Southern Italy Road Trip

Italië

Wees eerlijk… Van Italië kan je nooit genoeg krijgen! Tijdens de Southern Italy reis gaan we naar het ‘echte Italia’, helemaal in het zuiden! Deze reis kan je samenvatten in drie kernbegrippen: azuurblauwe kustlijnen, prachtige Italiaanse steden en hemels lekker tafelen! Ontdek samen met ons het mooiste dat Zuid-Italië te bieden heeft.

Hoogtepunten

Met een privé boottour langs blauwe grotten helemaal rond het eiland Capri.

Met een privé boottour langs blauwe grotten helemaal rond het eiland Capri.

Keer de klok 2 millenia terug tijdens een bezoek aan ruïnes van Pompei en Herculaneum

Keer de klok 2 millenia terug tijdens een bezoek aan ruïnes van Pompei en Herculaneum

Wandel langs de mooiste kustlijn van Europa - de Amalfikust

Wandel langs de mooiste kustlijn van Europa - de Amalfikust

Roadtrippen richting Puglia, de hak van Italië met zijn gezellige stadjes en grillige kustlijn.

Roadtrippen richting Puglia, de hak van Italië met zijn gezellige stadjes en grillige kustlijn.

De Italiaanse keuken op zijn best. Pizza in Napels, limencello & een mozzarella tour in Salerno.

De Italiaanse keuken op zijn best. Pizza in Napels, limencello & een mozzarella tour in Salerno.

Reisroute

Italië, het is van velen de favoriete vakantiebestemming! Misschien ken je wel al Toscane, de Italiaanse meren, Rome en Cinque Terre… Maar ben je ook al in het échte, traditionele warme zuiden van de laars geweest? Met Mundero trekken we naar een deel van Italië dat velen nog niet kennen. We trappen af in het vurige Napels en gaan daaruit zuidelijker en zuidelijker. Via de beroemde ‘miljardairkust’ van Amalfi en het hemelse Capri steken we door naar de hak van Italië. De regio Puglia staat bekend vanwege zijn prachtige stranden, gezellige dorpjes en heerlijk eten. Haal je beste Italiano maar boven!

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Vertrek

3 jun. 2022

Terugkomst

12 jun. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Fleur
€ 1395
Gegarandeerd vertrek

Goed nieuws! Deze reis heeft voldoende inschrijvingen om door te gaan.

Vertrek

3 sep. 2022

Terugkomst

12 sep. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

6 plaatsen

Wie gaat er mee?

6 inschrijvingen

Reisleider

Vinni
€ 1395
Boek nu
Volzet

Vertrek

17 sep. 2022

Terugkomst

26 sep. 2022

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

12 inschrijvingen

Reisleider

Joy
€ 1395

Vertrek

30 sep. 2022

Terugkomst

9 okt. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

11 plaatsen

Wie gaat er mee?

1 inschrijving

Reisleider

Astrid
€ 1395

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1325
Boek nu

Inbegrepen in de prijs

 • Heenvlucht naar Napels en terugvlucht uit Bari

 • Huurwagens, parkeergeld, tankkosten, ...

 • Alle overnachtingen in hostels

 • Tours & activiteiten

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Kleine eigen verplaatsingen

 • Maaltijden

 • Drankjes

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Zijn de grenzen van landen binnen de Europese Unie open voor toerisme?

Goed nieuws! Alle landen van de EU hebben hun sinds de zomer van 2021 hun grenzen open gesteld voor toerisme van binnen de EU. Dat wil zeggen dat we al onze reizen binnen de EU kunnen laten doorgaan vanaf 5 inschrijvingen.

Heb ik een vaccinatie tegen Covid-19 nodig?

Voor al onze reizen geldt dat je op de datum van het vertrek minstens twee weken volledig gevaccineerd moet zijn tegen Covid-19. Afhankelijk van wanneer je laatste prik was, kan dit inclusief je boosterprik zijn.

Welke vluchten nemen we?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Waar overnachten we in Italië?

