Een kijkje in het leven van een reisleider: mijn start bij Mundero

De afgelopen jaren heb ik het reisvirus flink te pakken gekregen en was ik het liefst zo veel mogelijk op avontuur. Ik merkte dan ook dat mijn passie voor werken als verpleegkundige, plaats had gemaakt voor een passie voor reizen. Langere tijd droomde ik ervan om mijn werk als verpleegkundige te combineren met het maken van zoveel mogelijk toffe reizen. Hoe leuk zou het zijn om mijn passie ook nog eens te kunnen delen met anderen?

Irene

/

22 Jun 2023

Waarom de keuze voor reisleider bij Mundero? 

Na een zoektocht kwam ik terecht op de website van Mundero waarbij ik mijn stoute schoenen aantrok en ben gaan solliciteren. Niet veel later werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en volgde de rest vanzelf. In december ben ik de super toffe opleidingsweekends tot reisleider gaan volgen waarbij je in korte tijd veel nieuwe vaardigheden leert en ook nog eens hele toffe mensen ontmoet. 

Wat is er zo tof aan deze reizen? 

Samen met een groep jongeren ga je het avontuur aan, op ontdekkingstocht naar je bestemming. De reis zelf is erg divers waardoor er niet alleen ruimte is voor het opsnuiven van cultuur, genieten in de natuur maar natuurlijk ook voor de tofste feestjes. Tijdens de Mundero reizen is niet het gehele programma vastgelegd waardoor er ruimte is voor de reizigers om de reis naar hun eigen wensen in te vullen. Hierdoor word je als reisleider uitgedaagd om flexibel te zijn en in te spelen op de wensen van je groep. Doordat er in kleine groepen gereisd word is er ruimte voor persoonlijke aandacht en ontstaan er toffe vriendschappen tijdens de reis.

Mijn ervaringen? 

In maart 2020 heb ik voor het eerst de Discover South Africa reis begeleid. Een 21 daagse reis waarvoor 12 jongeren zich hadden ingeschreven. Vanuit Brussel vertrokken we naar Johannesburg, waar we ons avontuur gezamenlijk zijn gestart.

Als reisleider maak je vooraf kennis met je groep door een bijeenkomst voor vertrek te organiseren een week voorafgaand aan je reis. Tijdens deze bijeenkomst gaf ik een korte presentatie over de reisroute, gaf ik de reizigers tips en beantwoord je hun vragen. Deze bijeenkomst geeft je ook de mogelijkheid om elkaar vast een keer te ontmoeten voor je op reis vertrekt.

Op voorhand vond ik het super spannend om een sprong in het diepe te wagen en verantwoordelijk te zijn voor deze groep jongeren. Achteraf gezien was het juist heel tof, had ik een super toffe groep en heb ik er veel van mogen leren. Ondanks dat we na 10 dagen onze reis hebben moeten onderbreken vanwege het Coronavirus hebben we een super toffe reis gehad en kan ik niet wachten om opnieuw het avontuur aan te gaan! 

kantoor gent sint kwintensberg allsizes10zuid afrika irene blogZebras-1024x768

Reisleiders

Trips in de kijker