tropische surfstranden met een echte backpackers vibe

Kom tot rust op tropische surfstranden met een echte backpackers vibe

Beklim de mysterieuze Lion's Rock

Beklim de mysterieuze Lion's Rock

Ga op safari op zoek naar het luipaard in Yala National Park

Ga op safari op zoek naar het luipaard in Yala National Park

Maak zelf eens een ritje met een TukTuk

Maak zelf eens een ritje met een TukTuk

Reisroute

Sri Lanka, dat is dat kleine bolletje op de wereldkaart, net onder zijn grote broer India. Maar vergis je niet, dat kleine bolletje heeft waanzinnig veel in petto en dat allemaal op korte afstand van elkaar. Met een permanente geur van lekker eten, warme temperaturen en toeterende tuktuks ontdek je de mooiste plekken van Sri Lanka. Op dit 16-daags avontuur ga je van de drukke stad naar verlaten stranden, van magische tempels naar idyllische theeplantages en van een unieke zonsopgang naar het mooiste nationaal park van het land!

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Vertrek

3 aug. 2022

Terugkomst

18 aug. 2022

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Ine
€ 2095
Gegarandeerd vertrek

Goed nieuws! Deze reis heeft voldoende inschrijvingen om door te gaan.

Vertrek

2 dec. 2022

Terugkomst

17 dec. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

7 plaatsen

Wie gaat er mee?

6 inschrijvingen

Reisleider

Robby
€ 2095
Boek nu

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug naar Sri Lanka

 • Lokaal transport

 • Alle overnachtingen in hostels en guesthouses

 • Tours & activiteiten

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Kleine eigen verplaatsingen

 • Maaltijden

 • Drankjes

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Zijn de grenzen van Sri Lanka open voor toerisme?

Update 15 februari 2022

Goed nieuws! Vanaf 2022 worden opnieuw toeristen uit de Europese Unie toegelaten in Sri Lanka. Dat wil zeggen dat al onze reizen naar Sri Lanka kunnen doorgaan vanaf 5 inschrijvingen! 

De officiële info van de Sri Lankaanse overheid kan je hier terugvinden.

Heb ik een vaccinatie tegen Covid-19 nodig?

Voor al onze reizen geldt dat je op de datum van het vertrek minstens twee weken volledig gevaccineerd moet zijn tegen Covid-19. Afhankelijk van wanneer je laatste prik was, kan dit inclusief je boosterprik zijn.

Welke vluchten nemen we?

Vluchten vertrekken normaal vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein naar de luchthaven.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Waar overnachten we in Sri Lanka?

We verblijven telkens in unieke hotels, guesthouses, bungalows aan het strand of hostels met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. Er is af en toe een bar aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Hoe verloopt het transport in Sri Lanka?

Op deze rondreis trekken door Sri Lanka. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons per bus, minibus, trein, taxi en tuktuk.

Wat is het klimaat in Sri Lanka?

Aan de kust is er een tropisch regenwoudklimaat met temperaturen rond de 30 graden. In de bergen nabij Ella is het iets frisser en heb je een trui nodig. Hoewel er gedurende het hele jaar wel regen valt in Sri Lanka, valt er het meeste regen in de maanden mei, oktober en november. Regenseizoen betekent dat er heel veel regen op korte tijd kan vallen. Het kan echter ook zijn dat we geen regen hebben. Voorzie echter een goede regenjas voor onderweg.

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor deze reis is een gemiddelde conditie nodig. Er zijn af en toe dagtochten in bergachtig gebied of stevige wandelingen.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Geldige geactiveerde bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)

 • EHBO-kit

 • Muggenspray

 • Internationaal paspoort (6 maand geldig na terugkomst)

Moet ik me laten vaccineren voor deze reis?

Op wanda.be (een website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde) kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten voor alle bestemmingen.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?

We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans tussen de 25 - 30 dagen voor het vertrek af. Sommige reizen sluiten we iets later af omdat we de reis zoveel mogelijk kansen willen geven om door te gaan. Dat komt omdat door de onzekerheid van de coronacrisis er meer last-minute inschrijvingen binnenkomen. De uiterste afsluitdatum van een reis is 20 dagen voor het vertrek.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken dien je zelf een budget te voorzien. Je vindt een beschrijving over het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen'. Dit reisbudget dien je nog extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Mundero geeft een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Indien er in jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek nog meer informatie geven over de wisselkoers en de handigste manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving voor een kostprijs van 6% van de prijs van deze reis. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Vanaf wanneer heeft een reis vertrekzekerheid?

