fbpx
Facebook @munderotravel   Instagram @munderotravel   Telefoonnummer +32 (0)9 277 89 69   Mail symbool groepsreizen@mundero.be
Guatemala Belize Trip
 • Lago Atitlan rondreis guatemala
  Lago Atitlan, de plek bij uitstek om te genieten
 • Lago Atitlan rondreis
  Prachtige lichtspel boven Lago Atitlan
 • Volcan Acatenango guatemala groepsreis
  In groep op trektocht naar Volcan Acatenango
 • Uitbarsting Volcan Fuego rondreis
  Uitbarsting Volcan Fuego
 • slaapplek op Acatenango
  Zonsopgang vanop je slaapplek op Acatenango
 • jungle van Lanquin
  Uitzicht over de jungle van Lanquin
 • Duiken in belize groepsreis
  Duiken of snorkelen, aan jou de keuze
 • Tikal avontuurlijke rondreis
  Tikal is een echt wereldwonder
 • Semuc Champey groepsreis
  Semuc Champey is een echt natuurwonder
 • Uitzicht Volcan Agua groepsreis
  Antigua met Volcan Agua op de achtergrond
 • Lago Atitlan avontuurlijke groepsreis
  Zonsondergang met de vulkanen van Lago Atitlan
 • knappe jongens op een boot in belize
  Chillen op een bootje bij Caye Caulker
 • antigua guatemala steegjes
  De gezellige kasseien straatjes van Antigua
 • vulkanen beklimmen in guatemala
  Klimmen richting Volcan Fuego
 • uitbarsting vulkaan meemaken
  Uitbarstingen van Volcan Fuego
 • piramides van tikal
  De stijle trappen van de piramides van Tikal
 • flores zonsondergang
  Gezellige chillen bij zonsondergang op het eilandje Flores
 • Tikal avontuurlijke rondreis
  De spectaculaire piramides van Tikal
 • lokale bus zuid amerika
  Lokaal transport in Guatemala
 • antigua gezellige straten
  De gezellige straatjes van Antigua
 • atitlan meer groepsreis
  Het prachtige Lago Atitlan
 • lokale visser atitlan
  Lokale vissers op Lago Atitlan
 • blauw water caraiben
  Het prachtige heldere water bij Caye Caulker
 • de mooiste riffen en duikplekken van belize
  Koral van het Belize Reef
 • Wegdromen op Caye Caulker
 • pacaya vulkaan beklimmen op groepsreis
  Wandelaars op Volcan Pacaya
 • atitlan guatemala op reis
  Uitzicht over Lago Atitlan

Nieuwe reisdata 2022 komen in juni ’21 online

Programma

Tijdens deze reis van 19 dagen verkennen we alle highlights van Guatemala en Belize. Omdat beide landen relatief klein zijn, is het mogelijk om op deze vrij korte periode toch een enorme variatie te garanderen in deze trip. We bezoeken de oude Spaanse koloniale hoofdstad Antigua, overwinnen spectaculaire vulkanen, relaxen en zoeken lokale cultuur op aan het Atitlan meer, zwemmen in hemelse natuurlijke baden in Semuc Champey, beklimmen de oude Maya ruïnes van Tikal, klauteren en waden doorheen de spectaculaire ATM grot, snorkelen met haaien in Caye Caulker en eindigen met een stevige party in Cancun. Nog niet overtuigd? Lees dan hieronder het volledige programma!

Hieronder vind je een dag-tot-dag beschrijving:

Dag

Vervoer

Route

Overnachting

Dag

Route

Overnachting

Onderstaand programma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden vermeld op de prijzenpagina.

