Antarctica - The Full Experience

Argentinië & Antarctica

Deze Antarctica reis focust op actief zijn en je zoveel mogelijk te laten ervaren. Dit is een 'once in a lifetime' reis en we kiezen ervoor om jou dus een full experience te geven boordevol inclusieve activiteiten, zodat jij er achteraf zeker van zijn: "Ik heb alles uit mijn reis gehaald."

Hoogtepunten

Inclusieve activeiten zoals kayaking, sneeuwschoenwandelingen, mountaineering, ...

Inclusieve activeiten zoals kayaking, sneeuwschoenwandelingen, mountaineering, ...

Dagelijks met de zodiac eropuit

Dagelijks met de zodiac eropuit

De impressionante (ijs)bergen van Antarctica

De impressionante (ijs)bergen van Antarctica

Voor 12 nachten op een top expeditieschip

Voor 12 nachten op een top expeditieschip

Een nachtje kamperen in de sneeuw

Een nachtje kamperen in de sneeuw

Wildlife zoals ontelbare vogels, pinguïns, zeehonden en walvissen

Wildlife zoals ontelbare vogels, pinguïns, zeehonden en walvissen

De meest magische zonsondergangen

De meest magische zonsondergangen

Een korte citytrip in de metropool Buenos Aires

Een korte citytrip in de metropool Buenos Aires

El fin del mundo in Ushuaia

El fin del mundo in Ushuaia

Reisroute

Bij deze reis ligt de nadruk niet op luxe en all inclusive, maar volledig op onze 'jonge mindset': wij willen zoveel mogelijk activiteiten doen op onze reis! Dat pakt niet weg dat we volledig in de watten gelegd worden. We genieten van gezellige kajuiten, lekker eten en top begeleiding tijdens onze 12daagse in Antarctica. Bovendien maken we de reis compleet met een korte citytrip in Buenos Aires en een vrije tijd in Ushuaia!

Vertrekdata & prijzen

Bijna gegarandeerd vertrek

Jouw inschrijving zorgt voor gegarandeerd vertrek!

Startlocatie

flag of country of departure BE

Deze reis vertrekt uit België.

Vertrek

23 nov. 2025

Terugkomst

11 dec. 2025

Leeftijdscategorie

18 - 35 jarigen

Beschikbaar

21 plaatsen

Wie gaat er mee?

4 inschrijvingen
€ 10635

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 9995

Schrijf in tot 14 okt.

Inbegrepen in de prijs

 • Vlucht heen en terug naar Buenos Aires

 • Binnenlandse vluchten Buenos Aires - Ushuaia

 • Alle overnachtingen

 • Alle maaltijden op het expeditieschip

 • Tours & activiteiten

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra activiteiten in Ushuaia en Buenos Aires

 • Kleine eigen verplaatsingen (op het vasteland in Argentinië)

 • Maaltijden en drankjes (op het vasteland in Argentinië)

 • Annulatieverzekering

 • Fooi aan het einde van de expeditie

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Wat is het klimaat in Argentinië en Antarctica?

In het zuidelijk halfrond is het zomer wanneer wij aankomen. Dat betekent lange dagen met veel zon (net zoals bij ons in de zomer).

Klimaat in Argentinië

Overdag is het in Argentinië vaak warmer dan 20 graden, maar ‘s avonds koelt het snel af. Het weer is vaak onvoorspelbaar: een zonnige voormiddag kan in de bergen snel worden overschaduwd door mist en buien. In Patagonië (Ushuaia) is er ook veel wind. Zorg er voor dat je kledij meebrengt tegen de wind en de regen. Boven is het in de bergen enkele graden frisser.

Klimaat in Antarctica

Antarctica is het koudste continent op aarde. De gemiddelde temperatuur in het binnenland bedraagt het hele jaar door ongeveer -57°C. Hoewel de kust warmer is en de temperatuur in de zomer maximaal tussen de -2°C en 8°C kan oplopen. Het poolweer is extreem variabel: soms kan het warm genoeg zijn voor T-shirts, maar je kan ook te maken krijgen met regen, sneeuwbuien, mist en white-outs tijdens deze expeditie.

