Rail Trip Europe

Oostenrijk , Slovenië , Kroatië & Italië

Ontdek 7 landen in Zuid-Europa met de trein & ferry. Overnacht in een berghut, ga uit op het beste party island van Kroatië, ontdek Ljubljana en relax tot slot aan het strand van het mooiste Italiaanse meer Lago Maggiore!

Hoogtepunten

Geniet van Split, een vurige zuiderse stad in Kroatië

Geniet van Split, een vurige zuiderse stad in Kroatië

Overnacht in een berghut na een zalige tocht

Overnacht in een berghut na een zalige tocht

Feest er op los op het Party Island Hvar in Kroatië

Feest er op los op het Party Island Hvar in Kroatië

Ontdek de prachtige stad Ljubljana en zijn nachtleven

Ontdek de prachtige stad Ljubljana en zijn nachtleven

Reisroute

Onze Rail Trip Europe is een klassieker die nog steeds vele jongeren aan om met de trein het zuidelijke, zonnige Europa te ontdekken.

Inbegrepen in de prijs

 • Alle overnachtingen in hostels en hotels

 • Internationaal transport met Rail Pass en Ferry

 • Lokaal transport

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Kleine eigen verplaatsingen

 • Maaltijden

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Waar overnachten we?

We verblijven telkens in unieke hotels, hostels, berghutten of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kan kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen van over de hele wereld.

Hoe verloopt het transport?

Aangezien we de meest ongelooflijke plaatsen in Europa bezoeken, zijn we ook een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk zeer veel ‘s nachts onderweg (nachttrein en ferry), wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je optimaal overdag genieten van de plaatsen die we bezoeken.

Op deze reis maken we gebruik van de InterRail Global Pass. Hiermee kan je in heel Europa de trein nemen gedurende een aantal dagen. Meer info over deze pas, kan je terugvinden op de site van InterRail.eu .

Tussen Split (Kroatië) en Ancona (Italië) namen we de ferry.

Wat is het klimaat?

Deze reis vindt plaats in het midden van de zomer in het zuidelijke deel van Europa. We trekken door verschillende gebieden met een erg variërend klimaat. In Kroatië kan je rekenen op elke dag zon en temperaturen die hoog in de 30 graden oplopen. In de bergen van Oostenrijk en Noord-Italië is een regenbui niet uitgesloten. Voorzie dus zeker een regenjas. De temperaturen blijven steeds erg aangenaam boven de 20 graden. Tijdens de bergtocht overnachten we op 2400 meter hoogte. Het is mogelijk dat hier nog sneeuw ligt en het iets frisser is. Voorzie een dikke trui.

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor deze reis heb je een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan minstens één meerdaagse wandeling of verschillende dagtochten op het programma. Deze zijn veelal in bergachtig terrein en er wordt dus verwacht dat je deze zonder veel problemen kan meedoen.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Identiteitskaart (nog minstens 6 maanden geldig)

 • Geldige Maestro bankkaart met voldoende uitgavelimiet

 • EHBO-kit

 • Trekkersrugzak

 • Regenjas & zonnecrème

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken dien je zelf een budget te voorzien. Je vindt een beschrijving over het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen'. Dit reisbudget dien je nog extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Mundero geeft een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Indien er in jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek nog meer informatie geven over de wisselkoers en de handigste manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • via onze live chat

 • met een WhatsApp berichtje naar +32 458 21 54 90

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Amber

26 jaar

Het was een geweldige en diverse reis. Het begon met een pittige maar zeer mooie tocht in de bergen nabij Bad Gastein waarbij iedereen tot het uiterste ging en elkaar moed insprak, hierdoor was de groep op 2 dagen tijd één grote vriendengroep geworden. Vervolgens ging het avontuur verder langs Ljubljana en het exotische Hvar. Eindigen deden we aan het mooie Lago Maggiore met zijn idyllische eilandjes. Het was een topreis met een geweldige sfeer in de groep!

testimonial author photo

Caro

20 jaar

Hebben Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Italië gezien. Super toffe groepssfeer en een kei van een reisleider.

testimonial author photo

Isabella

21 jaar

Europa heeft veel meer te bieden dan je denkt! Dat heb ik samen met een toffe groep ontdekt tijdens de railtrip. Met de trein vanuit de bergen in Oostenrijk naar de mooie stranden van Kroatië, tot aan het mooiste meer van Italië, terwijl je ondertussen geniet van de prachtige panorama’s. Deze reis heeft het allemaal!

testimonial author photo

Melinda

19 jaar

Het was een geweldige reis waar je een beetje van alles krijgt. Je hebt de bergen in Oostenrijk, die je beklimt om er bovenop in een hutje te slapen, de gezellige stad en barretjes van Slovenië, de helder blauwe zee met prachtige sterrenhemel van Kroatië, het heerlijke eten bij een meer in Italië en een geweldig gezelschap om het allemaal mee te te doen. Met Mundero heb je voldoende vrijheid en toch nog een goede begeleiding. Een reis de me mijn hele leven bij zal blijven en die iedereen eens gedaan moet hebben!

testimonial author photo

Shana

27 jaar

Heel aangename reis, goede sfeer tussen reisgenoten. Onze leider heeft het ontzettend goed gedaan! Genoeg vrije tijd naast de activiteiten. Ook de verdeling in dagen zat goed, om rustig even op adem te komen na een doorreis. Echt een aanrader! Ik kan niet wachten mijn volgende reis te boeken!