Explore Jordan

Jordanië

Jordanië is de oase van rust in het Midden-Oosten. Op acht dagen zie je alle highlights van dit prachtige land: het wereldwonder Petra, de rotswoestijn van Wadi Rum, een plons in de Dode Zee, de Romeinse ruïnes van Jerash... Kort maar krachtig, dat is de Mundero trip naar Jordanië!

Hoogtepunten

Alle highlights van een land in acht dagen! Van het zoutste 'meer' ter wereld, de Dode Zee, tot de spectaculaire rotsgebergten van de Wadi Rum woestijn, van het adembenemende wereldwonder Petra tot de canyon wandeling van Wadi Ghuweir, van de prachtige koralen van de Rode Zee tot de spectaculaire ruïnes van Jerash! Je doet het allemaal tijdens deze trip!

Sta perplex van het wereldwonder Petra

Sta perplex van het wereldwonder Petra

Ontdek de onderwaterwereld in Aqaba

Ontdek de onderwaterwereld in Aqaba

Verken de mooiste plaatsen in de Wadi Rum woestijn als een echte nomad!

Verken de mooiste plaatsen in de Wadi Rum woestijn als een echte nomad!

Drijf op de Dode Zee

Drijf op de Dode Zee

Bezoek de ruïnes van Jerash

Bezoek de ruïnes van Jerash

Reisroute

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Vertrek

21 mei 2022

Terugkomst

28 mei 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Maarten
€ 1495
Volzet

Vertrek

4 jun. 2022

Terugkomst

11 jun. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Julie
€ 1495
Volzet

Vertrek

4 okt. 2022

Terugkomst

11 okt. 2022

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Thomas
€ 1495
Volzet

Vertrek

29 okt. 2022

Terugkomst

5 nov. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Kasper
€ 1495

Vertrek

27 nov. 2022

Terugkomst

4 dec. 2022

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1495

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1420
Boek nu

Vertrek

4 feb. 2023

Terugkomst

11 feb. 2023

Leeftijdscategorie

18 - 25 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1495

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1345
Boek nu

Vertrek

18 feb. 2023

Terugkomst

25 feb. 2023

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1495

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1345
Boek nu

Inbegrepen in de prijs

 • Vlucht heen en terug naar Amman

 • Alle overnachtingen in hostels, hotels, ...

 • Inclusieve tours en inkoms

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Maaltijden

 • Drankjes

 • Kleine eigen verplaatsingen

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Welke vluchten nemen we?

Vluchten vertrekken normaal vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein naar de luchthaven.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Waar overnachten we in Jordanië?

We verblijven telkens in unieke hostels, en hotelletjes met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot wel 8 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers. Tijdens de tweedaagse in de woestijn overnachten we een nacht in vaste tenten met bedden en een nacht in openlucht onder de sterren.

Hoe verloopt het transport in Jordanië?

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Jordanië. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. We kiezen altijd voor de meest comfortabele optie, indien beschikbaar. Aangezien we de meest ongelooflijke plaatsen in Jordanië bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Af en toe regelen we privétransporten. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken.

Wat is het klimaat in Jordanië?

Jordanië heeft een echt woestijnklimaat. Dit wil zeggen, loeiend warme dagen in de zomer (in de winter zijn de dagen aangenaam rond de 20 - 25 graden) en aangename nachten (in de winter kunnen de nachten zelfs koud zijn). Regen valt er amper in Jordanië.

Moet ik me laten vaccineren voor deze reis?

Op wanda.be (een website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde) kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten voor alle bestemmingen.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Zijn de grenzen van Jordanië open voor toerisme?

Update 15 februari 2022

Goed nieuws! Vanaf de zomer van 2021 worden opnieuw toeristen uit de Europese Unie toegelaten in Jordanië. Dat wil zeggen dat al onze reizen naar Jordanië kunnen doorgaan vanaf 5 inschrijvingen! 

Heb ik een vaccinatie tegen Covid-19 nodig?