Technisch gezien is Antarctica een woestijn omdat het daar zo droog is; met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van slechts 166 mm langs de kustgebieden. Bij zulke koude omstandigheden smelt de sneeuw vrijwel nooit; in plaats daarvan zal het in de loop van de tijd grotendeels samengedrukt raken en deel gaan uitmaken van de ijskap. Dit staat bekend als een ijskapklimaat.

Vreemd genoeg kun je daar ernstige zonnebrand oplopen, omdat de sneeuw fungeert als een reflector die bijna alle ultraviolette stralen weerkaatst. Dus ook al voel je de hitte misschien niet, je moet er toch voor zorgen dat je huid beschermd wordt tegen de stralen.

Wat houdt een expeditie in?

Expeditie Spirit

Verwacht het onverwachte, wanneer je naar extreem afgelegen regio's zoals Antarctica trekt. Het expeditieteam moet rekening houden met de zee, het ijs en het weer om alles in goede banen te leiden. Daarom is er geen vast dagprogramma, maar hangen de activiteiten af van deze condities. Het reisschema is een voorlopige schets van wat je kunt ervaren, maar het kan niet specifiek worden gegarandeerd. De verwachte ontmoetingen met wildlife zijn waarschijnlijk, maar kunnen eveneens niet worden gegarandeerd. We hopen op goede weersomstandigheden, een kalme zee en een portie goed geluk!

Tijdens dagen op zee (o.a. bij de doorsteek van de Drake Passage) zijn er lezingen en workshops gepresenteerd door het expeditieteam en breng je tijd door op het dek op zoek naar zeevogels en walvissen. Andere dagen zitten boordevol met meerdere landingen, Zodiac-cruises en activiteiten.

Wijzigingen in het schema

Hoewel het dagelijkse programma wordt gepost in de lobby, dienen zich soms nieuwe kansen onverwacht aan. Dus verwacht het onverwachte en weet dat het team er is om ervoor te zorgen dat jouw expeditie zo memorabel mogelijk is.

Met welk expeditieschip gaan we naar Antarctica?

Je vaart naar Antarctica op de Hondius!

Het schip heeft voldoende buitenruimte op het dek, talrijke knusse plekjes om aan boord te socializen en de intimiteit van een schip voor slechts maximum 170 passagiers.

Het schip beschikt over:

 • Een bar

 • Observatiedekken om wildlife te spotten

 • Een restaurant

 • Een lounge met een auditorium voor de vrijblijvende lectures

 • Een observatie lounge bovenaan met prachtige uitzichten

 • Een leesruimte / bibliotheek

 • Een winkeltje (de Polar Boutique) voor souvenirs en handig materiaal

Gedurende je reis krijg je mogelijk toegang tot de brug, waar je kunt observeren hoe de kapitein en officieren het schip besturen en navigeren.

Er is een arts en een medische kliniek aan boord, voorzien van een voorraad gangbare voorgeschreven medicijnen en basis EHBO-uitrusting.

Hoe werkt het met maaltijden en drank aan boord?

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Het ontbijt en de lunch worden in buffetstijl geserveerd, terwijl diners opgediend worden. Dit kan variëren, maar je hebt steeds ruime keuze en alle maaltijden zijn inclusief.

Als je geen vlees eet, is er een ruime keuze aan groenten, pasta, granen en fruit beschikbaar. Menu's zullen duidelijk worden gelabeld voor vegetarische en glutenvrije opties, laat je voorkeur aan ons weten tijdens de check-in van je reis.

Dranken

Koffie, thee en waterstations zijn 24/7 beschikbaar.

Non-alcoholische dranken (water, frisdrank, fruitsap, koffie, thee) en alcoholische dranken (bier, wijn, mixes, ...) zijn beschikbaar tegen extra betaling. Het delen van de avonturen van de dag met een drankje erbij is onderdeel van de expeditie-ervaring.

Wanneer betaal ik mijn restbetaling?

Kies je er voor om je Antarctica reis met een voorschot van 30% te betalen, dan vragen wij uitzonderlijk om je restbetaling tegen ten laatste 100 dagen voor het vertrek op onze rekening te storten.

