Zeven originele activiteiten voor adrenaline junkies

Ben je ook een adrenaline junkie en probeer je elke vakantie je grenzen te verleggen? Dan horen de volgende 7 activiteiten zeker thuis op je bucketlist!

Seppe S.

/

28 Jun 2024

1. Volcano boarding in Nicaragua

Vertel aan je vrienden thuis dat je een vulkaan bent afgegleden aan 50 kilometer per uur en ze zullen je nooit geloven. Maar het is één van dé activiteiten voor adrenaline junkies in Centraal Amerika! 

Je begint jouw avontuur in het koloniale stadje León in Nicaragua. Je springt met een houten board (zeg maar plank) achterop een vrachtwagen en rijdt naar de vulkaan Cerro Negro. Eenmaal aangekomen beklim je deze zwarte rots en na 45 minuten afzien in de vlakke zon sta je daar dan... bovenop een vulkaan, klaar om meer dan 700 meter naar beneden te glijden op een houten plankje. Je grijpt snel nog even de wax en smeert dit op je board. Beschermingpak, sjaal rondom je gezicht en zonnebril op! Je zet je neer en met een klein duwtje in de rug begin je je avontuur naar beneden. 

Je begint langzaam maar al snel loopt de snelheid op. Je vraagt je af of je je board wel nog onder controle kan houden, je ziet je leven bijna voorbij vliegen en je hoort een stemmetje van je mama in je hoofd zeggen dat dit geen goed idee is. En dan, voor je het weet, ben je beneden. Je kijkt naar achter, naar de vulkaan, en je kan maar één ding zeggen als adrenaline junkie… “Mag ik nog een keer?”

BLOG_210605_P1_1

BLOG 210605 TEKST P2

2. Death Road in Bolivia

De Death Road of el Camino de la Muerte. De naam zegt al genoeg! Deze weg kreeg zijn befaamde naam in 1995 toen er gemiddeld 200 à 300 doden per jaar vielen. Als je foto’s ziet, begrijp je al snel waarom dit zo is. Deze weg is vaak niet breder dan 3 meter en loopt kronkelend langs diepe kliffen, zonder enige vangrails. In 2006 besloot de Boliviaanse overheid deze weg dan ook te sluiten voor verkeer. 

Dit gaf ons, als thrill seekers, dan ook een opportuniteit: een weg zonder verkeer waar je meer dan 3000 meter kan afdalen. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste mountainbikers deze weg trotseerden. Vandaag kan je dit met een georganiseerde tour doen. Je begint op 4500 meter om te dalen tot 1100 meter. Onderweg zie je de omgeving veranderen van besneeuwde bergpieken naar een groene jungle. Het is een ervaring om nooit te vergeten!

3. Tubing in Laos

Elke adrenaline junkie heeft ook eens ontspanning nodig en wat beter dan op een tractor band een rivier afdrijven met een pintje in je hand!  De stad Vang Vieng staat hier wereldwijd bekend voor… of toch bij backpackers in Zuidoost-Azië. Vroeger was dit vooral door de zotte, maar niet zo veilige feestjes. In 2012 trad de overheid op en stelden zij regels op. Je kan er nu nog altijd naar toffe feestjes gaan of liggen tubben op de rivier, maar nu ga je het ook kunnen navertellen (of toch wat de tubing betreft ;-) ). Trouwens, onlangs maakten we kennis met een tubing 2.0 in Guatemala! Allen daarheen ;)

BLOG 210605 TEKST P3

BLOG 210605 TEKST P4

4. Ziplining in Costa Rica

Als thrill seeker is ziplinen je waarschijnlijk niet onbekend! Maar heb je al eens door de toppen van een cloud forest geziplined? Nog niet? Boek dan maar zo snel als mogelijk je reis naar Costa Rica! In Monteverde bevindt zich een heus avonturenpark vol ziplines, waarvan één van meer dan 1500 meter lang, wat het dan ook de langste ter wereld maakt. Wil je tijdens het ziplinen nog wat afwisseling? Dan kan je altijd eens één van de tarzan swings of bungee jumps proberen in het park!

5. Skydiven in Australië

“Ik spring uit een vliegmachien, alleen maar om” … Australië te zien? Oké, dit is misschien niet iets dat je alleen in Australië kan doen, maar het is zeker iets voor op elke bucketlist van adrenaline junkies! Het moment dat je uit een deur van een vliegmachine hangt en ze beginnen af te tellen om te springen, kan ik je verzekeren... je gaat nog nooit zoveel adrenaline in je lichaam gevoeld hebben!Je schreeuwt tijdens de vrijeval van +- 3000 meter de longen uit je lijf, wind giert door je oren en dan plots rust en relaxtheid wanneer je parachute uitklapt. Nu kan je genieten van het prachtige uitzicht dat je hebt van Australië!

BLOG 210605 TEKST P5

BLOG 210605 TEKST P6

6. Duik met haaien in Belize

Met 256 kilometer is het rif voor Belize het tweede grootste rif in de wereld, na het Great Barrier Reef in Australië. Het is een must-do voor elke scuba diver. Toegegeven, duiken is vooral rustig blijven en niet te veel adrenaline krijgen, maar als je dan plots die dolfijnen of haaien ziet, dan wordt dit toch plots een adrenaline activiteit. Belize zit vol met unieke duikspots. Zo kun je in Shark Alley duiken met honderden haaien rondom je. Juist buiten Placencia kan je dan weer in het juiste seizoen walvishaaien spotten. Je kan duiken in de Blue Hole, de grootste sinkhole ter wereld, of het rif verkennen op zoek naar zeeschildpadden en dolfijnen! Je hoort het al, als scuba diver kan je niet mis zitten in Belize!

7. De hoogste Bungeejump ter wereld in Zuid-Afrika

De meeste reizigers in Zuid-Afrika krijgen hun adrenaline rush door oog in oog te staan met de Big Five, maar er is nog een andere mogelijkheid waarbij je nog een veel hevigere adrenaline rush zal krijgen! Het is een van de drie hoogste sprongen ter wereld: een bungeejump vanaf de Bloukransbrug. Deze brug hangt 216 meter boven de Bloukransrivier. Hoewel dit duizelingwekkende uitzicht al genoeg is voor de meeste mensen, blijven wij, adrenaline junkies, niet op de brug staan. Wij springen er af!

BLOG 210605 TEKST P7

Trips in de kijker