Guatemala & Belize Adventure

Guatemala , Belize & Mexico

Dankzij de combo van de twee landen Guatemala en Belize krijg je een complete en prachtige reis! Guatemala, dat is een Spaanstalig Latin land vol vulkanen, prachtige wandelingen, natuurspektakel, superleuke hostels, oude Maya ruïnes, … En Belize is iets helemaal anders: een Engelstalig land, met een Caribische bevolking en muziek en een hemelsblauwe zee!

Hoogtepunten

Verken het gezellige dorpje Antigua

Verken het gezellige dorpje Antigua

Trektocht naar top van Acatenango Vulkaan - Kijk uit op de vuurspuwende Fuego Vulkaan

Trektocht naar top van Acatenango Vulkaan - Kijk uit op de vuurspuwende Fuego Vulkaan

Tot rust komen aan het hemelse Lago Atitlan

Tot rust komen aan het hemelse Lago Atitlan

Een wonder der natuur Semuc Champey

Een wonder der natuur Semuc Champey

Waad je door de mysterieuze ATM Cave

Waad je door de mysterieuze ATM Cave

Beklim de piramiden van de Maya's in Tikal

Beklim de piramiden van de Maya's in Tikal

Genieten van zon, zee en strand in Caye Caulker

Genieten van zon, zee en strand in Caye Caulker

Reisroute

Tijdens deze reis van 19 dagen verkennen we alle highlights van Guatemala en Belize. Omdat beide landen relatief klein zijn, is het mogelijk om op deze vrij korte periode toch een enorme variatie te garanderen in deze trip. We bezoeken de oude Spaanse koloniale hoofdstad Antigua, overwinnen spectaculaire vulkanen, relaxen en zoeken lokale cultuur op aan het Atitlan meer, zwemmen in hemelse natuurlijke baden in Semuc Champey, beklimmen de oude Maya ruïnes van Tikal, klauteren en waden doorheen de spectaculaire ATM grot, snorkelen met haaien in Caye Caulker en eindigen met een stevige party in Cancun. Nog niet overtuigd? Lees dan hieronder het volledige programma!

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Vertrek

31 okt. 2022

Terugkomst

18 nov. 2022

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Katrijn
€ 2495
Volzet

Vertrek

12 nov. 2022

Terugkomst

30 nov. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Laika
€ 2495

Vertrek

25 jan. 2023

Terugkomst

12 feb. 2023

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 2645

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 2380
Boek nu

Vertrek

18 mrt. 2023

Terugkomst

5 apr. 2023

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 2645

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 2380
Boek nu

Vertrek

14 apr. 2023

Terugkomst

2 mei 2023

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 2695

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 2425
Boek nu

Inbegrepen in de prijs

 • Vlucht heen naar Guatemala en terug van Mexico

 • Alle overnachtingen in hostels en guesthouses

 • Lokaal transport met bus, boot en taxi

 • Tours & activiteiten

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Kleine eigen verplaatsingen

 • Maaltijden

 • Drankjes

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Heb ik een vaccinatie tegen Covid-19 nodig?

Voor al onze reizen geldt dat je op de datum van het vertrek minstens twee weken volledig gevaccineerd moet zijn tegen Covid-19. Afhankelijk van wanneer je laatste prik was, kan dit inclusief je boosterprik zijn.

Welke vluchten nemen we?

Vluchten vertrekken normaal vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein naar de luchthaven.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Waar overnachten we in Guatemala en Belize?

We verblijven telkens in unieke hostels, en hotelletjes met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers. Tijdens de trektocht slapen we in tenten. Hier is dus een flexibele en avontuurlijke ingesteldheid van belang.

Hoe verloopt het transport in Guatemala en Belize?

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Guatemala en Belize. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. De bussen en minibussen kunnen erg verschillen van comfort. We kiezen altijd voor de meest comfortabele optie, indien beschikbaar. Aangezien we de meest ongelooflijke plaatsen van beide landen bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken. We nemen op het einde van de reis een nachtbus naar Cancun in Mexico. Terugvliegen van Cancun is de meest comfortabele optie, in plaats van terug te keren naar Guatemala.

Wat is het klimaat in Guatemala en Belize?

We reizen zowel door een tropische klimaat (jungle) als een bergklimaat (vulkanen). Het grootste deel van deze reis zal je het zeker warm genoeg hebben. Je trui en dikke jas heb je vooral in het begin van de reis nodig tijdens de trektocht. Eens daarna zullen deze wellicht snel onderaan de rugzak belanden. Toch moet je je steeds voorbereiden op alle weertypes en ook zeker op regen. Als we tijdens de Acatenango trektocht overnachten op 3000-4000 meter kan het ’s nachts erg koud worden met heel sterke wind (rond het vriespunt).

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor deze reis heb je een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan minstens één meerdaagse wandeling of verschillende dagtochten op het programma. Deze zijn veelal in bergachtig terrein en er wordt dus verwacht dat je deze zonder veel problemen kan meedoen.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)

 • EHBO-kit

 • Muggenspray

 • Trekrugzak

 • Internationaal paspoort (geldig 6 maanden naar terugkomst)

 • Goede wandelschoenen

Moet ik me laten vaccineren voor deze reis?