Hoe zijn de kamers aan boord?

We bieden drie soorten kamers aan voor deze reis (zolang er beschikbaarheid is)

Type 1 - Quadruple - Standaard bij je boeking

Deze kamer bestaat uit een twee stapelbedden en een patrijspoort als raam met zicht op de oceaan. Je deelt deze kamer met een andere reizigers. Indien je met een vriend inschrijft, deel je deze kamer met elkaar.

Type 2 - Triple - Optie tegen meerkost

Deze kamer bestaat uit een stapelbed en extra enkel bed en een patrijspoort als raam met zicht op de oceaan. Je deelt deze kamer met een andere reizigers. Indien je met een vriend inschrijft, deel je deze kamer met elkaar.

Type 3 - Twin - Optie tegen meerkost

Deze kamer bestaat uit twee enkele bedden en een patrijspoort als raam met zicht op de oceaan. Je deelt deze kamer met een andere reizigers. Indien je met een vriend inschrijft, deel je deze kamer met elkaar.

Extra informatie over de kamers

 • Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche, toilet, haardroger en wastafel.

 • De stopcontacten in je kamer en rond het schip zijn standaard Europese stekkers met twee ronde pinnen.

 • Je kunt de temperatuur in je kamer regelen door de thermostaat aan te passen.

 • Je kamer wordt enkele keren schoongemaakt. Handdoeken en beddengoed worden ook enkele keren vervangen.

Is er internet aan boord?

Je reist naar een van de meest afgelegen delen van de wereld. Voor internet wordt er gebruik gemaakt van satellietapparatuur.

Wil je zelf connecteren, dan kan dat tegen een meerkost. Er kunnen internetpakketen aangekocht worden aan boord.

Is een expeditie naar Antarctica veilig?

Veiligheid aan boord en aan land

Jouw veiligheid en beveiliging hebben de hoogste prioriteit voor ons Expeditie Team en de bemanningsleden. Weten hoe je veilig door het schip beweegt, aan land gaat en zowel natte als droge landingen aanpakt, zal ervoor zorgen dat je een zorgeloze expeditie hebt.

Veiligheid op het dek

Wees voorzichtig tijdens het lopen op de buitenste dekken, want de ondergrond kan glad zijn. Gebruik altijd de leuningen en draag geschikt gesloten schoeisel met antislip. Instap sandalen, slippers of flip-flops zijn niet veilig of geschikt om aan boord te dragen.

Trappen en deuren

Er zijn hoge treden in veel deuropeningen die naar de buitenste dekken leiden, let alsjeblieft op waar je loopt en ga voorzichtig te werk. Plaats bij het passeren van deuropeningen of het lopen in je kamer je handen niet om de randen van deuren. Wees ervan bewust dat als de deuren niet goed gesloten of vergrendeld zijn, ze een gevaar vormen en onverwacht en gewelddadig kunnen openen of sluiten terwijl het schip over de zee beweegt.

Veiligheidsinstructies en reddingsboot oefening

Volgens het internationale maritieme recht moet je deelnemen aan een noodoefening binnen 24 uur na het vertrek. Bij inscheping krijg je een veiligheidsinstructie om het juiste gedrag aan boord en noodprocedures te schetsen. Daarna zal er een oefening worden gehouden om je vertrouwd te maken met je reddingsboot, reddingsvest en de route voor nood-evacuatie. Deze verplichte oefening wordt zo snel mogelijk gepland door de Expeditieleider. Je ontvangt alle details na inscheping.

Veiligheid aan land

 • Wandel om veiligheidsredenen nooit alleen op land. Reis altijd met iemand anders of als onderdeel van een groep.

 • Als de weersomstandigheden verslechteren, zal de kapitein het signaal voor terugkeer naar het schip laten horen, gebruikmakend van de scheepshoorn. Als je dit hoort, keer dan onmiddellijk terug naar het landingsgebied of volg de instructies van het personeel.

 • Gooi geen afval weg. Neem alleen foto's en laat alleen voetafdrukken achter.

 • Wees op tijd, want tijdige inscheping en efficiënte landingen betekenen dat we meer tijd zullen hebben om toekomstige landingen te verkennen.

