fbpx
Facebook @munderotravel   Instagram @munderotravel   Telefoonnummer +32 (0)9 277 89 69   Mail symbool groepsreizen@mundero.be

FAQ

Wie gaat er mee op Mundero reis?

Onze reizen worden verdeeld in 3 verschillende leeftijden die met elkaar overlappen. Bepaal zelf tussen welke leeftijdsgroep je je het best voelt:

18 – 28 jarigen (reizen op maat van jongeren en jongvolwassenen)
25 – 39 jarigen (reizen met optie privé kamer)
18 – 39 jarigen (een mix van alle leeftijden)

Onze groepen bestaan uit een mix van reizigers die samen met hun vrienden reizen en reizigers die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13 (voor de meeste reizen). Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven.

Kan je ook alleen inschrijven op een Mundero reis?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat zelfs de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebookgroep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wordt er een bijeenkomst voor het vertrek georganiseerd?

We organseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik de reis met een voorschot betalen?

Op het einde van de inschrijving voor een Mundero rondreis kan je kiezen op met een voorschot van slechts 30% te betalen bij de inschrijving, het restbedrag betaal je ten laatste 2 maanden voor het vertrek. Als je voor deze optie kiest, dan vervalt de korting van 30 euro die is inbegrepen in de prijs voor betaling van de volledige reissom.

Wat wordt er bedoeld met vrijheid op Mundero reis?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op de dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven.

Hoe zit het met de begeleiding op reis?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistische ingesteld. Ze brengen ook zoveel mogelijk hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero begeleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte. De Mundero begeleider zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten… De begeleider is het aanspreekpunt op deze reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt: zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Waar overnachten we op reis?

We verblijven in de leukste hostels, guesthouses, hotels, Airbnb’s, lodges, … en letten op een goede ligging voor alle activiteiten. Hier zijn steeds een comfortabel bed, bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorzien. In de hostels geniet je van de losse sfeer en leer je internationaal gezelschap kennen. We kiezen voor kamers van maximum 8 personen. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig waar we verblijven.

Optie privékamer: Voor de Mundero trips binnen de leeftijdscategorie 25 – 39 jarigen bieden we de optie aan om enkele nachten als twee vrienden of als koppel in een privékamer te overnachten. Het aantal nachten en de extra kost per persoon hiervoor vind je terug tijdens de online inschrijving voor je reis onder ‘opties’.

Hoe zit het met transport?

We willen jullie in deze rondreis een zo compleet mogelijk beeld van de bestemming. Daardoor is transport een belangrijk gegeven en zorgt het tevens voor een onvergetelijke reiservaring en het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met bussen, minibusjes, bootjes, taxi’s en het vliegtuig. Deze bussen zijn comfortabel, steeds voorzien van airco en zeer veilig. Aangezien we de belangrijkste en mooiste plaatsen van deze twee landen bezoeken, zijn we af en toe een tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, aangezien de routes steeds adembenemend zijn en we deze ritten ook gezellig maken met de hele groep samen. Voor enkele reizen maken we gebruik van huurwagens.

Hoe worden Road Trips georganiseerd?

Op onze Road Trips maken we gebruik van huurwagens of van onze eigen minibus. Je ontdekt je bestemming en hebt de vrijheid om zelf te beslissen waar je naartoe gaat, zonder afhankelijk te zijn van het vaak beperkte openbaar vervoer netwerk. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Heb je al voldoende rijervaring? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen, parkeerkosten of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Mundero gedragen.

Zoals in de algemene voorwaarden beschreven ben je als bestuurder zelf verantwoordelijk voor verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg. Mundero zorgt waar mogelijk voor een volledige verzekering. Soms is een franchise van toepassing of zijn er specifieke zaken die niet kunnen verzekerd worden. Als hoofdbestuurder dien je vaak te beschikken over een (internationaal) rijbewijs en een kredietkaart (niet prepaid) op je eigen naam. Je reisleider geeft hier meer informatie over.

Hoe zit het met maaltijden?

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Waar we in het binnenland meer vleesgerechten zullen vinden, kunnen we aan de kust de lekkerste vis proeven. We verblijven in relatief toeristische plaatsen, dus er zijn steeds allerhande restaurants, met lokale of internationale keuken. Ook vegetariërs zullen steevast genoeg keuze hebben. De reisleider helpt steeds om de beste plekjes te vinden, waar voor iedereen wat wils is. Maaltijen zijn niet inbegrepen in de prijs van onze reizen.

Wat gebeurt er na de inschrijving?

Ten laatste 1 maand voor vertrek krijg je een document toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage. Bovendien voegen we alle deelnemers toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je begeleider.

Extra Vragen?

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar groepsreizen@mundero.be

Mundero Nieuws

Flexibel annuleren: annuleer kosteloos en zonder reden je reis tot 2 maand voor afreis. Daarnaast betaal je geen voorschot. Lees hier de voorwaarden (reizen met vertrek tot 31 augustus 2021).

Wist je dit al... Heb je een positieve coronatest? Met de annulatieverzekering heb je dan een geldige reden tot terugbetaling. Lees hier de voorwaarden.

Veiligheid op groepsreis tijdens de coronacrisis!

Lees hier alles over onze Corona Maatregelen - update 16 maart 😷
brazilië salvador pelourinho rondreis wandeling