Scandinavian Express

Denemarken , Zweden & Noorwegen

We springen de trein op en die blijft je trouwe transportmiddel tijdens een rondreis door het Scandinavische schiereiland, waarbij je letterlijk van het ene panorama het volgende in glijdt. Onderweg word je ondergedompeld in adembenemende uitzichten van drie landen: prachtige fjorden, majestueuze bergen, pittoreske dorpjes en bruisende hoofdsteden.

Hoogtepunten

Met de trein doorheen drie landen

Met de trein doorheen drie landen

Roadtrippen langs de kliffen van de Lofoten

Roadtrippen langs de kliffen van de Lofoten

Ontdek drie bruisende hoofdsteden

Ontdek drie bruisende hoofdsteden

Kajakken en rappel langs de Lofoten

Kajakken en rappel langs de Lofoten

Prachtige wandelingen bij Andalsnes

Prachtige wandelingen bij Andalsnes

Reisroute

Tijdens deze reis van een dikke twee weken wordt een groot deel van Scandinavië onder de loep genomen. Dankzij de moderne en supercomfortabele Scandinavische treinen kunnen we ons snel verplaatsen doorheen Denemarken, Noorwegen en Zweden, zonder onderweg te hoeven inboeten aan mooie uitzichten.

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Startlocatie

flag of country of departure BE

Deze reis vertrekt uit België.

Vertrek

7 jul. 2024

Terugkomst

23 jul. 2024

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

6 inschrijvingen

Reisleider

Ans V
€ 2785
Volzet

Startlocatie

flag of country of departure NL

Deze reis vertrekt uit Nederland.

Vertrek

21 jul. 2024

Terugkomst

6 aug. 2024

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

5 inschrijvingen

Reisleider

Celine M
€ 2685

Inbegrepen in de prijs

 • Interrail Pass

 • Lokaal transport en huurwagens

 • Alle overnachtingen in hostels

 • Tours & activiteiten

 • Verzekering: reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Kleine eigen verplaatsingen

 • Maaltijden

 • Drankjes

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

 • 1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online

 • 1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online

 • 1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online

 • Enzovoort

Welke vluchten nemen we?

Tijdens deze reis vertrekken we met de trein maar nemen een vlucht terug naar België vanuit Oslo. Soms keert deze vlucht terug naar Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Waar overnachten we tijdens de Scandinavian Express?

We verblijven in leuke hostels en huisjes die voldoen aan de hoge Noorse/Zweedse standaard. In de grote steden zullen we eerder een hostel of appartement opzoeken, terwijl we in de meer in de natuur gelegen plaatsen huisjes of hutten met bijpassende uitzichten voorzien. In hostels zijn steeds een comfortabel bed, bedlinnen en soms ook handdoeken voorzien. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers. In de hutten of huisjes moet je zelf bedlinnen voorzien. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig. Voor enkele overnachtingen bestaat de kans dat er dubbele bedden gedeeld worden door twee personen. In enkele hostels en appartementen kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken.

Hoe verloopt het transport tijdens de Scandinavian Express?

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door heel Scandinavië; we reizen het hele schiereiland rond maar moeten daarvoor uiteraard ook een tijdje onderweg zijn. Laat je dat echter niet afschrikken, de langste afstanden doen we ‘s nachts (met 2 nachttreinen), wat het reizen heel wat aangenamer maakt. Onderweg kan je overdag bovendien ook steeds genieten van adembenemende uitzichten.

Tijdens de reis maken we gebruik van de InterRail Global Pass, waarmee je een aantal dagen de trein kan nemen. Daarnaast gebruiken we ook een paar andere transportmiddelen: Zo kan het zijn dat we een ferry nemen in Noorwegen, nemen we een bus, gebruiken enkele dagen huurwagens en vliegen op het einde weer naar huis.

In Lofoten huren we voor enkele dagen wagens. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Mundero gedragen. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Ben je een ervaren bestuurder? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven. Meer informatie over het gebruik van wagens tijdens onze Road Trips vind je hier terug.

Wat is het klimaat doorheen onze reis in Scandinavië?

Omdat we zowel zuidelijk als noordelijk reizen, is een aanpasbare garderobe van belang. In de zomer gaat de zon laat onder, dus meestal kunnen we vrij lang genieten, maar in de bergen kan dat snel worden overschaduwd door mist en buien. Zorg er dus voor dat je kledij meebrengt tegen de regen. Temperaturen schommelen overdag, afhankelijk van waar we ons bevinden tussen 10 en 25 graden. In de bergen is het uiteraard frisser, alsook aan de zee waar het flink kan waaien. Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor een reis met gemiddelde conditie wordt verwacht dat je zonder problemen kunt deelnemen aan intensieve wandelingen. Er zijn tijdens de reis af en toe dagtochten in bergachtig gebied of er staan enkele stevige wandelingen op het programma. Het gaat echter niet over meerdaagse wandelingen en de afstanden zijn meestal ook beperkt tot maximum 20 kilometer.