Wat moet ik meenemen op reis?

Tijdens excursies op de zodiac en aan land

 • Basislaag van wol of synthetische top

 • Onderlaag van wol of synthetisch materiaal

 • Warme tussenlaag of fleecetop

 • Warme tussenlaag of fleecebodem

 • Warme wollen of synthetische sokken (bewaar een droog paar in je tas, en breng extra's mee)

 • Onderhandschoenen

 • Waterdichte handschoenen of wanten (neem een extra paar mee)

 • Sjaal, buff of andere gezichtsbescherming

 • Warme muts die de oren bedekt (neem een extra mee)

 • Waterdichte broek (verplicht bij iedere Zodiac rit)

 • Waterdichte, lichtgewicht rugzak of drybag

 • Gepolariseerde zonnebril met UV-bescherming

 • Skibril (biedt extra bescherming op besneeuwde of winderige dagen)

 • Zonnebrandcrème

 • Lippenbalsem

 • Warme winddichte jas

Aan boord van het schip

 • Comfortabele vrijetijdskleding zoals lichtere shirts, broeken of jeans, enz. (voor het geval dat het warm wordt op het schip)

 • Comfortabele antislip gesloten schoenen (sandalen, slippers of instapschoenen mogen niet worden gedragen aan boord vanwege veiligheidsredenen)

Allerlei

 • Licht jasje

 • Verrekijker

 • Hand- en voetwarmers

 • Camera met oplader en extra batterijen

 • Waterdichte telefoonhoes of regenhoes voor de camera

 • Moisturizer voor gezicht en handen (polaire lucht kan droog zijn)

 • Herbruikbare waterdichte tassen of plastic zakken met ritsen (om kleine items georganiseerd te houden en camera's droog)

Moet ik veel extra kledij kopen?

Dat valt goed mee! Waterdichte laarzen kan je gratis lenen op het schip. Wat je wel moet voorzien is een dikke warme jas, waterdichte broek en kledij met veel laagjes, misschien heb je nog een skibroek liggen of kun je eentje lenen van familie of vrienden?

Wat moet je daarnaast misschien nog kopen of lenen uit je omgeving? Thermisch ondergoed, dikke handschoenen, een goede gepolariseerde zonnebril, en een skibril.

Zijn de vluchten inbegrepen in de prijs?

Ja, vluchten van en naar de reisbestemming zijn inbegrepen in de prijs van de reis. Ben je al ter plaatse, wil je langer blijven op de bestemming, of wil je vroeger vertrekken? Dan kan je tijdens je inschrijving kiezen voor de optie om je reis te boeken zonder vluchten. Hiervoor krijg je uiteraard een mooie korting. 

Lokale vluchten ter plaatse zijn altijd inbegrepen voor iedereen (indien van toepassing).

Van waar vertrekken de vluchten?

Reizen met een Belgisch vlagje 🇧🇪 vertrekken vanuit België (Zaventem, Charleroi) of vanuit Eindhoven.

Reizen met een Nederlands vlagje 🇳🇱 vertrekken vanuit Nederland (Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam).

Indien er via een van deze luchthavens wordt gevlogen, dan wordt verwacht dat je op de dag van vertrek zelfstandig naar de vertrekplaats geraakt.

In sommige gevallen vertrekken we ook vanuit een andere luchthaven in het buitenland. In dit geval voorziet Mundero een transport per trein naar de luchthaven. Als je vlucht te vroeg vertrekt om er diezelfde dag nog met de trein te geraken, dan voorziet Mundero de dag voor het vertrek al een trein alsook een overnachting dichtbij de luchthaven. De kost van deze extra overnachting wordt gedragen door Mundero. 

Indien je die extra overnachting niet ziet zitten, kan je er uiteraard ook voor kiezen om met eigen transport op de dag zelf tot de luchthaven te geraken.  

Vliegen we samen met de hele groep?

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn echter vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep altijd samen naar de bestemming vliegt. In sommige gevallen maken we daarom gebruik van verschillende vertrekgroepen. Als er in verschillende groepen wordt gevlogen, dan proberen we er voor te zorgen dat iedereen rond hetzelfde tijdstip aankomt op de bestemming. We kunnen dit echter niet garanderen. 