Op wanda.be (een website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde) kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten voor alle bestemmingen.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?

We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans tussen de 25 - 30 dagen voor het vertrek af. Sommige reizen sluiten we iets later af omdat we de reis zoveel mogelijk kansen willen geven om door te gaan. Dat komt omdat door de onzekerheid van de coronacrisis er meer last-minute inschrijvingen binnenkomen. De uiterste afsluitdatum van een reis is 20 dagen voor het vertrek.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken dien je zelf een budget te voorzien. Je vindt een beschrijving over het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen'. Dit reisbudget dien je nog extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Mundero geeft een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Indien er in jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek nog meer informatie geven over de wisselkoers en de handigste manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving voor een kostprijs van 6% van de prijs van deze reis. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Vanaf wanneer heeft een reis vertrekzekerheid?

Een Mundero reis heeft vanaf 5 inschrijvingen vertrekzekerheid. Indien de reis geen 5 inschrijvingen heeft tegen de afsluitdatum van de reis, dan geeft Mundero twee opties:

 1. Je kan gratis omboeken naar een andere reis binnen het Mundero reisaanbod en je krijgt een extra korting van €50.

 2. Je kiest voor een volledige terugbetaling. Mundero streeft er naar om dit binnen de 7 werkdagen te doen.

Help ik kan niet meer mee! Kan ik mijn reis zelf annuleren?

We begrijpen dat er altijd iets tussen kan komen. Je kan op elk moment je reis zelf annuleren. Dit doe je door een mail te sturen naar boekingen@mundero.be. Hou er wel rekening mee dat hieraan kosten zijn verbonden. Deze zijn afhankelijk van hoeveel dagen voor de reis je annuleert:

 • tot 60 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom + de kost van een annulatieverzekering

 • vanaf 60 dagen tot 40 dagen voor afreis: 50% van de totale reissom + de kost van een annulatieverzekering

 • vanaf 40 dagen tot 20 dagen voor afreis: 80% van de totale reissom + de kost van een annulatieverzekering 

 • vanaf 20 dagen voor het afreis of no-show: 100% van de totale reissom + de kost van een annulatieverzekering

Je kan de volledige annulatievoorwaarden terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • via onze live chat

 • met een WhatsApp berichtje naar +32 458 21 54 90

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Tessy

27 jaar

Guatemala is zo een bijzonder, verrassend mooi land! De stadjes zijn supergezellig, de natuur is prachtig en de beklimming van de vulkaan/vulkanen is echt een hoogtepunt! De hostels waren allemaal stuk voor stuk top en goed gelegen. De combinatie met Mexico (ter vervanging van Belize) was ideaal omdat je daar echt kan genieten van de typische witte stranden. Zo zit er in deze reis alles wat je wenst: cultuur, natuur, actie en avontuur, maar ook feestjes en enkele chill momenten. Deze reis mag ongetwijfeld tot één van de topfavorieten behoren in het Mundero gamma!

testimonial author photo

Thijmen

30 jaar

Wat een reis! Want een landen! Wat een topgroep! Supertoffe dingen gezien en gedaan! De vrijheid die je krijgt om zelf dingen te ondernemen is ook heel fijn! Bedankt Mundero!!

testimonial author photo

Jitske

25 jaar

Een perfect aanbod van avontuur, cultuur, natuur en chillen. Mundero heeft machtige reizen, top reisleiders en alleen maar blije gezichten na zo'n groepsreis!

testimonial author photo

Robin

19 jaar

Het was een prachtige ervaring waar ik alleen was ingestapt zonder iemand te kennen, maar dit heeft de unieke vriendschappen niet belet. Elk land heeft mij verrast en gezorgd voor blijvende herinneringen en ervaringen. Van het Amazonewoud tot de Machu Picchu in Peru. De Death road en zoutvlakten in Bolivia en de Atacama woestijn en goede sfeer in Chile en zo veel meer….

testimonial author photo

Klaus

26 jaar

Dit was mijn eerste groepsreis buiten Europa en is direct een van mijn beste reiservaringen ooit. Deze reis gaat je echt verbluffen met al die natuurpracht zowel qua dieren als qua landschappen. Elke locatie zijn er nieuwe super toffe activiteiten om te doen van het ziplinen tussen de nevelwouden , het beklimmen van een vulkaan tot het snorkelen in helder water langs nagelwitte stranden. En daar bovenop ervaar je dit alles met net gemaakte vrienden wat kan er nog beter zijn?

testimonial author photo

Sanne

28 jaar

Het was een bizar mooie en gave reis! De vulkaanbeklimming in Guatemala, snorkelen en duiken tussen de schildpadden in Tulum (ter vervanging van Belize) en alle feestjes met onze topgroep maakten het sowieso al onvergetelijk!