fbpx
Facebook @munderotravel   Instagram @munderotravel   Telefoonnummer +32 (0)9 277 89 69   Mail symbool groepsreizen@mundero.be
Brazil Trip
 • Bovenaan de 380m hoge waterval rondreis
  Bovenaan de 380m hoge waterval
 • Braziliaanse kindjes in Salvador groepsreis
  Braziliaanse kindjes in Salvador
 • Klaar voor de voetbalwedstrijd in Salvador groepsreis
  Klaar voor de voetbalwedstrijd in Salvador
 • Zalige sfeer op Ipanema beach groepsreis
  Zalige sfeer op Ipanema beach
 • Rio vanop Pão de Açucar rondreis
  Rio vanop Pão de Açucar
 • Samen op bezoek bij Cristo Redentor rondreis
  Samen op bezoek bij Cristo Redentor
 • Escadaria Selaron in Rio de Janeiro groepsreis
  Escadaria Selaron in Rio de Janeiro
 • brazilië salvador rondreis
 • brazilië chapada diamantina groepsreizen
  Uitzicht over de Valle do Pati
 • brazilië chapada diamantina trektocht jongerenreis
  Livin' on the edge...
 • brazilië rio de janeiro ipanema
  Zonsondergang bij Ipanema Beach in Rio
 • brazilië rio de janeiro walking tour
  De bekende Escadoría de Selaron in Rio

We verblijven telkens in unieke hostels, pausadas aan het strand of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. De grootte van de kamer kan variëren van 2 tot maximum 8 personen, dit maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers.

Optie privékamer: Voor de Mundero trips binnen de leeftijdscategorie 25 – 39 jarigen bieden we de optie aan om enkele nachten als twee vrienden of als koppel in een privékamer te overnachten. Het aantal nachten en de extra kost per persoon hiervoor vind je terug tijdens de online inschrijving voor je reis onder ‘opties’.

Enkele voorbeelden:

Rio de Janeiro: Ipanema Beach House
Morro de Sao Paulo: Che Lagarto
Boipeba: Abaquar Hostel
Salvador: The Hostel

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Op deze rondreis trekken we in sneltempo door Brazilië. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. We verplaatsen ons per overzetboot, speedboot en lokale langeafstandsbussen. Deze bussen zijn extreem comfortabel, meestal voorzien van airco en zeer veilig. Aangezien we de meest ongelooflijke plaatsen in Brazilië bezoeken, zijn we een heel tijdje onderweg. Dit mag je zeker niet afschrikken, we zijn namelijk ook ‘s nachts onderweg, wat het reizen veel aangenamer maakt. Zo kan je overdag optimaal genieten van de plaatsen die we bezoeken. De enorme afstand tussen Rio de Janeiro en Salvador overbruggen we met een binnenlandse vlucht.

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. In Brazilië kan je heerlijk eten. Op alle tijdstippen van de dag vind je overal eetstalletjes met lokale specialiteiten. De begeleider is goed op de hoogte waar er leuke en lekkere restaurants zijn.

Brazilië bevindt zich in het zuidelijke halfrond. Dit wil zeggen dat het in september het einde van de winter is. Omdat we vooral in het noorden van Brazilië reizen, zullen we het echter zelden koud hebben. Verwacht in Rio de Janeiro een gemiddelde temperatuur van 22°C. Het grootste deel van deze reis verblijven we in het noordoosten van Brazilië. Hier bestaan maar twee seizoenen: droog- en regenseizoen. We hebben geluk, want wij komen aan wanneer het regenseizoen al voorbij is. In het noorden lopen de temperaturen snel op tot boven de 30°C. In de bergen van de Chapada Diamantina kan de temperatuur ‘s nachts dalen tot 17°C. Laat die dikke jas dus maar thuis en neem een gewoon truitje en een regenjas mee.

Meer info vind je op de website www.klimaatinfo.nl

Onze groepen bestaan uit een mix van deelnemers die samen met hun vrienden reizen en deelnemers die zich alleen inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum 13. Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep, contacteer ons dan en we geven je meer informatie over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal jongens, meisjes en reizigers die zich individueel hebben ingeschreven..