Vertrek naar Guatemala City

We gaan aan boord van het vliegtuig samen met een bende enthousiaste reizigers en vliegen naar het Centraal-Amerika: taco’s, guacamole, Ron Zacapa, volcanos, Caraïben, zwembaden, … Here we come! Na een comfortabele vlucht en enkele maaltijden, films en series verder komen we aan in de hoofdstad van Guatemala, Guatemala City. Deze drukke hoofdstad heeft niet veel te bieden voor toeristen, dus we nemen snel transport naar het nabijgelegen Antigua. Geen betere plek om deze prachtige reis op gang te schieten!

peru jongerenreis antigua guatemala guatemala trips vakantie jongerenreis antigua guatemala cultuur bus

Koloniaal Antigua met Volcan del Agua op de achtergrond

Antigua is de oude hoofdstad van het Spaanse koloniale rijk in Latijns-Amerika. Je merkt meteen bij aankomst dat er toch nog wel wat van die oude glorie overgebleven is. De prachtige huizen met binnenkoertjes, de gezellige kasseien straatjes, de oude ruïnes van kloosters en de prachtige kathedraal zijn enkele voorbeelden hiervan. Kortom, dit gezellige stadje is ideaal om even te bekomen van de langeafstandsvlucht. We halen Guatemalteekse Quetzales (lokale munteenheid) af en zijn klaar om rond te kuieren in de stad, een eerste Gallo pintje te drinken op een terrasje, de lokale marktjes te verkennen, … Alle wegen leiden naar de prachtige Plaza Mayor, verloren lopen doen we dus zeker niet!

Vanuit de zonovergoten straatjes krijg je al een eerste blik op de naburige Volcan del Agua, maar je kan deze pas volledig appreciëren na een korte klim naar Cerro de la Cruz. Vanaf deze heuvel naast de stad heb je een prachtig uitzicht op Antigua met deze mastodontische vulkaan op de achtergrond. Een goede opwarmer voor alle vulkanen die we de volgende dagen voorgeschoteld krijgen.

‘s Avonds krijgen we meteen de gelegenheid om een eerste keer lekker te gaan eten, want deze culinaire hoofdstad van Guatemala bulkt van de overheerlijke restaurantjes! Afsluiten doen we met een lekker lokale koffie of rum.

guatemala jongerenreis antigua binnenstad guatemala trips vulkanen guatemala antigua bezoeken

De volgende dag gaat we op trektocht met overnachting in tenten, waar je twee keuzes hebt. Kies bij je inschrijving welke tocht je verkiest. Als je hier nog meer vragen over hebt, kan je ons steeds contacteren.

Optie 1 – Beklimming Volcan Acatenango en Fuego

Dit is een zware beklimming waarvoor een goede conditie en een stevig doorzettingsvermogen vereist is.

Op wat wellicht één van de spectaculairste ervaringen uit je leven wordt, maken we een zware wandeling naar de top van Volcan Acatenango. Deze vulkaan is niet meer actief, maar vormt een duo met de constant actieve Volcan Fuego, die meerder keren per uur uitbarst. We hebben dan ook een prachtig uitzicht, door in alle veiligheid vanop Acatenango op de uitbarstingen van Fuego te aanschouwen. Eens de nacht valt hoor je niet alleen het spectaculaire gedonder van de uitbarstingen, maar zie je ook het lava oplichten in de nacht. Nature at its best! Let op, dit is een niet te onderschatten wandeling, maar de ervaring is zo fantastisch dat we iedereen de kans willen geven dit mee te maken. Concreet gaat het als volgt te werk.

We verzamelen ‘s morgens bij de lokale tour agency waar ontbijt meteen voorzien wordt. Als we zelf iets van materiaal ontbreken, krijgen we hier de kans nog extra materiaal te huren. Daarna nemen we een busje tot de start van de wandeling, op ongeveer 2200 meter hoogte. En dan starten we de langgerekte constante klim tot ‘base camp’ waar we zullen overnachten. De klim valt mee in afstand (6,5 kilometer), maar is een constante stijging tot ongeveer 3600 meter. Rekening houdend met de grote hoogte is deze 1400 meter stijging niet te onderschatten. Eens aangekomen in de namiddag aan het ‘base camp’, waar we zullen overnachten met uitzicht op Volcan Fuego, krijgen we drie opties:

Optie 1: Ben je kapot van de klim, rust dan gewoon uit met uitzicht op de uitbarstende Volcan Fuego.
Optie 2: Heb je nog energie, klim dan tot de top van Volcan Acatenango op 3976 meter. Dat is dus 400 meter extra stijgen over een afstand van 1 kilometer, en terug.
Optie 3: Heb je nog veel energie, dan kan je tegen een extra kost van ongeveer €25, nog dichter bij Volcan Fuego gaan. Je daalt af en beklimt Volcan Fuego tot dichter bij de uitbarstingen en lavastromen, uiteraard nog steeds op veilige afstand. Deze extra uitstap is in totaal 5 kilometer en 600 meter stijgen en 600 meter dalen extra.

guatemala vulkanen acatenango fuego guatemala wandelvakantie guatemala acatenango hiking vulkanen

Waar we overdag een lunchpakket hebben meegenomen, wordt ‘s avonds ons eten voorzien in het ‘base camp’ door onze gidsen. Als je nog energie hebt, drinken we nog iets, lekker warm ingeduffeld met uitzicht op de vulkaanuitbarstingen. Ben je moe, dan gaan we slapen in onze tent.

De volgende dag kan je lekker vroeg opstaan en met koplampen Volcan Acatenango opklimmen om zonsopgang te aanschouwen vanop de top (klim van 400 meter stijging). Slaap je liever verder, geen probleem! Na zonsopgang ontbijten we nog in ‘base camp’ en vatten dan de lange afdaling aan, die een stukje sneller dan de klim zal gaan! We worden opgepikt en rond de middag komen we terug aan in Antigua!

Optie 2 – Beklimming Volcan Pacaya

Dit is een korte tocht waarvoor een basisconditie voldoende is.

Volcan Pacaya is één van de bekendste en meest bereikbare vulkanen van Guatemala. Je vertrekt rond de middag en hebt dus nog een extra voormiddag in Antigua. Na een transport naar de voet van de vulkaan vat je wandeling aan naar het ‘base camp’ van Volcan Pacaya. Dit is een wandeling van 1 á 2 uur die voor iedereen goed mogelijk is. In de late namiddag, rond het uur van zonsondergang, slaan we kamp op. Terwijl we de meeste ‘daytrippers’ zien terugkeren naar Antigua blijven wij gezellig op de vulkaan! Met een glaasje wijn in de hand genieten we van zonsondergang. Na het avondeten maken we nog een excursie op zoek naar lavavelden en zoeken we ‘hotspots’ om marshmallows te roosteren met vulkanische warmte!

De volgende ochtend kruipen we vroeg uit de veren om één van de mooiste zonsopgangen van Guatemala te aanschouwen. Je krijgt een prachtig uitzicht over Volcan Acatenango en Volcan Fuego en als het weer het toelaat, kan je ook van hier uitbarstingen zien! Daarna wandelen we terug en nemen we transport terug naar Antigua, waar we rond de middag aankomen.

guatemala zonsopgang pacaya vulkaan guatemala rondreizen pacaya vulkaan uitzichten vulkanen

Sluit het ‘vulkanen hoofdstuk’ in alle rust af aan Lago Atitlan

Na de prachtige bergtocht nemen we in de namiddag transport naar Lago Atitlan. Het grootste dorpje hier is Panajachel en dit wordt onze uitvalsbasis om het meer de verkennen. We hebben hier twee volle dagen om te bekomen van onze avonturen de voorbije dagen en te genieten van de pracht van die vulkanische meer. Lago Atitlan wordt omgeven door de drie vulkanen San Pedro, Atitlan en Toliman, die je van overal ziet en garantie staan voor ongelooflijke zonsondergangen.

Overdag zijn we vrij en kunnen bootjes nemen naar de omliggende lokale dorpjes San Marco, Santa Cruz en San Pedro. Geniet van de lokale cultuur, ga zwemmen, kajakken of paddleboarden in het meer, bezoek marktjes, koop souvenirtjes, … Niet te missen is een wandeling naar Indian Nose voor een prachtige zonsopgang! ‘s Avonds is er vast wel wat te doen in Panajachel in één van de cafeetjes in de hoofdstraat!

lago atitlan guatemala guatemala atitlan meer vulkanen lago atitlan

Tubing en natuurlijke zwembaden bij jungle paradijs Semuc Champey

Na de twee dagen aan Lago Atitlan is het tijd om de vulkanen achter te laten. We nemen een busje voor een stevige rit naar het centrum van Guatemala. Je voelt gaandeweg de temperatuur en vochtigheid stijgen en in de namiddag komen we aan in het jungledorpje Lanquín. Je bent hier volledig weg van stadsleven en drukte!

guatemala semuc champey lanquin hostel met zwembad lanquin semuc champey tubing

Ook hier hebben we twee volle dagen, waarvan we één dag een uitstap maken naar het paradijs op aarde: Semuc Champey. Ten onrechte niet bekend bij ons, want je zal versteld staan! Deze dag begint met een halve jeeprit door de heuvels om daarna een grot te verkennen. In de namiddag hebben we eerst wat klim- en klauterwerk naar het uitzichtpunt van de natuurlijke baden van Semuc Champey, alvorens af te dalen en hier ook heerlijk te zwemmen!

Vanuit Lanquín kan je ook tuben. Je wordt afgezet bovenaan een rivier en dobbert dan in luchtbanden de stroom af met een pintje in de hand. Heerlijk toch! Wie wil kan natuurlijk in alle rust genieten van de natuur in en rondom ons hostel. De volgende dag nemen we vervoer naar Flores, vlakbij de grens met Belize.

semuc champey tour guatemala semuc champey semuc champey vanuit lanquin

Vanuit het eilandje Flores naar de piramides van Tikal

Flores is een mini eilandje op het meer Lago Peten Itza, dat via een brug in verbinding staat met het vasteland. Op dit eilandje logeren wij de volgende twee nachten, vlak naast de kleine kronkelende historische straatjes, restaurantjes en cafeetjes. We maken tijd om een bootje over het meer te nemen, naar Jorge’s Rope Swings te gaan, het eilandje rond te wandelen of de lokale markt op het vasteland te bezoeken.

Maar de hoofdreden waarom Flores een onmisbare stop ons pad is… dat is omdat het dé uitvalsbasis is voor een bezoek van de bekende Maya piramides van Tikal! Deze bezoeken we ‘s morgens vroeg, voor de horde toeristen aankomt. Trek je stevige schoenen aan, want er wordt hier wel wat gewandeld. Door de jungle heen bezoeken we de spectaculairste ‘piramidetempels’ van deze oude Mayastad. Enkele kan je zelfs beklimmen om zo een prachtig uitzicht over het groene bladerdek te bewonderen. Met wat geluk zie je aapjes slingeren, miereneters rondwandelen en prachtige papegaaien en toekans rondvliegen!

guatemala tikal rondreis guatemala tikal tour guatemala tikal backpacken

Belize – San Ignacio en de historische ATM Cave

De volgende dag verlaten we het prachtige Guatemala en is het tijd voor een nieuw land, nieuwe cultuur en nieuwe taal. Welcome to Belize! Want ja, hier praat men plots Engels, is er een Caribische bevolking, telt de grootste stad 40.000 inwoners, luistert men reggae in plaats van reggaeton, … Belize, dat is vooral die hemelsblauwe zee en dat enorme rif. Maar toch maken we eerst nog een korte stop in het binnenland, want hier ligt een toch wel heel speciale grot.

De ATM Cave (voluit Actun Tunichil Muknal Cave, maar dat kan niemand onthouden) ligt op een boogscheut van het gezellige dorpje San Ignacio. Via een begeleide tour verkennen we deze grot, met koplampen en zwemkledij aan. Doorheen water en stroompjes, klimmend en zwemmend, gaan we steeds dieper de grot in om indrukwekkende kamers vol stalagmieten en stalactieten te ontdekken. Maar waar de ATM Cave vooral om bekend staat, dat zijn de honderden jaren oude en onaangetaste relikwieën en menselijke resten van de oude Maya’s die hier voor religieuze rituelen kwamen.

belize bezoek jongerenreis wandelen belize atm cave tour belize grotten

De Caraïben! Relaxen, duiken en snorkelen bij Caye Caulker

En dan is het zover… via een bus- en ferry rit komen we aan op een eilandje te midden van de blauwe zee: Caye Caulker. Dit is het duik- en snorkelparadijs van Centraal-Amerika, want op tiental minuutjes varen ligt het tweede grootste rif ter wereld. Het Belize Reef is honderden kilometers lang en zo goed als onaangetast! Kleurrijke vissen, haaien en prachtige koralen worden hier beschermd en geven ons tijdens een dagtour een prachtig schouwspel.

Wie wil kan optioneel duiken en met een beetje geluk zwem je wel samen met dolfijnen. Verder is Caye Caulker zowel ‘s avonds als overdag een erg gezellig dorpje, waar iedereen zonder haast op teenslippers ronddwarrelt van koffiebar tot terrasje, van zwembad tot het strand en van streetfood stalletje tot gezellig restaurantje.

belize caye caulker duiken snorkelen belize rif duiken snorkelen belize caye caulker strand

Sluit af in het Ibiza van Centraal Amerika – Cancun

Jammer genoeg komt onze reis bijna op haar einde. De lange rit terug naar Guatemala City terug maken zou geen mooie afsluiter zijn, daarom nemen we de comfortabele nachtbus richting Cancun in Mexico. Hier genieten we nog een laatste dagje van het comfort van de grote stad: ga naar een waterpark, ga souvenir shoppen in één van de vele marktjes, ga afkoelen in een shopping center of geniet een laatste dagje van het strand. ‘s Avonds staat er zeker en vast een feestje op het programma om deze prachtige reis af te sluiten. Vanuit Cancun vliegen we terug naar België.

mexico cancun tweedaagse mexico cancun tequila party mexico cancun stranden

Kaartje met de route en bestemmingen

Op deze kaart vind je de route en de verschillende bestemmingen terug van de Guatemala Belize Trip. Klik op de icoontjes om meer uitleg te krijgen over de verschillende plaatsen die we bezoeken.

Je kan de Kaart van de Guatemala Belize Trip ook in het groot bekijken in Google Maps.

Meer informatie

 • 19 dagen | 18 nachten
 • Antigua - Acatenango - Lago Atitlan - Semuc Champey - Tikal - San Ignacio - Caye Caulker - Cancun
 • Conditie + + +
 • Vrijheid + +
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Mundero Nieuws

LAST MINUTE - vertrek snel op reis: Ben je twee weken voor vertrek volledig gevaccineerd of testte je positief de laaste 6 maand voor vertrek ==> Je kan nog mee op de volgende reizen!
Iceland Adventure - Vertrek op 10 juli of 17 juli
Rail Trip Europe - Vertrek op 14 juli

LAST MINUTE - vertrek snel op reis:
Poland Highlights - Vertrek op 7 juli of 17 juli

BUITEN EUROPA OP REIS?:
Tanzania & Zanzibar - Vertrek op 21 augustus

EXTRA REISPERIODE dankzij overweldigend succes:
Iceland Adventure : 14 - 28 augustus

Lees hier alles over onze Corona Maatregelen en Flexible Annuleren - update 16 mei 😷

Kaartje met de route

straat artist straat verkoper straat in guatemala groepsreis vulkaan groepsreis zwembad in guatemala zwembad hostel uitzicht zwembad guatemala tempel tikal straat guatemala groepsreis uitzicht vulkaan groepsreis belize groepsreis auto guatemala atm cave belize cocktails groepsreis lokaal transport guatemala guatemala groepsreis bootjes groepsreis