We verblijven in de leukste hostels, guesthouses, … en letten op een goede ligging voor alle activiteiten. Hier zijn steeds een comfortabel bed, bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorzien. In de hostels geniet je van de losse sfeer en leer je internationaal gezelschap kennen. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig waar we verblijven. Voor enkele overnachtingen bestaat de kans dat er dubbele bedden gedeeld worden door twee personen.

Hoe verloopt het transport in Italië?

In Italië huren we voor het grootste deel van de reis wagens. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Mundero gedragen. We doorkruisen een groot deel van Zuid-Italië. Er zijn ook enkele dagen dat we de wagen niet nodig hebben. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Ben je een ervaren bestuurder? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven.

Belangrijke informatie over het gebruik van wagens tijdens onze roadtrips vind je hier terug.

Wat is het klimaat in Zuid-Italië?

Het zuiden van Italië heeft een Mediterraans tot bijne tropisch warm klimaat. Buiten de zomer zijn de temperaturen echter gematigd en heel aangenaam. Overdag geniet je normaal gezien van een heerlijk zonnetje bij een temperatuur tussen de 20 en 30 graden. Af en toe zal je misschien ‘s avonds een trui nodig hebben of overdag een regenjas.

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor deze reis is een basisconditie voldoende. Af en toe wordt er wel gewandeld in de stad, aan stranden, in bergen, ... Er staan echte geen verplichte zware wandelingen op de planning. Een basisconditie is het minimum voor alle Mundero reizen.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Een geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet

 • EHBO-kit

 • Trekkersrugzak

 • Rijbewijs

 • Je identiteitskaart

Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?

We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans tussen de 25 - 30 dagen voor het vertrek af. Sommige reizen sluiten we iets later af omdat we de reis zoveel mogelijk kansen willen geven om door te gaan. Dat komt omdat door de onzekerheid van de coronacrisis er meer last-minute inschrijvingen binnenkomen. De uiterste afsluitdatum van een reis is 20 dagen voor het vertrek.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken dien je zelf een budget te voorzien. Je vindt een beschrijving over het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen'. Dit reisbudget dien je nog extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Mundero geeft een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Indien er in jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek nog meer informatie geven over de wisselkoers en de handigste manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving voor een kostprijs van 6% van de prijs van deze reis. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • via onze live chat

 • met een WhatsApp berichtje naar +32 458 21 54 90

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Arne

29 jaar

Wat een zalige reis! De hak van Italië zoals je nog nooit gezien hebt met een toffe groep! Van prachtige uitzichten tot de overheerlijke Italiaanse keuken! Een must om te doen in je leven! Roadtrippen is ook steeds mijn guilty pleasure en hierbij heb ik dus mooi 2 vliegen in 1 klap kunnen slaan. Niet twijfelen, boeken die handel en maak er een topreis van!

testimonial author photo

Michiel

24 jaar

Super om zuid Italië op deze manier te leren kennen! De auto’s geven je de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wil en zo het authentieke Italië te ontdekken!

testimonial author photo

Gilles

28 jaar

Dit was mijn 2de groepsreis met deze organisatie. Voor het vertrek heb je altijd wel gezonde zenuwen omdat je elkaar voor het eerst gaat zien. Maar zodra je in de luchthaven stapt en met iedereen begint te praten vallen deze zenuwen van je af. Een reis met ups en downs maar een onvergetelijke en rijke ervaring. Ik heb zalige mensen leren kennen en een toffe groepsleider gehad.

testimonial author photo

Thibault

22 jaar

Sicilië was 1 van mijn mooiste reizen, vooral de Etna die we hebben beklommen was echt mega! De leuke strandjes die hebben bezocht, de leuke en knusse stadjes waar we hebben geslapen, ... Elke dag is echt verschillend! Er was elke dag wel een verassing die we niet hadden verwacht.

testimonial author photo

Shani

23 jaar

Prachtig land met veel leuke, kleine dorpjes. De bergwandeling is ook zeker een aanrader om van het mooie uitzicht over de zee en de dorpjes te genieten.