Mundero Challenge: De winnende Instagram foto's van 2020

Waar we bij Mundero vroeger een Youtube competitie hadden, schakelden we in 2020 over op een nieuwe wedstrijd. Wie maakte de leukste foto van het jaar via Instagram? Daarover stemden alle Mundero reisleiders vakkundig, verschillende aspecten zoals sfeer, uniekheid, en kleur in acht nemend. 

Dames en heren, ik stel u voor, de TOP 3 VAN 2020:

Joost

/

22 Jun 2023

Op de derde plaats ...

Greek Island Hopping – Mykonos

Deze foto werd gemaakt tijdens onze reis naar Griekenland in augustus 2020. Tijdens een wandeling in de oude stad van Mykonos (meer dan alleen een party eiland!), aan de prachtige kust van Little Venice werd de groep plots opgeschrikt door stevige golven, die dit prachtige plaatje vastlegden.

Tijdens deze Greek Island Hopping trip gaan we naar de verschillende eilanden Mykonos, Naxos, Ios en Santorini. Als kers op de taart is een bezoekje aan Athene niet weg te denken. Op het menu: azuurblauwe zee, de wildste feestjes, mediterraanse landschappen, heerlijk tafelen, …

Screenshot 20210319-115743 01

Screenshot 20210319-115758 01

Op de tweede plaats

Iceland Adventure – Noorderlicht in de zomer

Op de tweede plaats belandde deze zalige foto vanuit Ijsland. In de zomermaanden (ja, je leest het goed, de zomer) maken we jaarlijks verschillende reizen naar The Land of Ice and Fire. Het noorderlicht is vooral een winters fenomeen, maar als je héél veel geluk hebt, kan je dit ook in de zomer spotten, vanaf de nachten terug wat langer worden. Het moet natuurlijk donker zijn ’s nachts. Tijdens deze reis eind augustus had onze Mundero groep dit grote geluk.

Plots wakker worden, iemand die uit de tent kijkt, even in zijn ogen wrijft en zich afvraagt of zich afvraagt of dit nu wel echt is. En dan komt plots dat besef van wel, en wordt de hele groep hals overkop wakker gemaakt! Ijsland is toch wel fantastisch met het noorderlicht, de vulkanen, warmwaterrivieren, fjorden en onvoorstelbare landschappen.

Op de eerste plaats

Iceland Adventure – Jökulsárlón Lake

En op de eerste plaats hebben we opnieuw een foto uit Ijsland. Deze foto werd genomen tijdens een andere Iceland Adventure reis in juli, op het Jökulsárlón meer dat uitmondt aan het bekende Diamond Beach. Honderden ijsrotsen brokkelen af van de aanliggende gletsjer en komen zo via het meer in de zee terecht, waarna ze aanspoelen op het strand. Dit geeft een echt gek schouwspel van honderden in de zon blinkende ijsblokken op het strand en in het water.

Topfoto’s verzekerd, al moet je er soms wat natte voeten voor over hebben!?

Screenshot 20210319-115812 01

Europa Hoge Noorden Road Trip Zon zee strand Island Hopping

Trips in de kijker