Een Mundero reis heeft vanaf 5 inschrijvingen vertrekzekerheid. Indien de reis geen 5 inschrijvingen heeft tegen de afsluitdatum van de reis, dan geeft Mundero twee opties:

 1. Je kan gratis omboeken naar een andere reis binnen het Mundero reisaanbod en je krijgt een extra korting van €50.

 2. Je kiest voor een volledige terugbetaling. Mundero streeft er naar om dit binnen de 7 werkdagen te doen.

Help ik kan niet meer mee! Kan ik mijn reis zelf annuleren?

We begrijpen dat er altijd iets tussen kan komen. Je kan op elk moment je reis zelf annuleren. Dit doe je door een mail te sturen naar boekingen@mundero.be. Hou er wel rekening mee dat hieraan kosten zijn verbonden. Deze zijn afhankelijk van hoeveel dagen voor de reis je annuleert:

 • tot 60 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom + de kost van een annulatieverzekering

 • vanaf 60 dagen tot 40 dagen voor afreis: 50% van de totale reissom + de kost van een annulatieverzekering

 • vanaf 40 dagen tot 20 dagen voor afreis: 80% van de totale reissom + de kost van een annulatieverzekering 

 • vanaf 20 dagen voor het afreis of no-show: 100% van de totale reissom + de kost van een annulatieverzekering

Je kan de volledige annulatievoorwaarden terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • via onze live chat

 • met een WhatsApp berichtje naar +32 458 21 54 90

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Marieke

23 jaar

Mijn reis in één woord: wauw! Ik vertrok met een lichte fascinatie en kwam terug met een heuse verliefdheid op Sri Lanka. Waarom? Ik kon genieten van een prach-ti-ge zonsopgang, olifanten spotten, eeuwenoude tempels bezoeken, schattige babyschildpadjes te water laten, surfen op zalige golven... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook al was het mijn eerste groepsreis, ik voelde me meteen op m'n gemak door de ervaren reisbegeleiding. Er was ruimte voor avontuur en actie, maar ook voldoende rust en ademruimte. Daarnaast hadden we een supertoffe groep, waarmee ik nu al 6837 reünies gepland heb. Eén ding is zeker: na een 'proever' van Sri Lanka met Mundero zijn de reiskriebels bij mij alleen maar sterker geworden!

testimonial author photo

Kimber

29 jaar

Sri Lanka was echt een fantastische reis! Ongerepte natuur, vriendelijke locals, beetje cultuur, heet vochtig warm klimaat, avontuur, vrijheid en lekker eten! Alles wat je maar wensen kan. Heerlijk is het woord dat deze reis samenvat. Voor ieder wat wils, ontdek je al zwetend dit paradijs.

testimonial author photo

Laurent

25 jaar

Het was een onvergetelijke reis die Afrika in heel haar pracht toont. Van de machtige bergen in de Usambara Mountains tot de safari’s en parelwitte stranden in Zanzibar. Al die locaties, al die ervaringen mét al die nieuwe vrienschappen. Gewoon doen!

testimonial author photo

Mailys

23 jaar

Deze reis was een prachtige ervaring. Bij het horen van Marokko, had ik niet veel verwachtingen maar er was een grote variatie aanwezig Het is een combinatie van strand, stad, woestijn en gebergte. De groep was super, en Seppe is een zeer goede reisleider. Het is altijd spannend om te vertrekken maar eens je weg bent vliegt de tijd en wil je gewoon niet meer naar huis. Naar de sterren kijken in de sahara en de top bereiken op de Toubkal zijn echte hoogtepunten van deze reis! Boeken maar!

testimonial author photo

Tessy

27 jaar

Deze reis was zonder twijfel een uniek avontuur dat ik nooit zal vergeten. Het was de ideale combinatie van natuur, actie, chillen, zon & strand en cultuur. Het was een gevarieerde reis die je ogen doet openen door de grote tegenstelling met reizen door Europa. Deze reis is een ervaring geweest die ik echt als een meerwaarde beschouw, niet alleen door de activiteiten maar ook door de topgroep waarmee ik op stap was.