Enkele voorbeelden:

 • Je kunt er een hele dag op uit trekken met een dagrugzak in bergachtig gebied zonder al te veel hoogtemeters te moeten overwinnen.

 • Je kunt gedurende enkele dagen gemiddelde, fysieke inspanningen aan (zoals bijvoorbeeld een driedaagse kanotocht waarbij je elke dag enkele kilometers met de kano zult afleggen alsook enkele kilometers te voet).

Lees hier meer over de verschillende conditieniveaus.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)

 • EHBO-kit

 • Muggenspray

 • Trekrugzak

 • Goede wandelschoenen

Wat zullen we eten in Scandinavië?

De Scandinavische landen zijn allesbehalve goedkoop. Vandaar kiezen we er vaak voor om zelf te koken. In de grotere steden die we passeren maken we van de gelegenheid gebruik om eens op restaurant te gaan. In de andere locaties drukken we de kosten wat door elkaars cooking skills te (her)ontdekken. De groep wordt opgedeeld in kookgroepjes en elk groepje zorgt om de beurt voor het avondmaal. Hierbij kan zeker heerlijke vis en andere lokale culinaire specialiteiten op de menu getoverd worden!

Hoe kan ik betalen in Scandinavië?

In Zweden is de munteenheid de Zweedse Kroon (SEK), in Noorwegen Noorse Kroon (NOK) en in Denemarken de Deense Kroon (DKK). Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro (niet overal beschikbaar), visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens wanneer je geld afhaalt, worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om grote bedragen af te halen in één keer.

Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?

We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans tussen de 25 - 30 dagen voor het vertrek af. Sommige reizen sluiten we iets later af omdat we de reis zoveel mogelijk kansen willen geven om door te gaan. Dat komt omdat door de onzekerheid van de coronacrisis er meer last-minute inschrijvingen binnenkomen. De uiterste afsluitdatum van een reis is 20 dagen voor het vertrek.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken tijdens de reis zal je zelf nog een budget moeten voorzien. Dit reisbudget dien je extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Je vindt een schatting van het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen' bij het onderdeel 'Niet inbegrepen in de prijs'. Deze schatting geeft weer hoeveel geld je ter plekke ongeveer zult uitgeven aan maaltijden en drankjes. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk kan verschillen.

Naast je maaltijden zul je tijdens je reis ook kunnen deelnemen aan heel wat optionele activiteiten. Dit zijn activiteiten die niet zijn inbegrepen in de prijs en waaraan je dus optioneel zult deelnemen. Ook voor deze activiteiten moet je nog een extra budget voorzien. Opgelet: de kosten van de optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de schatting van het reisbudget. Het is immers onmogelijk om in te schatten wie tijdens de reis voor welke extra activiteiten zal kiezen. Welke optionele activiteiten er op jouw reis mogelijk zijn en hoeveel deze kosten, kom je te weten via je reisleider.

Indien er op jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek ook nog wat meer informatie geven over de wisselkoers en de meest handige manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving voor een kostprijs van 7% van de prijs van deze reis. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Vanaf wanneer heeft een reis vertrekzekerheid?

Een Mundero reis heeft vanaf 5 inschrijvingen vertrekzekerheid. Indien de reis geen 5 inschrijvingen heeft tegen de afsluitdatum van de reis, dan geeft Mundero twee opties:

 1. Je kan gratis omboeken naar een andere reis binnen het Mundero reisaanbod en je krijgt een extra korting van €50.

 2. Je kiest voor een volledige terugbetaling. Mundero streeft er naar om dit binnen de 7 werkdagen te doen.

Help ik kan niet meer mee! Kan ik mijn reis zelf annuleren?

We begrijpen dat er altijd iets tussen kan komen. Je kan op elk moment je reis zelf annuleren. Dit doe je door een mail te sturen naar boekingen@mundero.be. Hou er wel rekening mee dat hieraan kosten zijn verbonden. Deze zijn afhankelijk van hoeveel dagen voor de reis je annuleert:

 • vanaf de inschrijvingsdatum tot en met 91 dagen voor afreis: 15% van de totale reissom*

 • vanaf 71 tot en met 90 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom*

 • vanaf 51 tot en met 70 dagen voor afreis: 50% van de totale reissom*

 • vanaf 31 tot en met 50 dagen voor afreis: 80% van de totale reissom*

 • vanaf 0 tot en met 30 dagen voor afreis of no-show: 100% van de totale reissom*

*Eventueel te vermeerderen met annulatiekosten van vliegtuigtickets en/of de prijs van de geboekte annulatieverzekering.