We reizen bij Mundero met drie verschillende leeftijdscategorieën. Bij je inschrijving voor een bepaalde reis kan je zien welke categorie we aanbieden voor welke periode:

Mundero 18 – 28: reizen voor deelnemers van 18 tot 28 jaar.
Mundero 25 – 39: reizen voor deelnemers van 25 tot 39 jaar.
Mundero 18 – 39: reizen voor deelnemers van 18 tot 39 jaar.

Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De deelnemers schrijven zich zowel individueel als in groep in.

Op elke Mundero reis zijn er deelnemers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit deelnemers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je begeleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

1/4 = Reizen waarvoor een standaardconditie voldoende is. Er staan geen zware wandelingen op de planning.

2/4 = Reizen waarvoor een standaard tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

3/4 = Reizen waarvoor een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staat minstens één meerdaagse bergwandeling op het programma.

4/4 = Reizen waarvoor een zeer goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan verschillende één en meerdaagse bergwandelingen op het programma met steile beklimmingen en afdalingen.

Voor je maaltijden dien je al dan niet zelf een budget te voorzien. Daarnaast wil je ook af en toe eens terrasje doen of ‘s avonds iets drinken. Voor deze uitgaven dien je een reisbudget te voorzien. Mundero geeft hier een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt. Optionele activiteiten zoals een Favela Tour (+-20 euro), surfles (+-15 euro) of een voetbalwedstrijd (+-25 euro) zijn niet meegerekend in het budget.

In Brazilië is de munteenheid de Real (R$). Wanneer je in het bezit bent van een bankkaart met maestro, visa of mastercard, kan je ter plaatse geld afhalen. Telkens je geld afhaalt worden er transactiekosten aangerekend omdat deze afhaling buiten de eurozone gebeurt. Het is dus goedkoper om een groter bedrag af te halen in één keer.

In Brazilië is het de gewoonte om op café of op restaurant telkens 10% fooi te betalen. Soms is deze fooi inbegrepen in de rekening, maar soms moet je deze zelf berekenen. Deze fooi vergeten geven komt erg onbeleefd over in Brazilië.

Reisbudget: 400 – 500 euro voor 18 dagen

Voor deze reis wordt voor het vertrek een bijeenkomst georganiseerd. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. 4 weken voor het vertrek van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider op de facebookgroep.

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten. Op deze reis komen we niet in risicogebieden voor malaria. Het gele koorts vaccin wordt daarentegen sterk aanbevolen voor volledig Brazilië. Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

– Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
– Goede wandelschoenen
– EHBO-kit
– Trekkersrugzak
– Internationaal paspoort (6 maand geldig na terugkomst)

Heb je een vraag over deze trip? Aarzel dan niet en stuur gewoon een mailtje naar groepsreizen@mundero.be

Meer informatie

9 – 26 sept 2021

€ 2195

beschikbaarheid:
voldoende plaatsen

Leeftijd: 18 – 28 jarigen
 • 18 dagen | 17 nachten
 • Brazilië - Rio de Janeiro - Salvador - Lençóis - Chapada Diamantina - Morro de São Paulo - Boipeba
 • Conditie + + +
 • Vrijheid + + +
 • Deelnemers: 5 - 13 personen

Mundero Nieuws

NIEUW:
Scotland Road Trip
Scandinavian Express

Flexibel annuleren: annuleer kosteloos en zonder reden je reis tot 2 maand voor afreis. Daarnaast betaal je geen voorschot. Lees hier de voorwaarden (reizen met vertrek tot 31 augustus 2021).

Wist je dit al... Heb je een positieve coronatest? Met de annulatieverzekering heb je dan een geldige reden tot terugbetaling. Lees hier de voorwaarden.

Veiligheid op groepsreis tijdens de coronacrisis!

Lees hier alles over onze Corona Maatregelen - update 16 maart 😷

Kaartje met de route

brazilië zon zee strand jongerenvakantie brazilië boottocht groepsreis brazilië gastronomie rondreis jongeren lencois brazilië rio de janeiro fiesta party girls brazilië cultuur rondreis brazilië rio selfie uitzicht jongerenvakantie brazilië chapada diamantina trektocht jongerenreis brazilië boipeba beach praia jongerenvakantie brazilië boipeba tropische stranden begeleide reis