In heel uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je individueel naar je bestemming vliegt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer jij je als laatste inschrijft voor een reis waarvoor de vluchten al een tijdje geleden geboekt waren. Indien dit voorvalt dan zal je gedurende jouw hele vluchttraject in contact kunnen staan met jouw reisleider of met een medewerker van Mundero. 

Vliegt de reisleider mee met de groep?

Normaal gezien zal de reisleider steeds samen met de groep mee reizen naar de bestemming vanuit België of Nederland. In sommige gevallen kan het echter gebeuren dat reisleider niet met de groep mee vliegt.

Als er wordt gevlogen in verschillende vertrekgroepen, dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de reisleider niet in jouw vertrekgroep zit. Indien jouw vlucht eerder zou aankomen dan de vlucht van de reisleider, dan zorgt Mundero voor een pick-up van de luchthaven naar de verblijfplaats. Jij zult dan alvast kunnen inchecken in het hotel en de reisleider sluit dan later aan bij de groep.

Ten slotte kan het ook voorvallen dat de reisleider zich al bevindt op de bestemming. In dit geval zal de groep zelfstandig de vlucht(en) nemen. De reisleider zal je dan opwachten op de luchthaven van je bestemming. 

Hoe verloopt de check-in als de reisleider niet met mij meevliegt?

In alle gevallen waarbij de reisleider niet met jou meereist, zal de reisleider al vooraf de online check-in van jouw vlucht(en) hebben gedaan en je jouw boardingpassen online bezorgen. 

Je bagage zal je wel nog zelf (of met jouw groepje) moeten inchecken op de luchthaven. Om ervoor te zorgen dat deze check-in vlot verloopt, krijg je van Mundero een document waarin alle instructies staan voor een vlotte check-in. Daarnaast zal je ook beschikken over een contactnummer van Mundero, waar je steeds naar kunt bellen mocht er ter plaatse toch een probleem zijn. Indien deze situatie op jou van toepassing is, dan zal de reisleider jou tijdig al deze informatie en documenten bezorgen.

Wat gebeurt er als de vlucht wordt geannuleerd door de airline?

Wanneer je vlucht wordt geannuleerd, dan zoekt Mundero naar het beste alternatief dat aangeboden wordt door de airline. Het kan voorvallen dat je hierdoor een tussenstop van meer dan 12u hebt. Indien de tussenstop meer dan 12u duurt, dan Mundero zorgt voor: een leuke activiteit op de tussenstop, een overnachting in een hotel of toegang tot de business lounge van de luchthaven. 

Waar overnachten we in Argentinië?

We verblijven in de leukste hostels, guesthouses, campings, … en letten op een goede ligging voor alle activiteiten. Hier zijn steeds een comfortabel bed, bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorzien. In de hostels geniet je van de losse sfeer en leer je internationaal gezelschap kennen. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig waar we verblijven.

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online

 • 1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online

 • 1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Reizen met basisconditie zijn reizen zonder al te grote inspanningen. Af en toe wordt er wel gewandeld in de stad, aan stranden, in bergen, ... Maar er staan geen verplichte zware wandelingen op de planning. Een basisconditie is het minimale conditieniveau voor alle Mundero reizen.

Opgelet! Basisconditie betekent niet dat je geen conditie hebt. 

Enkele voorbeelden:

 • Je bent minstens in staat om 10 km in de Ardennen (heuvelachtig terrein) te wandelen zonder moeite.

 • Je kunt een hele dag in de stad rondwandelen tijdens een citytrip. Dit kan gemakkelijk een afstand van 15 tot 20 kilometer per dag zijn.

 • Je kunt zonder moeite enkele kilometers fietsen verspreid over een dag (bv. Wanneer je van strand naar strand fietst tijdens een beach hopping activiteit).

Lees hier meer over de verschillende conditieniveaus.

Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?