Voor al onze reizen geldt dat je op de datum van het vertrek minstens twee weken volledig gevaccineerd moet zijn tegen Covid-19. Afhankelijk van wanneer je laatste prik was, kan dit inclusief je boosterprik zijn.

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor deze reis is een basisconditie voldoende. Af en toe wordt er wel gewandeld in de stad, aan stranden, in bergen, ... Er staan geen verplichte zware wandelingen op de planning. Een basisconditie is het minimum voor alle Mundero reizen.

Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?

We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans tussen de 25 - 30 dagen voor het vertrek af. Sommige reizen sluiten we iets later af omdat we de reis zoveel mogelijk kansen willen geven om door te gaan. Dat komt omdat door de onzekerheid van de coronacrisis er meer last-minute inschrijvingen binnenkomen. De uiterste afsluitdatum van een reis is 20 dagen voor het vertrek.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken dien je zelf een budget te voorzien. Je vindt een beschrijving over het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen'. Dit reisbudget dien je nog extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Mundero geeft een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Indien er in jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek nog meer informatie geven over de wisselkoers en de handigste manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving voor een kostprijs van 6% van de prijs van deze reis. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • via onze live chat

 • met een WhatsApp berichtje naar +32 458 21 54 90

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Jolijn

31 jaar

Korte maar krachtige reis waar alle highlights van Jordanië aan bod komen. Het lag ver boven mijn verwachtingen. Een absolute aanrader! Dankzij het mooie weer Wadi Mujib en Wadi Ghuweir kunnen doen wat een mooie afwisseling heeft gebracht naast het culturele gehalte van Petra. Overnachtingen en jeeptocht door Wadi Rum gaan mij voor altijd bij blijven, deze ervaring is met geen woorden of foto’s te omschrijven.

testimonial author photo

Evi

25 jaar

Jordanië is een ideale mix van cultuur, natuur en avontuur (en dat bij een aangename temperatuur)! Van drijven in de Dode zee tot het wandelen en zwemmen door canyons en rivieren. Het wereldwonder Petra was echt de moeite om te ontdekken. Ook het prachtige landschap van de rotswoestijn ‘Wadi Rum’ met overnachting onder de sterrenhemel bij de bedoeïenen zullen me bijblijven. Op een korte tijd heb ik een prachtig land en heel fijne mensen leren kennen. Zeker een aanrader!

testimonial author photo

Stien

23 jaar

Onze reis naar Marokko was een onvergetelijke ervaring! Het was mijn eerste groepsreis en ik vond het fantastisch. Ik heb het gevoel dat ik Marokko volledig gezien en ervaren heb. De reis was een perfecte mix tussen cultuur, natuur, avontuur en ontspanning. Zeker een aanrader deze full experience eens zelf te ervaren!

testimonial author photo

Mailys

23 jaar

Deze reis was een prachtige ervaring. Bij het horen van Marokko, had ik niet veel verwachtingen maar er was een grote variatie aanwezig Het is een combinatie van strand, stad, woestijn en gebergte. De groep was super, en Seppe is een zeer goede reisleider. Het is altijd spannend om te vertrekken maar eens je weg bent vliegt de tijd en wil je gewoon niet meer naar huis. Naar de sterren kijken in de sahara en de top bereiken op de Toubkal zijn echte hoogtepunten van deze reis! Boeken maar!

testimonial author photo

Iniaz

23 jaar

De Marokko full experience was exact dat. Een full experience. Na de reis heb ik echt het gevoel dat ik Marokko gezien heb. Het was de perfecte combinatie van rustgevend, cultureel en avontuurlijk. De reis was ook geweldig geregeld in die zin dat er telkens voldoende opties waren om de reis een individuele touch te geven, terwijl er door de groepsactiviteiten toch een geweldige band in de groep ontstond. Enkele hoogtepunten voor mijzelf waren zeker het beklimmen van de Toubkal, het surfen in Essaouira en in het algemeen de culturele ervaring van de vele steden en dorpjes die bezocht werden. In het algemeen was deze reis een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden.