fbpx
Facebook @munderotravel   Instagram @munderotravel   Telefoonnummer +32 (0)9 277 89 69   Mail symbool groepsreizen@mundero.be
Guatemala Belize Trip
 • Lago Atitlan rondreis guatemala
  Lago Atitlan, de plek bij uitstek om te genieten
 • Lago Atitlan rondreis
  Prachtige lichtspel boven Lago Atitlan
 • Volcan Acatenango guatemala groepsreis
  In groep op trektocht naar Volcan Acatenango
 • Uitbarsting Volcan Fuego rondreis
  Uitbarsting Volcan Fuego
 • slaapplek op Acatenango
  Zonsopgang vanop je slaapplek op Acatenango
 • jungle van Lanquin
  Uitzicht over de jungle van Lanquin
 • Duiken in belize groepsreis
  Duiken of snorkelen, aan jou de keuze
 • Tikal avontuurlijke rondreis
  Tikal is een echt wereldwonder
 • Semuc Champey groepsreis
  Semuc Champey is een echt natuurwonder
 • Uitzicht Volcan Agua groepsreis
  Antigua met Volcan Agua op de achtergrond
 • Lago Atitlan avontuurlijke groepsreis
  Zonsondergang met de vulkanen van Lago Atitlan
 • knappe jongens op een boot in belize
  Chillen op een bootje bij Caye Caulker
 • antigua guatemala steegjes
  De gezellige kasseien straatjes van Antigua
 • vulkanen beklimmen in guatemala
  Klimmen richting Volcan Fuego
 • uitbarsting vulkaan meemaken
  Uitbarstingen van Volcan Fuego
 • piramides van tikal
  De stijle trappen van de piramides van Tikal
 • flores zonsondergang
  Gezellige chillen bij zonsondergang op het eilandje Flores
 • Tikal avontuurlijke rondreis
  De spectaculaire piramides van Tikal
 • lokale bus zuid amerika
  Lokaal transport in Guatemala
 • antigua gezellige straten
  De gezellige straatjes van Antigua
 • atitlan meer groepsreis
  Het prachtige Lago Atitlan
 • lokale visser atitlan
  Lokale vissers op Lago Atitlan
 • blauw water caraiben
  Het prachtige heldere water bij Caye Caulker
 • de mooiste riffen en duikplekken van belize
  Koral van het Belize Reef
 • Wegdromen op Caye Caulker
 • pacaya vulkaan beklimmen op groepsreis
  Wandelaars op Volcan Pacaya
 • atitlan guatemala op reis
  Uitzicht over Lago Atitlan

Nieuwe reisdata 2022 komen in juni ’21 online

Praktisch

We verblijven telkens in unieke hostels, en hotelletjes met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot maximum 8 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers. Tijdens de trektocht slapen we in tenten. Hier is dus een flexibele en avontuurlijke ingesteldheid van belang.

Optie privékamer: Voor de Mundero trips binnen de leeftijdscategorie 25 – 39 jarigen bieden we de optie aan om enkele nachten als twee vrienden of als koppel in een privékamer te overnachten. Het aantal nachten en de extra kost per persoon hiervoor vind je terug tijdens de online inschrijving voor je reis onder ‘opties’.

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Guatemala en Belize. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. De bussen en minibussen kunnen erg verschillen van comfort. We kiezen altijd voor de meest comfortabele optie, indien beschikbaar. Aangezien we de meest ongelooflijke plaatsen van beide landen bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken. We nemen op het einde van de reis een nachtbus naar Cancun in Mexico. Terugvliegen van Cancun is de meest comfortabele optie, in plaats van terug te keren naar Guatemala.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. De keuken tijdens deze reis leunt dicht aan bij de Mexicaanse en je zal hier dus zeker niets tekort komen. Daarnaast kan je ook heel wat westers eten terugvinden op de meeste bestemmingen. Op alle tijdstippen van de dag vind je overal eetstalletjes met lokale specialiteiten. Tijdens de tweedaagse uitstap en de daguitstappen worden de maaltijden meestal voorzien door de gidsen.

We reizen zowel door een tropische klimaat (jungle) als een bergklimaat (vulkanen). Het grootste deel van deze reis zal je het zeker warm genoeg hebben. Je trui en dikke jas heb je vooral in het begin van de reis nodig tijdens de trektocht. Eens daarna zullen deze wellicht snel onderaan de rugzak belanden. Toch moet je je steeds voorbereiden op alle weertypes en ook zeker op regen. In de jungle en de bergen in Peru regent het mogelijk. Als we tijdens de Acatenango trektocht overnachten op 3000-4000 meter kan het ’s nachts erg koud worden met heel sterke wind (rond het vriespunt).

Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Onze groepen bestaan uit een mix van deelnemers die samen met hun vrienden reizen en deelnemers die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven..

We reizen bij Mundero met drie verschillende leeftijdscategorieën. Bij je inschrijving voor een bepaalde reis kan je zien welke categorie we aanbieden voor welke periode:

Mundero 18 – 28: reizen voor deelnemers van 18 tot 28 jaar.
Mundero 25 – 39: reizen voor deelnemers van 25 tot 39 jaar.
Mundero 18 – 39: reizen voor deelnemers van 18 tot 39 jaar.

Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De deelnemers schrijven zich zowel individueel als in groep in.

Op elke Mundero reis zijn er deelnemers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit deelnemers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor maaltijden dien je zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Mundero geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals de extra klim naar Volcan Fuego (+- 25 euro), tubing bij Lanquín (+- 10 euro) en duiken in Caye Caulker (+- 100 euro) zijn niet meegerekend in het budget.

In Guatemala is de munteenheid de Guatemalteekse Quetzal en in Belize de Beliziaanse Dollar. Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om een groter bedrag af te halen in één keer.

Reisbudget: 300 – 420 euro voor 19 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Een vaccinatie tegen de gele koorts wordt aangeraden. Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Ten laatste 3 weken voor vertrek krijg je een documentje toegestuurd met de vertrekinformatie. Hierin staat nog extra informatie in over de inhoud van de bagage.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)
– EHBO-kit
– Muggenspray
– Trekrugzak
– Internationaal paspoort (geldig 6 maanden naar terugkomst)
– Goede wandelschoenen

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar groepsreizen@mundero.be

Meer informatie

 • 19 dagen | 18 nachten
 • Antigua - Acatenango - Lago Atitlan - Semuc Champey - Tikal - San Ignacio - Caye Caulker - Cancun
 • Conditie + + +
 • Vrijheid + +
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Mundero Nieuws

NIEUW:
Scotland Road Trip
Scandinavian Express

Flexibel annuleren: annuleer kosteloos en zonder reden je reis tot 2 maand voor afreis. Daarnaast betaal je geen voorschot. Lees hier de voorwaarden (reizen met vertrek tot 31 augustus 2021).

Wist je dit al... Heb je een positieve coronatest? Met de annulatieverzekering heb je dan een geldige reden tot terugbetaling. Lees hier de voorwaarden.

Veiligheid op groepsreis tijdens de coronacrisis!

Lees hier alles over onze Corona Maatregelen - update 16 maart 😷
schipper in belize hostel met uitzicht guatemala vulkaan groepsreis strand belize aapjes in tikal kat in cay caulker guatemala hangmatten in belize vissen in belize lokaal sport toernooi wandelen in guatemala