We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans tussen de 25 - 30 dagen voor het vertrek af. Sommige reizen sluiten we iets later af omdat we de reis zoveel mogelijk kansen willen geven om door te gaan. Dat komt omdat door de onzekerheid van de coronacrisis er meer last-minute inschrijvingen binnenkomen. De uiterste afsluitdatum van een reis is 20 dagen voor het vertrek.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken tijdens de reis zal je zelf nog een budget moeten voorzien. Dit reisbudget dien je extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Je vindt een schatting van het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen' bij het onderdeel 'Niet inbegrepen in de prijs'. Deze schatting geeft weer hoeveel geld je ter plekke ongeveer zult uitgeven aan maaltijden en drankjes. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk kan verschillen.

Naast je maaltijden zul je tijdens je reis ook kunnen deelnemen aan heel wat optionele activiteiten. Dit zijn activiteiten die niet zijn inbegrepen in de prijs en waaraan je dus optioneel zult deelnemen. Ook voor deze activiteiten moet je nog een extra budget voorzien. Opgelet: de kosten van de optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de schatting van het reisbudget. Het is immers onmogelijk om in te schatten wie tijdens de reis voor welke extra activiteiten zal kiezen. Welke optionele activiteiten er op jouw reis mogelijk zijn en hoeveel deze kosten, kom je te weten via je reisleider.

Indien er op jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek ook nog wat meer informatie geven over de wisselkoers en de meest handige manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving voor een kostprijs van 7% van de prijs van deze reis. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Vanaf wanneer heeft een reis vertrekzekerheid?

Een Mundero reis heeft vanaf 5 inschrijvingen vertrekzekerheid. Indien de reis geen 5 inschrijvingen heeft tegen de afsluitdatum van de reis, dan geeft Mundero twee opties:

 1. Je kan gratis omboeken naar een andere reis binnen het Mundero reisaanbod en je krijgt een extra korting van €50.

 2. Je kiest voor een volledige terugbetaling. Mundero streeft er naar om dit binnen de 7 werkdagen te doen.

Help ik kan niet meer mee! Kan ik mijn reis zelf annuleren?

We begrijpen dat er altijd iets tussen kan komen. Je kan op elk moment je reis zelf annuleren. Dit doe je door een mail te sturen naar boekingen@mundero.be. Hou er wel rekening mee dat hieraan kosten zijn verbonden. Deze zijn afhankelijk van hoeveel dagen voor de reis je annuleert:

 • vanaf de inschrijvingsdatum tot en met 91 dagen voor afreis: 15% van de totale reissom*

 • vanaf 71 tot en met 90 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom*

 • vanaf 51 tot en met 70 dagen voor afreis: 50% van de totale reissom*

 • vanaf 31 tot en met 50 dagen voor afreis: 80% van de totale reissom*

 • vanaf 0 tot en met 30 dagen voor afreis of no-show: 100% van de totale reissom*

*Eventueel te vermeerderen met annulatiekosten van vliegtuigtickets en/of de prijs van de geboekte annulatieverzekering.

Je kan de volledige annulatievoorwaarden terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Bart

27 jaar

Unieke reisbestemming. Unieke reisbeleving. Naar het zuidelijkste bewoonde plekje op aarde met een toffe groep en een zeer bekwame reisleider. Een aanrader en hopelijk kan ik deze reis nog eens doen (inclusief paaseiland dan)

testimonial author photo

Shun

31 jaar

Wild Patagonia was mijn eerste groepsreis en het was meteen raak. De reis was een leerrijke ervaring waar mensen en natuur centraal staan. Ik ben in een warme groep terecht gekomen waar we elkaar steeds motiveerden om tot het uiterste te gaan, waardoor de vele wandelingen een makkie leken. Een echte aanrader dus!

testimonial author photo

Nick

31 jaar

Geniet van wereldsteden zoals Buenos Aires en Santiago. Vlucht weg van de bewoonde wereld en sprint de machtige bergen van Patagonië tegemoet. Ervaar het einde van de wereld!

testimonial author photo

Jenti

28 jaar

Als je van alle extremen houdt, dan is Patagonië jouw bestemming! Je wordt constant overdonderd door de schoonheid van de natuur en je leert een nieuw klimaat zo appreciëren! Deze groepsreis was een 'once in a lifetime experience'! Echt een reis om nooit meer te vergeten.