Je kan de volledige annulatievoorwaarden terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Lotte

31 jaar

Een prachtige en avontuurlijke railtrip dwars door de Scandinavische landen! Afwisselend natuur en steden. Een goede eerste kennismaking met Scandinavië.

testimonial author photo

Emma

25 jaar

Mijn eerste groepsreis met Mundero. Als je niet kan kiezen welk Scandinavisch land het leukste is, is deze reis een echte aanrader. We reisden door drie landen en bezochten in elk land de hoofdstad. Er is afwisseling tussen steden en natuur, reizen met de trein, de auto en het vliegtuig. We hadden de luxe om elke nacht in een warm bed te slapen, maar hielden het toch wat avontuurlijk door met de trekkingszak onderweg te zijn en af en toe een stevige wandeling te doen. De vrijheid om te doen waar je zin in hebt, te stoppen op een random mooi plekje langs de kant van de weg en zelf te koken was tijdens deze reis een pluspunt. Ook in optionele activiteiten zoals whale watching, musea, wandelingen en uiteten gaan, had iedereen de keuze.

testimonial author photo

Hanne

21 jaar

Groepsgevoel’, ‘spontaniteit’ en ‘ontdekken’ zijn drie termen die mijn reis naar Noorwegen perfect omschrijven. Ik dacht steeds het mooiste gezien te hebben, totdat we weer op een nieuwe bestemming arriveerden. Van een zalige reis gesproken!

testimonial author photo

Amber

21 jaar

Magic Lapland Finland heeft al mijn verwachtingen overtroffen! De Huskysafari, sneeuwscootertocht en het bezoekje aan de rendierboerderij zorgden ervoor dat we een onvergetelijke tijd hebben beleefd! De leuke sfeer binnen de groep en de fijne gids maakten deze reis alleen maar beter. De mooiste zonsondergangen vind je ongetwijfeld in Lapland... EN we hebben zelfs 2x het noorderlicht gezien! Een fantastische ervaring!

testimonial author photo

Enya

25 jaar

Het geluk gehad om op de allereerste Iceland adventure mee te maken, deze was echt onvergetelijk! Fantastische groep en prachtige natuur. De perfecte afwisseling tussen een avontuurlijke wandeling en een ontspannende duik in een warmwaterbron. Werkelijk de reis van mijn leven.

testimonial author photo

Jens

23 jaar

Magnifieke natuur ontdekken en door onvergetelijke landschappen trekken, zeker de hoogtepunten van deze reis. Overnachtingen in tenten zorgen voor extra avontuur en vrijheid, hostels voor het welgekomen comfort. Zelf het hele land mogen rondrijden maakt het gevoel van vrijheid helemaal compleet. En wanneer het weer je wat in de steek laat kan je je altijd verwarmen aan de geweldige groepssfeer.

testimonial author photo

Mathias

24 jaar

Dit was mijn allereerste groepsreis en meteen een knaller van formaat! Adembenemend mooie natuur en eindeloos mooie uitzichten. Je leert naast andere mensen, ook jezelf beter kennen. Het is daarnaast ook fijn om te zien, hoe je op zo’n korte tijd, zo’n hechte band kan opbouwen met je medereizigers. Deze medereizigers kan ik vanaf nu mijn vrienden noemen.

testimonial author photo

Tessa

23 jaar

Ierland is écht een land waar je van kan verschieten hoe mooi het wel niet is. Als je op zoek bent naar een reis met adembenemende uitzichten, vredige natuur, gezellige pubs met live muziek én mooie wandelingen, dan is deze reis echt een aanrader.

testimonial author photo

Matthias

31 jaar

Het was mijn eerste groepsreis en wist niet goed wat ik er van moest verwachten maar het was zo fantastisch dat ik het aan iedereen zou aanraden. Reizen door een prachtig landschap, samen met een leuke groep mensen die overal het beste van willen maken en willen genieten zorgt voor een fantastische belevenis. Dit allemaal samen met de uitstekende planning van Mundero zorgt ervoor dat je vanaf de moment dat je vertrekt kan genieten van een onvergetelijke reis en ervaring. Ik had dringend nood aan een break en met deze reis heb ik mijn batterijen weer volledig kunnen opladen.